Luk

FCK-profil: Slovan-træner kan overraske

| Conference League | 1 kommentar

Infoboks

Spartak Trnava - Slovan Bratislava
Super Liga (17/10)
Oddset 2,75 3,30 2,35

FC Københavns David Khocholava har et godt kendskab til Slovan Bratislava-træner Vladimir Weiss, og han kan godt finde på at hive et par kaniner op ad hatten.

Torsdag venter der for FC Københavns georgiske forsvarskrumtup David Khocholava et gensyn med en træner, der har haft stor betydning for georgierens karriere.

På Slovan Bratislavas trænersæde sidder nemlig Vladimir Weiss, som inden tjansen hos slovakkerne var landstræner for Georgien, og her gav han debut til Khocholava.

FCK-forsvareren har en anelse om, hvad han skal forvente af Weiss.

- Jeg har arbejdet med Vladimir Weiss, og jeg er meget glad for at se ham igen, da han var den første landstræner til at udtage mig til det georgiske landshold, siger han og tilføjer:

- Vladimir er en god træner, og jeg ved, at han kan finde på at overraske. Jeg har selvfølgelig nogle ting, jeg tvivler på nu, men jeg har en idé om, hvordan de spiller, for jeg har også spillet med et par af spillerne på landsholdet (Jaba Kankava og Guram Kashia, red.).

- Så det bliver godt for mig og holdet, for vi kommer hertil for at få et resultat. Jeg forventer en svær kamp mod et godt hold med rigtig gode spillere og en god træner. Det er starten på gruppespillet, så jeg forventer, at det bliver en fight overalt på banen.

Conference League-kampen er den første i gruppespillet, og den sparkes i gang klokken 18.45 torsdag aften.

Thorup roser Khocholava: Åbenlyst, hvad han bringer

David Khocholava har siden sit skifte til FCK bidraget til, at FCK-defensiven ligner en, der har fundet fordums styrker tilbage.

Senest eksemplificeret i fire clean sheet i træk, og FCK-træner Jess Thorup er også begejstret over, hvad han får med den stærke georgier.

- Fra mit synspunkt er det åbenlyst, hvad David Khocholava bringer til holdet. Han bringer erfaring ind fra at have spillet i store turneringer og han har bragt kvalitet ind fra dag et.

- En anden ting, som også er vigtig, er, hvad han bringer til holdet udenfor banen. Han er en del af gruppen, er sig selv og kommer ind med en masse ting udefra. Det er sådan, det skal være.

- I forhold til clean sheet gør David et stort arbejde sammen med holdet, og det er rigtig godt for os alle sammen, siger Thorup, mens Khocholava går meget ydmygt til FCK's resultater:

- Jeg vil bare sige, det ikke kun handler om forsvaret. Vi er 11 spillere, der gør en masse arbejde, og den følelse vi har sammen lige nu er meget vigtigere, end hvad enkelte spillere gør. Det er årsagen til, at vi præsterer så godt, siger David Khocholava.

28-årige Khocholava har i karrierens løb spillet for en række georgiske klubber, inden han tog til ukrainsk fodbold for at tørne ud for Chornomorets og Shakhtar Donetsk, hvor FCK købte stopperen.

Få store oplevelser i Parken! Find billetter til F.C. Københavns hjemmekampe fra 100 kr. her


Af Jonas Dalgård

1 kommentar

DameNdoye 12:13          
Khocholava har været en fremragende handel indtil videre.
Lørdag 16. oktober