Luk

FCK slog Randers efter tidligt målshow

| 3F Superliga | 21 kommentarer

FC København kom fra baghjul og slog Randers 2-1 i Parken. Alle tre mål faldt i kampens første 18 minutter.

FC København sluttede Superligaens grundspil af med at tabe 1-2 i Randers og blev dermed slået i begge opgør mod kronjyderne i grundspillet. Mandag var der mulighed for revanche, da Randers også var første modstander i mesterskabsslutspillet hjemme i Parken.

Efter kun én sejr i de seneste seks kampe havde Jess Thorup skiftet voldsomt ud i sin startellever. De mest prominente ofre var Karl-Johan Johnsson, Mathias Zanka og Mohamed Daramy, som var røget en tur på bænken. Det gav blandt andre Kamil Wilczek chancen i front.

Randers har været anderledes kontinuerlige i Superligaens forår, så det var kun en tilbagevendt Tosin Kehinde, som havde fået Thomas Thomasberg til at rokere i startopstillingen i forhold til den seneste sejr over FC København.

Og kronjyderne fik også en opløftende start. Godt nok tvang Viktor Kristiansen keeper Patrick Carlgren ud i en parade i kampens første minut, men Randers fandt sig hurtigt til rette i Parken, og efter syv minutter kom føringsmålet.

Det lignede næsten en øvelse fra træningsbanen, da et hjørnespark blev hældt ind i hovedet på Marvin Egho, som snittede bolden over i fjerneste side bag Sten Grytebust.

FCK rystede hurtigt Randers-udlægget af sig, og blot et par minutter senere lå bolden bag Carlgren i den modsatte ende.

Jonas Wind afleverede bolden videre til Kamil Wilczek, som udnyttede en sjælden chance i Thorups startopstilling og hamrede udligningen ind højt i målet.

Scoringen gav for alvor FCK momentum, og Rasmus Falk dirigerede kort efter igen bolden i nettet. Men midtbanespilleren var i klar offside, så han måtte vente til det 18. minut på at få en afgørende rolle i et føringsmål.

Her stak Falk bag om Randers-forsvaret og blev fundet af en glimrende aflevering fra Jonas Wind. Carlgren fældede Falk, men Viktor Fischer var fulgt med og trillede læderet i det tomme mål 2-1.

FC København trykkede på i en periode efterfølgende, men det høje tempo, opgøret var begyndt med, kunne ikke holdes. Og som første halvleg skred frem var der længere mellem højdepunkterne.

FCK kunne gå til pausen med en føring, og den kunne være blevet udbygget i de første sekunder af anden halvleg.

Fischer kom igennem, men han kunne akkurat ikke få prikket læderet ind under Carlgren, som endte med at få et frispark i situationen.

Efter pausen fik Randers stabiliseret sig bedre, og der var færre huller at udnytte i den kronjyske defensiv for FC København.

Opgøret endte derfor hurtigt i noget af en stillingskrig, hvor FCK havde problemer med at sætte det afgørende stød ind, mens Randers ikke havde held med at skabe noget offensivt.

Med ti minutter igen satte indskiftede Mohamed Daramy lidt liv og driblede sig alene med Carlgren med en flot solotur, men Randers-keeperen lurede Daramys hug mod nærmeste stang og lukkede af med en fodparade.

Randers havde ikke mange chancer, men på kampens sidste aktion var de alligevel ved at stjæle det ene point. Egho fik en skudchance tæt under mål, men fik ikke hårdt ram på den, så Grytebust nåede ned og sikrede FC Københavns sejr.

Gevinsten sender FCK op på 38 point mod topholdet Brøndbys 45. Randers er nummer fem i mesterskabsspillet med 32.

 

F.C. København på hjemmebane. Find dit gavekort til store oplevelser her!


Af Casper Baunsgaard
Mandag 19. april
Søndag 18. april