Luk

FCK-talent solgt til Inter: Serieklub får penge

| Sundby BK | 10 kommentarer

Infoboks

Sundby Boldklub-cheftræner Thomas Karabulut siger til LigaBold.dk, at klubben sikrer sig 70-80.000 kroner i solidaritetspenge for FCK's salg af Silas Andersen til Inter.

Du kan læse artiklen på LigaBold.dk - eller herunder.

Det er ikke hver dag, at der dumper penge ind i Københavnsserie-klubben Sundby Boldklubs pengekasse, men nu kan klubben se frem til, at der kommer lidt ekstra på kontoen.

17-årige Silas Andersen blev i august solgt fra FC København til italienske Inter, og det salg kommer også Sundby Boldklub til gode. 

Som 13-årig skiftede Silas Andersen fra Sundby Boldklub til FC København, og når et salg går igennem, bliver der udbetalt såkaldte 'solidaritetspenge' til klubber, der har været med til at udvikle og opfostre spilleren. Dette gælder fra spilleren er 12 år.

Kompensationen svarer til en procentsats af transfersummen, og den bliver udbetalt, hver gang en spiller skifter klub. Fra spilleren er 12 til 15 år, får den respektive klub 0,25 procent af transfersummen for hvert år, spilleren har været i klubben.

Sundby Boldklub-cheftræner Thomas Karabulut siger til LigaBold.dk, at klubben står til at modtage 70.000-80.000 kroner i solidaritetspenge, og klubben ser det som et stort skulderklap til talentarbejdet i klubben.

- Jeg tror, at der er mere anerkendelse i forhold til den sportslige del end de her penge. Det er selvfølgelig rart med de penge, som der kommer ind, og de går også til, at man kan uddanne nogle trænere i klubben. 

- Det er jo nogle penge, som vi ellers ikke ville have fået. Primært er det jo glæden over, at Silas er kommet afsted, og vi har været en stor del af hans udvikling, siger Thomas Karabulut til LigaBold.dk.

Sundby Boldklub har betydet meget for Silas Andersen, hvor klubbens formand har en speciel plads hos den nye Inter-spiller.

- Der er en enorm glæde over, at vi har været med til at udvikle ham også i forhold til det personlige plan, hvor vi har haft en formand, der har hjulpet ham på et tidspunkt, hvor han ikke rigtig kunne være derhjemme længere, da moderen flyttede til Bornholm. Han har faktisk boet hos vores formand Bo Hammer, hvor hans familie har taget Silas ind til sig. Det har betydet rigtig meget for os som klub at have en spiller, der slår igennem på den måde.

Stort konkurrencemenneske

Når Thomas Karabulut skal beskrive den nye Inter-spiller, så han er en rigtig vinder. Den store udfordring bliver for den unge midtbanespiller at tackle modgang.

- Han er virkelig et konkurrencemenneske, og nederlag er ikke noget, der står i hans ordbog, så han er helt sikkert en vinder. Alt, hvad han deltager i, er jo nærmest som at være i en VM-finale for ham. Når han er på træningsbanen, så vil han bare vinde.

Tror du, at han nå langt med fodboldkarrieren?

- Det tror jeg godt. Han har rigtig mange forudsætninger. Silas' største prøve bliver nok i forhold til den mentale del. Han er en type, der vil give alt for en træner, som tror på ham, og han kan mærke, at der er den her kemi. Omvendt kan han godt være en spiller, der måske har det lidt svært ved autoriteter.

- Hvis man går for meget ind over nogle grænser, så kan det også give den modsatte effekt. Så jeg håber virkelig for ham, at han får en trænerstab omkring sig, der kan håndtere den type spiller, som han er, for han er en spiller med meget kant, og han fylder rigtig meget på mange områder.

Vil han passe godt ind i Italien?

- Ja, det, tror jeg, vil passe ham meget godt. Nu ved jeg ikke, om de vil spille med ham som sekser eller otter. Han er utrolig dygtig i de små rum, og så er han også dygtig til at se det lange spil og går også til den. Jeg tror, at det passer ham okay, siger Thomas Karabulut til LigaBold.dk.

Silas Andersen skal i første omgang spille på Inters U19-hold i Primavera 1, og den 17-årige dansker har fået allerede debut for holdet. Det var mod Fiorentina U19, hvor Andersen fik 14 minutter på banen i 3-3-opgøret.

Den danske midtbanespiller har spillet ti U16-landskampe, én U17-landskamp og to U18-landskampe.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.


Af Anders Jensen

10 kommentarer

lblblb 14:45          
Tillykke til Sundby.
Mon ikke også der falder penge af når Sanders Ngabo ryger videre.
MadsLeb 14:56          
Hvis de tal er korrekte, så har FCK solgt Silas for mellem 28 og 32 mio.


EDIT: læs kommentar nedenfor
Philly 15:02          
Hvis de tal er korrekte, så har FCK solgt Silas for mellem 28 og 32 mio.
Jeg er ret sikker på at Silas har spillet mindst 2 år i Sundby, så 20 x 70.000 = 14 mio, hvilket lyder lidt for højt.
ZidaneBestEver 15:03          
Er han så ikke det dyreste talent i DK nogensinde under 18 år? Det er mange penge at betale for en ungs piller, som man ikke ved om slår igennem.
MadsLeb 15:07          
Jeg er ret sikker på at Silas har spillet mindst 2 år i Sundby, så 20 x 70.000 = 14 mio, hvilket lyder lidt for højt.
Ah ja, det er min fejl - jeg regnede kun med ét år.

I så fald har han kostet mellem 14 og 16 mio. kr. Det ændre jo selvfølgelig casen en smule, selvom det dog stadig er en flot pris for en spiller, som ikke har spillet på FCKs førstehold før.

Han har kostet mere end den gængse Superligaspiller.
HonoDelLoce 15:14          
De 14-16 millioner er jo i øvrigt ren transfer nu. Jeg er ganske overbevist om, at FCK (og andre) ikke sælger så ung en spiller uden en bunke klausuler baseret på, om han får spilletid - og selvfølgelig solgt videre på et tidspunkt.
MadsLeb 15:15          
Er han så ikke det dyreste talent i DK nogensinde under 18 år? Det er mange penge at betale for en ungs piller, som man ikke ved om slår igennem.
Mig bekendt er rekorden vidst Victor Jensen fra FCK til Ajax for ca. 26 mio. kr.

Så jo, han havde været rekord, hvis jeg ellers havde lavet mine udregninger ordenligt ;)
Lørdag 16. oktober