Luk

FCK-talent trives i HB Køge: Har brug for det

| NordicBet Liga | 7 kommentarer

Infoboks

FC København - Slovan Bratislava
Europa Conference League Gruppe F (09/12)
bet365 1,65 3,80 4,75

Marko Stamenic er hidtil meget positiv over udlejningen til HB Køge og ser førsteholdserfaring som nødvendigt for at kunne konkurrere bedst muligt i FCK.

I transfervinduets sidste timer vinkede FC København farvel 19-årige Marko Stamenic for en stund.

Den talentfulde midtbanespiller fra New Zealand er blevet udlejet til HB Køge frem til nytår, og han er indtil videre begejstret over at være kommet på græs i 1. divisionsklubben.

- Jeg har elsket hvert et øjeblik af det indtil nu. Det er meget anderledes, men det er, hvad jeg har brug for i min fodboldkarriere lige nu, så jeg kan udvikle mig selv mest muligt.

- I den seneste uge har trænerne, staben og spillerne accepteret mig hurtigt, så jeg nyder det virkelig og kan ikke vente til at komme i gang med at spille kamp på søndag, siger Marko Stamenic til bold.dk.

HB Køge gæster på søndag oprykkerne fra Jammerbugt, hvor Stamenic altså kan debutere for svanerne.

Fantastiske trænere og hurtig proces

Først en halv times tid efter transfervinduets lukning oplyste klubberne om lejeaftalen, og Marko Stamenic fortæller også, at det først kom endeligt i stand sent om aftenen.

- Det gik relativt hurtigt, for det foregik til allersidst i vinduet. Vi snakkede om en mulig udlejning og blev enige om, at det var den bedste beslutning for min udvikling. Den endelige beslutning tog vi i fællesskab i de sidste to timer af vinduet, og så faldt det på plads, siger Stamenic.

Så du vidste ikke i løbet af Deadline Day, hvor du skulle spille dagen efter?

- Vi havde en anelse om det, men det blev først bekræftet til sidst. Jeg kan godt lide at tænke grundigt over mine beslutninger, så vi ventede til sidste øjeblik. Jeg havde snakket med Daniel Agger og Lars Jacobsen.

- De er fantastiske, og jeg har haft en masse lange samtaler med dem begge. De har en masse at tilbyde til en ung spiller som mig, der har ambitionen om at nå det højeste niveau i fodbold. Det har de begge gjort, så jeg tror, jeg kan suge en masse til mig fra dem.

At skifte FCK ud med HB Køge er gået fint, selvom mange ting er anderledes.

- Det er andre spillere, stab, bane, bolde og alt det. Der er en generelt forskel, og man er bare nødt til at tilpasse sig hurtigt. I og med jeg kommer fra New Zealand, er jeg vant til at tilpasse mig et nyt land og en ny klub, så overgangen til HB Køge har været relativt let, fortæller Stamenic.

Vil tage kampen op i FCK

Marko Stamenic fik sidste efterår debut for FC København, men siden er det ikke blevet til mere end den ene optræden på løvernes førstehold.

Newzealænderen har trænet fast med Superliga-truppen i løbet af ugen og spillet kamp på U19-holdet weekenden, og han satser på, at udlejningen til HB Køge kan ruste ham til at tage kampen op i FCK.

- Jeg håber, at jeg får mere selvtillid til at spille seniorfodbold. Vi snakkede også om det med nogle af trænerne i FCK, at jeg skulle ud og få noget hår på brystet. Jeg vil konkurrere og håber, at jeg kan tilføre værdi til HB Køge med sejre, forhåbentlig mål og bare generelt forbedrede præstationer.

- Jeg tænker kun på at vinde med HB Køge og udvikle mig mest muligt i de tre måneder, jeg er i klubben, fastslår Stamenic og tilføjer:

- Konkurrencen er virkelig hård i FCK, og hvis jeg skal være i stand til at konkurrere i den klub, har jeg brug for erfaring fra førsteholdsfodbold. Jeg er bare taknemmelig for at få muligheden for at få det og stadig være i Danmark.

- Planen er at tage tilbage til FCK til januar og forhåbentlig kæmpe for en plads i startopstillingen eller i det mindste i truppen, og derfra må vi se, hvad der sker, siger Marko Stamenic til bold.dk.

Midtbane talentet kom til FC København fra Western Suburbs for et års tid siden.

Få store oplevelser i Parken! Find billetter til F.C. Københavns hjemmekampe fra 100 kr. her


Af Martin Schmidt

7 kommentarer

B1903½ 08:35          
Den sidste håbløse signing af "Brainy" og Staale.......

Hvor er det synd at hive en ung mand hele vejen op fra NZ, som reelt ikke har en chance for at spille sig ind på en midtbane med Zeca, Falk, Biel, Lerager og Stage. Det er jo så ikke blevet nemmere efter den stærke tilgang af kanter og midtbanefolk med PC og tilgang fra akademiet med Bøving og Co.

Jeg håber virkelig, at han får succes - det var nok ikke lige det han havde regnet med i FCK.
Xinx 08:59          
Hvor er det synd at hive en ung mand hele vejen op fra NZ, som reelt ikke har en chance for at spille sig ind på en midtbane med Zeca, Falk, Biel, Lerager og Stage.
Hvad?! Havde du forventet at en 18-årig hentet fra NZ skulle indgå på førsteholdet med det samme?

Du kan jo bare kigge på Onyedika og et hav af andre udenlandske talenter fx Midtjylland har hentet. Det første år eller 2 er de på u-holdet og derefter enten lånt ud en sæson eller 2 eller får en håndfuld førsteholdskampe i en sæson eller 2.

Det kræver en stor tilvænning, både kulturmæssigt og fodboldmæssigt, at flytte. Især som en ung spiller.

Selv et stort talent som Jens-Lys Cajuste fik ikke mange minutter de første par sæsoner, selvom midtbanen réelt ikke var godt besat i Midtjylland.
plutonium 09:02          
@B1903

Der ved jeg faktisk ikke, om jeg er enig med dig.

Stamenic har jeg opfattelse af, at man betragter som et talent, der er værd at satse på. Jeg tror ikke, at han er så langt fra spilletid endda.

Om det var under Ståle eller lige efter Thorup kom til kan jeg ikke huske, men der var han i truppen flere gange og fik også spilletid. Han virkede også lovende og spillede med en vis presence, hvilket er flot af en teenager.

Jeg ser det afgjort som en fordel for ham at få spilletid i 1. division, for så at kunne vende tilbage med selvtillid. Spørgsmålet er, om han har tålmodighed og viljestyrke nok til langsomt at arbejde sig ind i truppen som andre har gjort det før ham. Kvist og Delaney er oplagte eksempler på spillere, som var flere år om at arbejde sig ind i start-11, men endte som absolutte profiler.

Her er det farligt at tro, at alle talenter kan være som Cornelius eller Wind, der mere eller mindre fra dag 1 har vist nogle kompetencer, der har gjort at de har skilt sig ud på banen. Daramy er lidt grænsetilfældet, hvor han som teenager er brudt igennem, men faktisk også har været 2-3 år med regelmæssig spilletid om at vise hvad han kan.

Tror der er mange talenter, ikke mindst i FCK, der ender med at køre døde i det hårde arbejde det er, at slå igennem i en topklub. Men det er så forskellen på, om man bliver en breddespiller i en superliga-/1. divisionsklub eller udlandsprofessionel - har man psyken til at knokle gennembruddet frem!
B1903½ 13:41          
Min pointe er bare at der ikke er nogen grund til at hive ind op fra verdens ende, hvis ikke han kan konkurrere med dem fra akademiet eller fra nabolandet i samme årgang.....

Jeg er helt med på, at for en del af dem gør det sig gældende at de ikke er klar til 1. holdet som 19 årige, MEN:

- Isak
- Darami
- Valdemar Lund
- Victor K.
- Haraldsson
- Baldursson og
- Højlund

er alle 18 år OG i 1. holds truppen eller solgt videre.... Stamenic på 19 år flyver ikke lige hjem på weekend til familien i NZ ! Han står noteret for 1 kamp d. 20 Nov. 2020.

......og til dem der siger at mange af ovenstående er kommet efter "Brainy" og Staale - yeps - helt rigtigt - Nu har vi fået meget mere styr på scouting og rekrutering hvilket sejlede fuldstændigt under "Brainy"´s og Staales periode. Det virker jo nærmest grotesk at de fløj om på den modsatte side af jordkloden for at finde en til HB Køge, når man havde masser af talent gående rundt på akademiet....
plutonium 16:51          
Hvis det viser sig, at han ikke har mentaliteten til at blive en topprofessionel fodboldspiller, så vil jeg give dig ret i, at det var en lang flyvetur for et ungt menneske og et stort sats for klubben.

Hvis han HAR mentaliteten, så har FCK spottet ham og givet ham en fod indenfor til det afgjort største kontinent for sporten, hvis man skal vægte økonomi OG sportsligt niveau højt. I så fald, så har de gjort ham en gigantisk tjeneste, som han uden tvivl vil værdsætte, når han en dag går på pension.

Det er nu engang vilkårene, hvis man gerne vil være en rig mand på at dyrke sport. Klubben håber på, at han kan indbringe dem meget sportslig og økonomisk succes, og han håber, at klubben kan hjælpe ham til at opnå det samme.

Rent principielt, så tror jeg der er langt større sandsynlighed for at en fra NZ falder til i Skandinavien end en afrikaner, asiat eller (syd)amerikaner vil det. På den led er det største afsavn jo i form af tidsforskellen, da han ikke "bare" kan ringe hjem. Om han kommer fra Irland, Portugal eller NZ ændrer jo ikke på, at han er afhængig af fx fly for at kunne komme "hjem".

Derfor tænker jeg, fra hans synspunkt, at det her er et eventyr, som varer 10-15 år endnu, og der er masser af tid til at blive en succes - såfremt han, igen, har mentaliteten til det.
UndisputedEra 14:43          
Jeg synes han gjorde det fremragende, i de minutter han nåede at få. Håber han kommer endnu stærkere tilbage.
Kikenny 07:16          
Hvor er det dejligt at læse en tråd hvor diskutionen foregår sagligt
Mandag 6. december