Luk

FCK tager skarp afstand til brug af kanonslag

| 3F Superliga | 18 kommentarer

FC København tager skarp afstand til brug af kanonslag på stadion. I søndagens derby sprang et kanonslag tæt på en FCK-steward.

FC København skriver i en meddelelse på klubbens hjemmeside, at klubben tager skarp afstand til brug af kanonslag.

I søndagens derby i Brøndby blev der kastet et kanonslag fra FCK-tilhængernes afsnit, som sprang tæt på en af klubbens stewards.

Den pågældende steward blev efterfølgende hjulpet væk, og FCK skriver, at han skal tilses hos lægen, før man ved, hvordan det står til med ham.

FCK skriver videre, at klubben sammen med politiet undersøger episoden yderligere.

- Uanset udfaldet af disse undersøgelser, gør vi det klart, at det indlysende er komplet idiotisk, uacceptabelt og farligt at kaste med kanonslag, og vi tager skarp afstand fra, at man kan finde på at udsætte andre for fare på den måde, skriver FCK på sin hjemmeside.

Oplev F.C. København på hjemmebane i Telia Parken. Se kampprogrammet og mulighederne her!


Af Mikkel Nøhr

18 kommentarer

Rundsaven 09:40          
Det et så dumt, og farligt . Går ud fra det er muligt st finde gerningsmanden via overvågning.
MBL 09:42          
Helt enig.. viser endnu engang at PYRO ikke hører til på stadions!
Sanchez78 09:49          
De er SÅ blanco! I Malmø blev der kastet kanonslag ind på legepladser, hvor der var børn tilstede. Der blev knust en butiksrude. Og romerlys kastet ind på en altan i bymidten. På stationen blev helt almindelige borgere truet af hætteklædte fans med rør (plastik dog) i hænderne. Seriøst, hvorfor skal det være utrygt at gå til fodbold? Hvorfor er det ikke en fest? Hvorfor kan vi ikke lære af eksempelvis amerikansk sportskultur, hvor fans ikke holdes afskilt? Det er sygt, ekskluderende for "almindelige" mennesker og ødelæggende. Og klubberne er rædselsslagne for at tage hånd om problemerne, fordi samme fans lægger anseelige summer i klubkassen.
Bløde babser 09:59          
De er SÅ blanco! I Malmø blev der kastet kanonslag ind på legepladser, hvor der var børn tilstede. Der blev knust en butiksrude. Og romerlys kastet ind på en altan i bymidten. På stationen blev helt almindelige borgere truet af hætteklædte fans med rør (plastik dog) i hænderne. Seriøst, hvorfor skal det være utrygt at gå til fodbold? Hvorfor er det ikke en fest? Hvorfor kan vi ikke lære af eksempelvis amerikansk sportskultur, hvor fans ikke holdes afskilt? Det er sygt, ekskluderende for "almindelige" mennesker og ødelæggende.
100% enig så langt - Det her understreger også endnu engang hvorfor pyro ikke har noget at gøre på fodboldstadions.
Og klubberne er rædselsslagne for at tage hånd om problemerne, fordi samme fans lægger anseelige summer i klubkassen.
Her er jeg så ligeså 100% uenig.
FCK er præmieeksemplet på en klub der netop har taget opgør med fans med alt hvad der følger med. Eksempelvis var Anders Hørsholdt angiveligt under beskyttelse og en af grundene til han stoppede hos FCK var at han ikke kunne holde til trusler mm fra fans pga de her ting.
Bangfire 10:05          
Det virker også på mig som om fck er bedre til at sige fra over fra de "fans", der kommer for at opføre sig dumt. Her kunne Brøndby godt stramme op.

Pyro i form af blus synes jeg giver en god stemning. Brøndby har udviklet nogle, der er nærmest ufarlige (de afgiver ingen varme, hvilket nødblus/romerlys jo gør), men mig bekendt er de ikke blevet godkendt af UEFA, hvilket jeg ikke fatter.
Kanonslag ser jeg ikke som pyro - det er bomber, og helt vnavittigt at tage med til en fodboldkamp!
Orlaj 10:17          
Nu har kanonslag ikke meget med pyro at gøre. Kanonslag kan, larme og ødelægge og lave skader
Pyro skaber en visuel effekt. Som under ordentlige forhold, ikke volder nogle problemer
Bløde babser 10:19          
Pyro i form af blus synes jeg giver en god stemning.

+

Kanonslag ser jeg ikke som pyro - det er bomber, og helt vnavittigt at tage med til en fodboldkamp!
Du kan finde et utal af eksempler på at romerlys også giver skader på folk og ting. At differentiere på de to ting som du gør virker mest som et forsøg på at bevare det du syntes skaber god stemning, ikke at forholde dig til prisen for det.
Pyro i form af blus synes jeg giver en god stemning. Brøndby har udviklet nogle, der er nærmest ufarlige (de afgiver ingen varme, hvilket nødblus/romerlys jo gør), men mig bekendt er de ikke blevet godkendt af UEFA, hvilket jeg ikke fatter.
Ja, det hørte man ikke meget til efter BIF havde sikret sig at få luftet en god historie. Hvis det var så perfekt som de gerne vil give udtryk for, ville det formentlig ikke være gået i sig selv igen i stilhed.
Onsdag 16. oktober