Luk

FCK tilbage - målfestede i Farum med 5-1-sejr

| 3F Superliga | 30 kommentarer

FC København kom tilbage på sporet med en overbevisende 5-1-sejr i Farum mod FC Nordsjælland, der indkasserede fjerde nederlag i 3F Superligaen på stribe.

FC Nordsjælland tog søndag imod FC København, der havde lidt sæsonens første to nederlag som optakt til kampen. Så trods den suveræne sæsonstart hovedstadsklubben ellers havde haft var det spædende at se, hvad reaktionen søndag ville være.

Hjemmeholdet fra FCN havde en sejr fra Sydbank Pokalen med ind til kampen, men forinden det var det også blevet til tre nederlag i streg i 3F Superligaen.

Med andre ord var det to hold, der trængte til en sejr igen.

I opvarmningen til kampen fik FCN så en skade til målmand Eduardo Dos Santos Haesler, så i stedet startede FCN med Emmanuel Ogura i startopstillingen.

Lige første halvleg – FCK farligst

Første halvleg startede livligt med tætte dueller og optimistisk spil fra begge mandskaber.

Et lille kvarters tid inde i halvlegen begyndte FCK dog så småt at tage spillet til sig, og første rigtige chance tilfaldt derfor også det gæstende mandskab. Jonas Wind tog et godt træk ind i FCN's målfelt og trykkede af mod fjerneste stolpe, men Ogura klarede flot.

Herefter var FCN hurtigt nede i FCK's straffesparksfelt og appellere for straffespark grundet hånd på bolden, men efter et VAR-gennemtjek blev det ikke tilkendt.

Føringsmålet kom så efter små tyve minutter til det gæstende mandskab fra FCK.

Et vaskeægte mønsterangreb endte for fødderne af William Bøving ude i venstre side af feltet, og uselvisk lagde han den på tværs til en helt fri Jens Stage, som blot satte indersiden på tværafleveringen til 1-0 til FCK.

FCN måtte herefter op på hesten igen, og det kom de også ved at tage spillet mere til sig og presse FCK – de helt store og åbne chancer udeblev dog det meste af tiden.

Ti minutter før tid lykkedes det så alligevel hjemmeholdet at skabe en god mulighed, da et flot opspil i højre side fandt Magnus Kofod Andersen i en fri position ude foran feltet. Hans afslutning manglede dog den sidste snert, og derfor tog Kamil Grabara den sikkert.

Der kom ikke flere store chancer inden pausen, og dermed førte FCK til pausetid med 1-0.

Målfest efter pausen

Anden halvleg startede som lyn og torden med først en god FCN-chance lige efter pausen, og så derefter bragte udeholdet sig på 2-0.

Jonas Wind fandt Kevin Diks med et flot lob over FCN-forsvaret, og højrebacken sendte den ind foran, hvor Bøving ventede – hans oppasser mads Døhr Thychosen nåede den dog først, men uheldigvis kunne han ikke holde den ude, så det blev til et selvmål i stedet.

Dét svarede hjemmeholdet imidlertid hurtigt tilbage på.

Et hjørnespark i venstre side fandt Adamo Nagalos hoved, og han pandede fornemt bolden ind bag en chanceløs Grabara i FCK-målet. Dermed stod kampen 2-1 til FCK efter bare syv minutters spil i anden halvleg.

Som om de to første mål i anden halvleg ikke skulle være nok, så var kampens gæster fra FCK imidlertid ikke færdige med målscoringen endnu.

Et frispark i højre side fandt Davit Khocholova mellem fire FCN-spillere, som ikke kunne stille noget op mod den stærke georgier, som sendte bolden på tværs til en helt fri Kevin Diks, der upresset kunne sætte panden på bolden til 3-1.

Dermed var der scoret tre mål efter pausen, og der var kun spillet lige over ti minutter.

FCK så varme ud og små ti minutter senere fortsatte de så målfesten efter pausen, da Wind bagom ryggen fandt Superligaens topscorer, Pep Biel, som nåede bolden forinden en fremadstormende Ogura i FCN-målet, som han løftede bolden elegant henover og ind i et tomt mål.

4-1 til FCK og halvvejs inde i anden halvleg lignede det en punkteret kamp.

FCN fik i perioder lov til at have bolden, men ligesom i første halvleg var de i problemer, når det kom til at skabe målchancer.

Det med målchancer var til gengæld ikke noget problem for FCK at skabe, og med ti minutter igen skabte de så én til, som for femte gang i kampen også gav mål.

Pep Biel kom i god fart ind i FCN's målfelt, og hans blokerede skud landede lidt heldigt for fødderne af indskiftede Isak Johannesson, som fulgte op og lagde sit første mål i FCK-trøjen i kassen.

5-1 til FCK og som kampen var skredet fremad, lignede FCK igen det hold, som ikke havde tabt i sæsonen forinden sidste weekend.

Slutresultatet blev 5-1 til FCK, og det var klubbens største i historien faktisk. 

FCK lægger sig dermed solidt på rækkens andenplads – ét point efter FC Midtjylland, som vandt 1-0 over Randers FC søndag eftermiddag.

FC Nordsjælland bliver på deres femteplads med 13 point, men modstanderne i rækken kommer efterhånden tættere på dem.

Få store oplevelser i Parken! Find billetter til F.C. Københavns hjemmekampe fra 100 kr. her


Af Kristoffer Lind Pedersen

29 kommentarer

KongenAfHeden 17:51          
Thorup RAUS!!!!
Jillionaire 17:54          
Hold nu op med det Thorup Raus!,
Giv manden tid FCK spiller flottere foldbold end de har gjort i flere år. Hans udtalelser må han til gengæld gerne holde for sig selv.

Så er vi oppe på hesten igen og vi kan fokusere fremad - stærk sejr.
Drizzt Do'Urden 17:57          
FCN var absurd dårlige, og så endda på deres egen plastikbane. Spillet er slet ikke til top-6 for dem lige nu.
LosMillonarios 17:57          
Vil fck fans stadig af med Thorup?
MadsNiel777 17:57          
Flot sejr til FCK. Var der ikke straffe til FCN i 1. halvleg? Armen er helt ude til siden, han gør sig unaturligt bred, og drager klart fordel af, at bolden rammer armen.
Jillionaire 18:00          
@LosM,
Ikke dem alle, jeg synes har en dygtig træner, bare ikke på udtalelser :)
Sir 18:00          
"
What? Hvordan kan der ikke være straffe der? Den er jo så åbenlys, som noget kan være. Vanvittigt."

" Forsvarsspilleren gør sig unødvendigt bred, og drager klart fordel af, at armen flagrer på den måde. Armen er netop ikke lodret ned, men ud til siden. Og ikke bare lidt ud til siden. Efter min bedste overbevisning blev FCN snydt for et straffespark."

" Konsulenten: Hvis det er korrekt, så er der straffespark i den situation, og det kan der ikke være 2 meninger om. Alt taler for straffespark."
@madsniels777 - du er forfatter til de tre ovenstående indlæg. Er du mindre sikker nu, siden du faktisk spørger om der var straffe? Var der ingen der svarede i den anden tråd?
Onsdag 27. oktober
Tirsdag 26. oktober