LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

FCK-talent vil bevise sit værd for Solbakken

| Danmark | 12 kommentarer
FCK-talent vil bevise sit værd for Solbakken
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Infoboks

FC Nordsjælland - FC København
Superligaen Mesterskabsspil (22/04)
bet365 3,40 3,60 2,05
NordicBet 3,40 3,65 2,08
Oddset 3,40 3,60 2,10
Carlo Holse blev for nylig kåret til årets spiller på FC Københavns U19-mandskab, og den unge angriber satser nu på at fange Ståle Solbakkens opmærksomhed.

Efter fem år på “Løvernes” ungdomsakademi modtog 18-årige Carlo Holse for nylig en stor personlig hæder, da han blev kåret til sæsonens bedste på U19-holdet, som sluttede på tredjepladsen i tabellen efter Esbjerg og FC Midtjylland.

- Det betyder selvfølgelig meget. Det er en anerkendelse af, at det jeg kæmper for hver dag, at blive professionel fodboldspiller, går i den rigtige retning, men det er ikke kun et skulderklap, men også en indikation om at få blod på tanden og jeg går nu efter mit næste mål i karrieren, forklarer FCK-talentet til bold.dk.

Og Carlo Holse er da også klar i spyttet, når det kommer til næste skridt i karrieren.

- Kortsigtet er det at spille U19-bold og være den bedste hver dag og få bygget en masse selvtillid op, som så skal udfoldes, hvis jeg er så privilegeret at træne med Superliga-holdet engang i mellem, eller være så heldig at blive udtaget til kamp.

- Langsigtet er det at blive ved med at udvikle mig som person men også som fodboldspiller. Jeg skal være den spiller Ståle (Solbakken, red.) bare ikke kan komme udenom, i stedet for at være ham, som er med på et “wildcard”, forklarer Carlo Holse.

Angriberens klejne statur kan dog blive en udfordring i FCKs spillesystem, der oftest har været præget af større, tungere og mere duelstærke spillere end Holse selv.

- Det er jo ikke en hemmelighed at styrkerne hos FCKs tidligere og nuværende angribere ligger i luftrummet og på hovedet, hvor jeg jo mere er typen som deltager i opbygningsspillet med kombinationsspil og små driblinger, hvor de nuværende er dem som slutter angrebet af.

- Mine styrker ligger måske mere i at starte det hele. Jeg har dog i denne sæson lagt på i forhold til målscoringen, så det er også en fase jeg kan slå til i nu i forhold til tidligere.

Og selvom 4-4-2 systemet umiddelbart ikke er skræddersyet til stortalentet, så bekymrer han sig ikke selv så meget om formationer og fastlåste positioner.

- Man ser ikke mange typer som mig, som indgår i en ren 4-4-2, men kig på en spiller som Antoine Griezmann. Han indgår i en 4-4-2 og må siges at gøre det godt.

- Jeg tror ikke det handler om ændring af spillestil, for hvis man kigger spiller for spiller har FCK jo spillere med høje tekniske færdigheder og kombinationsevner som mig selv, så hvorfor ændre den? Man ser også rundt omkring hold have succes med en lille og en stor angriber, så jeg er ikke bange for, at jeg ikke kan være til gavn for holdet, afslutter han.

Carlo Holse scorede seks mål i U19-ligaen i år og fik i januar måned debut på U19-landsholdet i en venskabskamp mod Cypern.

bold@bold.dk

Stream FC Nordsjælland – FC København på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Kenneth Hansen

12 kommentarer

Gumpen 20:56          
Carlo Holse og Jonas Wind er verdensklasse angribere i mit fm17 save XD

Spørg til side.. kunna da være rigtig fedt hvis vi fik nogle af vores talenter igennem førsteholdstruppen og til at bide sig fast på holdet. Nok lige tidligt nok med Carlo, men han er et stort talent.
EverywhereWeGo 21:33          
Fedt at få et indblik i hans tanker. Al held og lykke, Carlo Holse!
delaneyforpresident 21:42          
Vi har manglet en Santin-type i længe, så der er da helt klart mulighed for at bringe sådan en type i spil.

Mig bekendt er Holse venstrebenet. Han er i hvert fald blevet testet på begge kanter samt venstrebacken på reserveholdet. Så kunne han køres i stilling til en plads på højrekanten, hvor vi i dén grad mangler kvalificerede venstre-benede alternativer, kunne det være fedt.

Ideelt blev ham og Røjkjær sendt på græs i Helsingør. Måske sammen med Luka Racic.
Hovedstadendanskemestre 21:55          
Carlo Holse og Jonas Wind er verdensklasse angribere i mit fm17 save XD
Hvis du mente det seriøst, så har Carlo Holse altså kun et potentiale på 105, FCK-angribere skal have mellem 120-130 for at være ligeså gode som deres angribere fra start af :)
EverywhereWeGo 22:03          
"Ideelt blev ham og Røjkjær sendt på græs i Helsingør. Måske sammen med Luka Racic."

Håber jeg også! Ihvertfald at de kommer ud og får nogle kampe ligesom man gjorde med Toutouh. Kunne også være fedt at "hjælpe" Helsingør lidt.
1128KBH 23:09          
Enig mht. talenterne. Synes dog at Røjkjær skal beholdes, da jeg har en fidus til at han godt kan spille en rolle i næste sæson.
leivurmoller 23:35          
Carlo Holse har -65 i potentiale og har dermed rig mulighed for at kunne spille for FCK i Superligaen. Jonas Wind har i øvrigt -7.
Lørdag 20. april
Fredag 19. april