Luk

FCK tog guldserven fra BIF i dramatisk derby

| 3F Superliga | 129 kommentarer

I et højdramatisk derby vandt FC København med 2-1 over Brøndby IF, som blandt andet fik Jesper Lindstrøm udvist. Brøndby har ikke længere serven i gulddysten.

Brøndby IF kunne tage et stort skridt mod det danske mesterskab, da ærkerivalerne FC København søndag ventede i 3F Superligaen.

Inden kampen havde FC Midtjylland nemlig blot fået et point mod Randers FC, og derfor var det altså inden søndagens kamp i Brøndbys egne hænder at sikre mesterskabet.

Med en sejr ville Brøndby gå på førstepladsen og til at forsøge det, havde Niels Frederiksen givet genvalg til 10 af 11 spillere fra sidste rundes sejr over FC Midtjylland. Josip Radosevic var fraværende, og han blev i stedet erstattet af Lasse Vigen.

Hos FCK var der genvalg til samtlige spillere fra senest mod FC Nordsjælland, hvilket betød, at Viktor Fischer var ude af kamptruppen.

Voldsomt medrivende første halvleg

Kampen startede ud i et højt tempo, hvor de hvidklædte værter pressede højt fra kampens start, og det kastede et par muligheder af sig.

Blandt andet forsøgte Jonas Wind sig fra distancen, mens Rasmus Falk tilkæmpede sig et frispark, som Brøndbys Hjörtur Hermannsson fik gult kort for at begå.

Peter Ankersen forsøgte sig med en afslutning på mål på frisparket, men den strøg lige over kassen, inden selvsamme formøblede en strålende FCK-mulighed kort efter. Han blev spillet dybt i feltet af Pep Biel, men i stedet for at spille den trykkede Ankersen af.

Han hamrede bolden i sidenettet med en skævert, og så var den mulighed altså væk.

Kampen var uhyre livlig fra start af, og Brøndby ville også lege med, og efter et kvarter havde gæsterne bolden i netmaskerne, men Mikael Uhre blev dømt offside i opspillet, der ledte op til en scoring af Lasse Vigen.

Kort efter trykkede den unge wingback Andreas Bruus af fra kanten af feltet, men han kunne se overliggeren tage forsøget, og så fortsatte det ved 0-0.

Efter en fin Brøndby-periode kom FCK tilbage i førerhuset, og det kastede kampens første mål af sig efter 27 minutter.

Rasmus Falk kom på bolden i Brøndby-feltet, og han forsøgte sig med en afslutning mod den fjerne stolpe. Afslutningen så ikke synderligt farlig ud, men da den ramte Brøndby-anføreren Andreas Maxsø og blev rettet af med ny kurs mod kassen, var Marvin Schwäbe prisgivet, og så kunne FCK'erne bryde ud i vild jubel. 1-0, og Andreas Maxsø blev noteret for målet.

Kort efter måtte FCK's Jens Stage udgå med det, der lignede en muskelskade, og han blev erstattet af Mohamed Daramy.

Der skulle ikke gå længe, før Brøndby fik udlignet, da 1-1-målet kom efter 39 minutter. Kevin Mensah driblede i FCK-feltet og spillede et bandespil med Simon Hedlund. Mensah blev presset hårdt, men på fiks vis lagde han bolden til rette for Hedlund, der kunne sparke 1-1-scoringen i kassen, og det resultat holdt til pause.

Direkte rødt til Lindstrøm i anden halvleg - Wind blev matchvinder

Brøndby skiftede en mand i pausen, da Lasse Vigen gik ud til fordel for Anis Ben Slimane, mens FCK kom uændrede ud til anden halvleg.

Thorups mandskab kom strålende ud fra pausen og Daramy viste sig frem med en forrygende dribletur, men kom ikke til afslutning, inden Rasmus Falk også snød et par mand og tvang Marvin Schwäbe ud i en flot redning.

Det lugtede af et FCK-mål, og det kom efter 55 minutter, da Brøndbys Morten Frendrup for anden kamp i træk begik et straffespark. Denne gang sparkede han op i foden på Lukas Lerager, og så pegede Mads Kristoffer Kristoffersen på pletten.

Jonas Wind gik til bolden, og han nettede for 14. gang i sæsonen, selv om Schwäbe ellers havde fingrene på bolden.

FCK fortsatte med at dominere, og det virkede til, at Brøndby havde svært ved at få gjort sig farlige. FCK var mest på bolden, og det skulle værterne få endnu bedre betingelser for efter 68 minutter, da Brøndby-profilen Jesper Lindstrøm begik et groft frispark på Rasmus Falk.

Lindstrøm stemplede Rasmus Falk ned ad læggen, og det kostede et direkte rødt kort. Dermed marchorde og formentlig betyder det, at Lindstrøm er ude i de resterende to runder af sæsonen.

Kort efter ragede Anthony Jung et gult kort til sig for en tackling på Pep Biel, og dermed er tyskeren ude i næste runde mod AGF.

Den tidligere FCK-angriber Andrija Pavlovic kom på banen for Brøndby i midten af anden halvleg, og han var et par centimeter fra at få godt ram på bolden i en farlig position, men støvlen var for lille og så løb muligheden ud i sandet.

I TV-transmissionen fortalte Brøndby-assistenten Martin Retov, at Brøndby ville holde FCK indenfor et måls rækkevidde frem mod slutningen af kampen, før man for alvor ville satse, og derfor var kampbilledet således, at FCK var på bolden, mens Brøndby lurede på kontraer i slutfasen.

Til sidst blev det en kamp med masser af dueller, og temperamenterne kom i kog i begge lejre. Blandt andet var Mohamed Daramy i infight med Schwäbe og de to så begge gult kort.

FCK fik lukket godt af til sidst, hvor Brøndby pressede frem og derfor endte det uden flere scoringer.

Således er Brøndby nu to point efter førstepladsen FC Midtjylland, og der resterer to runder af sæsonen.

FC København er nummer tre og har nu tre point op til Brøndby og altså fem til FCM, som besøger Parken på onsdag.


Af Jonas Dalgård

125 kommentarer

g1981 17:58          
Selvmål til at sætte fck igang
Var straffe
en masse små frispark der ikke bliver dømt i brøndby opspil
korrekt rødt (dumt af jobbe)
men gal mkk havde svært ved at give brøndby et frispark og fck et gult kort
før til sidst hvor han stak et ud til både daramy og Schwäbe
(at falk og zanka slipper er en gåde)
LosPollos 17:59          
Rødt kort, forkert dømt offside på Brøndby mål, straffespark og selvmål. Tror FCK fik det held de skulle ha idag :D Som jeg har sagt før, denne superligastruktur gavner kun FCM. Og på ingen måde FCK og Brøndby.
Toon Toon! 17:59          
Haha så ender FCM med at lægge 1 point til i guldkampen selvom de dummede sig..

Den er billigt til salg i år!
MagnumSum 17:59          
HAHA! BIF-fans! Spejl! Husker I sidste weekend?
Frydendal 17:59          
Fortjent sejr til FCK men ikke en katastrofe for Brøndby. Nu skal FCK vinde mod FCM for at holde liv i kampen om 2. pladsen, og med lidt held til Brøndby, så har AGF intet at spille for efter i aften.
Don_Mambo 18:00          
g1981: Kan du nævner nogle konkrete situationer hvor Falk skulle have gult?
stik i rend dreng 18:00          
Fantastisk fodboldkamp, og et dejligt resultat for FCM. MKK dømmer en fremragende kamp overordnet set, men mon ikke dommeren bliver et tema som sædvanligt alligevel.
Søndag 20. juni
Lørdag 19. juni
Jordi Alba: Vi manglede en smule held
06:14
Wales og Schweiz kæmper for avancement
06:00
Arturo Vidal vil fortsætte næste sæson i Inter
04:32
Dortmund: Arbejder på at hæve Isak-klausul
02:46
Jesper H: Endte i en grotesk situation i FCM
02:30
Danilo: Kunne ikke håndtere tyskernes taktik
02:27
Spanien og Polen delte i intens affære
02:26
Higuain: Messi fortjener trofæ på landsholdet
02:23
Higuain: Messi fortjener trofæ på landsholdet
01:57
Bernio Verhagen - gaven der bliver ved med at give
01:49
Jesper H: Endte i en grotesk situation i FCM
01:49
Frankrig smed point i den ungarsk heksekedel
01:46
Spanien og Polen delte i intens affære
01:42
Bernio Verhagen - gaven der bliver ved med at give
01:40
Danmark uden sejr i EM: Det er frustrerende
01:30
Danmark uden sejr i EM: Det er frustrerende
01:27
Danmark uden sejr i EM: Det er frustrerende
01:00
Esbjerg fB - Sommer, Sommer og Sol...
00:42
Higuain: Messi fortjener trofæ på landsholdet
00:41
Dortmund: Arbejder på at hæve Isak-klausul
00:20
Officielt: Depay skifter til Barcelona
00:16
Spanien og Polen delte i intens affære
00:11
Jordi Alba: Vi manglede en smule held
00:09
Spanien og Polen delte i intens affære
00:07
Spanien og Polen delte i intens affære
00:05