Luk

FCK-stopper: Skal sætte en ære i at forsvare

| Conference League | 6 kommentarer

FC Københavns Nicolai Boilesen efterlyser, at holdet sætter en ære i at holde målet rent til sidst i kampene.

I den forgangne sæson lukkede kun nedrykkerne Lyngby og AC Horsens flere mål ind i 3F Superligaen, end FC København gjorde.

Og da københavnerne indkasserede to mål mod AaB i søndagens sæsonåbner, begyndte snakken om den vaklende defensiv igen.

Derfor var FCK-stopperen Nicolai Boilesen også godt og grundigt træt af, at det heller ikke lykkedes at holde nullet torsdag aften, da Torpedo Zhodino reducerede til slutresultatet 1-4 i kampens tillægstid i kvalifikationen til Conference League.

Landsholdsspilleren følte nemlig, at holdet blev for ivrig efter at score flere mål og derfor glemte at forsvare.

- Jeg mener, at man også skal sætte en ære i at forsvare. Selvfølgelig skal man gå efter 5-, 6-, og 7-0, og jeg kan godt forstå, hvis man ser en mulighed for at lave et mål mere, så går man da efter den.

- For mig handler det om, at man stadig skal gå efter det, men også passe sine pligter. Det handler om at løbe tilbage. Det handler om ikke at sætte bolden unødigt på spil i nogle situationer, hvor der ikke er grund til det. Jeg synes, at vi smider for mange bolde det sidste kvarter, siger Nicolai Boilesen.

FCK-angriberen Jonas Wind kom selv på tavlen på et straffespark, da han gjorde det til 4-0.

Han deler ikke sin holdkammerats kritik, men ærgrer sig også over, at det ikke lykkedes at holde buret rent.

- Jeg synes, det er fint, at vi går efter at score det næste mål hele tiden. Det skal selvfølgelig være med måde. Vi skal gerne kunne miste bolden højt på banen, uden det bliver farligt.

- Det er selvfølgelig irriterende for de defensive spillere, men også for resten af holdet, at vi ikke formåede at holde nullet. Det vil vi gerne. Det var et ærgerligt og unødvendigt mål, men jeg synes ikke, vi spillede med hovedet under armen, forklarer Jonas Wind.

Netop defensiven er der arbejdet på over sommeren, fortæller cheftræner Jess Thorup, der har haft et fokus på at lukke kampene til sidst.

- Det er noget, vi har snakket om i opstarten. Min tilgang til det er, at jeg gerne fortsat vil have, at vi kan kontrollere kampene på en måde, hvor vi ikke får mål imod os.

- Jeg er pissetræt af målet, de fik til sidst, selv om der ikke var frispark, og den blev rettet af. Det er nogle gange det, der sker, når man giver muligheden til modstanderen for at komme op til vores felt. Det skulle vi have undgået, siger Jess Thorup.

Der er returkamp om en uge, hvor FCK altså har en 4-1-sejr med i bagagen. Her tæller reglen om udebanemål ikke længere, da Uefa har sløjfet den op til denne sæson.


Af Cillian Murphy

6 kommentarer

Pizza84 08:03          
Haha - god melding at komme med oven på et rødt kort der sælger holdet fuldstændig i kampen forinden.
olvi 08:16          
Hehe ja tænkte også at nu det måske bedst at holde tungen lige i munden og undlade at udtale sig om lige præcis dette.

Men der var også mange gange sidste sæson og sæsonen før hvor FCK havde spillet en dårlig kamp og hvor man så kunne læse at NU skulle man vise, Nu skyldte man fansne, NU skulle der ske forbedringer og yadayada. Her er vi så et par år senere og der bliver stadig lukket de samme slidte fraser ud istedet for vitterlig at tage skeen i den anden hånd og lade fødderne tale på banen og unlade at svare med samme floskler. Men OK sæsonen er lige begyndt og jeg vælger at være positiv og tro på der kommer forbedringer i denne her. :)
madsgc 10:02          
Kan ikke forstå de stresser over det mål, det var jo komplet random og var aldrig gået ind hvis ikke den lige rammer 2 på vejen. De skal da være glade for de scorer 4!

1-0 mod det ret ringe hold havde været betydeligt værre end en klar 4-1 sejr.
Pizza84 10:55          
@olvi spot on - og ja jeg regner så sandelig også med at der er klare forbedringer at spore i denne sæson. Dog skuffer Lerager allerede igen synes jeg, men lad os nu se
Mighty86 13:15          
Hvornår starter den ære?????????
malthe94 21:23          
Fraaaaaa nu af!!
Søndag 25. juli