LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

FCK sænkede Helsingør i overtiden

| Superligaen | 132 kommentarer
FCK sænkede Helsingør i overtiden
Foto: Getty Images
FC Helsingør var tæt på at få point med fra Parken, men i sidste minut gjorde Federico Santander det til 4-3 til FCK.

Christian Lønstrups FC Helsingør-tropper var mandag aften på en vanskelig opgave i Superligaen, da de på udebane tørnede sammen med de forsvarende danske mestre fra FC København.

Ståle Solbakken gav debut til den ungarske keeper Laszlo Köteles, der vogtede målet.

Han fik ikke meget at se til i første del af kampen, for hjemmeholdet satte sig på begivenhederne og bragte sig foran 1-0 efter knap et kvarter. Et  indlæg blev smækket ind i feltet og her kom Pascal Gregor til at heade bolden i eget net.

Köteles fik gjort opmærksom på sig selv på uheldigvis, da han lukkede Helsingør ind i kampen igen. Han gik ned og skulle tage sig af et indlæg, men tabte bolden, som Nicolas Mortensen derfor let kunne sparke i mål til 1-1.

FCK fik dog sat sig igennem igen og på fornem maner bragte Pieris Sotiriou de hvidblusede tilbage i front. Peter Ankersen sendte bolden ind til angriberen, som flugtede den ind bag Mikkel Bruhn.

Et par minutter før pausen blev det også 3-1 til FCK. Viktor Fischer tog et par træk på tværs i feltet og trykkede af. Christian 'TK' Køhler rettede bolden af og den gik i nettet.

I anden halvleg var Nicolas Mortensen tæt på at blive dobbelt målscorer, da han fik sendt et kompetent hovedstød afsted, men denne gang diskede Köteles op med en god redning.

Kort efter kom reduceringen for gæsterne. Adnan Mohammad tog sagen i egen hånd, trak ind i banen og sendte med sit venstreben bolden op i det lange hjørne til reducering til 3-2.

Helsingør fuldendte deres flotte comeback og gjorde det til 3-3. Denne gang lykkedes det for Nicolas Mortensen, som prikkede bolden forbi Köteles efter forarbejde af Mohammad og Douglas.

I minutterne efter udligningen pressede Helsingør yderligere på, men FCK fik stille og roligt grebet om kampen igen. Fischer fik en god mulighed, men sendte sit forsøg et godt stykke forbi mål. Samme Fischer fik chancen fra højresiden et par minutter senere, men dennegang tog Bruhn fra i målet.

I overtiden lykkedes det for hjemmeholdet. Viktor Fischer leverede forarbejdet og lagde bolden ind til Federico Santander, der gjorde det til 4-3 til FCK, som blev kampens resultat.

Gæsterne havde ellers en kæmpe chance til sidst, da Douglas kom helt fri, men brændte. Søren Henriksen sparkede efterfølgende returbolden forbi det tomme mål.

Helsingør var tæt på at kunne tage noget med fra Parken, men måtte se sig slået af et FCK-hold, der snuppede fjerde sejr på stribe.

Stream FC København – Esbjerg fB på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nanna Møller Karlsen
Lørdag 23. marts
Fredag 22. marts