Luk

FCK-stopper: Kan køre Celtic over på udebane

| Europa League | 52 kommentarer

Ragnar Sigurdsson vurderer, at FCK kan køre Celtic over i Skotland, som de danske mestre gjorde det i anden halvleg i torsdagens 1-1-kamp.

34-årige Ragnar Sigurdsson vendte torsdag aften tilbage til sin gamle hjemmebane i Telia Parken, da han og FCK fik 1-1 mod Celtic i Europa League.

Islændingen var glad for at være tilbage på hjemmebanen i København, hvor han og holdkammeraterne fik et tiltrængt spark bag i af Ståle Solbakken i pausen, da de skotske gæster kunne have været større foran i første halvleg.

- Jeg husker ikke præcist, hvad Ståle sagde, men det var et godt spark i røven, synes jeg, og det viste vi også i anden halvleg, sagde Sigurdsson efter kampen og fortsatte om de to forskellige halvlege:

- Hele holdet var ikke 100 procent klar på, at vi spillede en europæisk kamp, så vi var lidt heldige, at de kun scorede et mål, men vi tog os sammen og dominerede i anden halvleg.

- De startede kampen meget bedre end os, men det blev mere lige efter 20 minutter. Anden halvleg var vores, og vi havde mange chancer, så vi kunne godt have vundet 2-1 eller 3-1, hvis vi havde været lidt heldige.

Med 1-1 i bagagen er FCK-stopperen fuld af selvtillid inden returopgøret næste torsdag.

- Det er selvfølgelig godt at score udebanemål for Celtic, men som sagt, så viste vi, at vi kunne køre dem over i anden halvleg. Det kan vi også gøre på udebane. Det er også fodbold der, så det tager vi os med ind til næste kamp. 

Ragnar Sigurdsson måtte mod slutningen lade sig udskifte med en krampe. Den rutinerede stopper ville ikke tage nogen chancer.

- Jeg fik en lille krampe i min venstre læg. Nogle gange kan man godt fortsætte, men det var en hård kamp, så jeg synes, det var bedre, vi fik en fit spiller ind i stedet for, at jeg skulle prøve at blive ved, og det ville måske blive gå galt for hele holdet, hvis jeg kom i en svær situation.

Sigurdsson spillede ved siden af den unge stopper Victor Nelsson, og det samarbejde nyder han.

- Jeg synes, det gik meget godt. Jeg kan godt lide at spille med ham, han vinder sine dueller, læser spillet godt og han er hurtig. Det føles meget godt med Viktor.

Han havde også store roser til keeper Kalle Johnsson.

- Kalle reddede os to, tre eller flere gange fantastisk og for mig var han Man of The Match.

Ragnar Sigurdssons kamp torsdag aften var den første kamp siden returen i januar.

Oplev F.C. København på hjemmebane i Telia Parken. Se kampprogrammet og mulighederne her!


Af Jonas Dalgård

52 kommentarer

Free man 09:43          
Håber han har ret, men tror det går den anden vej og fck bliver kørt over. Celtic er stærke hjemme og der er massivt pres fra tilskuerne. Rangers var voldsomt skarpe mod FCM i sommer. Havde Celtic været lige så skarpe i går var der ikke mere at spille om.

Håber for dansk fodbold at FCK går videre, men tror helt ærligt ikke på det.
BoroDane 09:45          
Nu skal vi vist heller ikke gøre Celtic bedre end de er.
bruger 156353 09:58          
Måske skal vi heller ikke gøre FCK bedre end de er. Så godt nok ikke kampen i går, men efter hvad jeg kan læse, så var FCK heldige med ikke at være blevet splittet fuldstændig ad efter første halvleg. Celtic er et noget bedre hold, og hvis FCK går videre efter en tur i Glasgow, så er det dybt imponerende! Det vil være godt for dansk fodbold, men tror ikke chancen er større end højest 5%.
Söderbröderglöder 10:29          
FCK er kun lykkedes med at score mere end 1 mål på udebane i Europa sølle 4 gange ud af de seneste 30 europæiske kampe, mod modstand lige under, på niveau med eller over eget niveau.

Celtic er kun blevet holdt fra fadet én gang i de seneste 17 hjemmekampe i Europa League.

Det bliver svært. FCK går nok efter pindsvinebold i 80 minutter, og så et lucky punch til sidst.
BoroDane 10:36          
men tror ikke chancen er større end højest 5%.
Selvfølgelig er chancen meget større end 5%. Det er en klassisk overvurdering af et udenlandsk hold og en undervurdering af, hvad FCK rent faktisk kan præstere når det gælder. Den er vel nærmere 65-35 i Celtics favør.
HGW 10:39          
Historisk er der altså ikke mange europæiske opgør, hvor FCK har kørt nogen over. I går kommer de med i 2. Halvleg, efter de har været på hælene i 1. Halvleg. Det er flot, men det kan ligeså godt tænkes, at Celtic var tilfredse med den ene scoring, lidt ligesom vi så det med Atletico forleden. Celtic virkede som om de havde et gear mere, det gjorde FCK altså ikke.

Det kunne være fedt hvis de kørte dem over, men jeg ved ikke hvad der skulle ligge til grund, andet end et ønske.
bruger 156353 10:41          
Det mener du ikke seriøst vel? Når man kigger på hvor stærke Celtic er på hjemmebane, hvilke hold de har slået i år, og hvordan FCK har spillet osv. Hvordan skulle FCK pludselig blive vanvittig målfarlige på udebane, og Celtic falde fra hinanden på deres vildt stærke hjemmebane med en opbakning fra så stærkt et hjemmepublikum? Celtic er niveauer over det nuværende FCK hold, så jeg ser det mere som ønsketænkning frem for en seriøs vurdering af de to hold.
Onsdag 1. april