Luk

FCK tog vigtigt point i intenst Malmö-brag

| Europa League | 92 kommentarer

FC København hentede torsdag 1-1 ude mod Malmö i Europa League. Lasse Nielsen sendte FCK i front med et selvmål, mens Markus Rosenberg udlignede i anden halvleg.

Et festklædt Stadion dannede torsdag aften rammen om Europa League-braget mellem Malmö FF og FC København.

Til opgøret kunne FCK glæde sig over, at Viktor Fischer og Jens Stage, der begge var tvivlsomme, var blevet klar til at indgå i startopstillingen.

Malmö stillede til start med tre af fire danskere i form af Anders Christiansen, Søren Rieks og Lasse Nielsen, mens Jonas Knudsen tog plads på udskiftningsbænken fra start.

Kampens indledning bar tydeligt præg af to hold, der ikke ønskede at blotte sig, og de åbne scoringschancer lod derfor vente på sig. Begge hold forsøgte sig med flere indlæg, men det blev sjældent farligt.

Malmös Marcus Antonsson var lige ved at få en friløber efter 25 minutter, men Guillermo Varela nåede tilbage og fik afværget situationen.

Herefter havde FCK længere perioder på bolden, men københavnerne havde svært ved at veksle boldbesiddelsen til chancer.

Derfor lignede det en målløs første halvleg, men i halvlegens femte tillægsminut sendte Rasmus Falk en glimrende bold i dybden mod Varela, der forsøgte at finde Michael Santos ved bagstolpen.

Først på indlægget kom dog Lasse Nielsen, og den danske Malmö-stopper endte med at glide bolden i eget net og sikre FCK en pauseføring på 1-0 efter en lukket og chancefattig første halvleg.

Den føring fik dog ikke lov at holde langt ind i anden halvleg.

I det 55. minut fandt Jo Inge Berget nemlig Markus Rosenberg midt i feltet, og så stangede den rutinerede Malmö-angriber 1-1-målet ind bag Karl-Johan Johnsson.

Udligningen åbnede kampen op, og begge hold kom hurtigt til et par muligheder.

Michael Santos og Viktor Fischer var involveret for FCK, mens Karl-Johan Johnsson efter 66 minutter måtte hive en god redning op af ærmet på et hovedstød fra hjemmeholdet.

Kort efter fik Marcus Antonsson en god skudmulighed, men afslutningen manglede så meget præcision, at den næsten gik til indkast.

Malmö fortsatte trykket mod FCK’s mål, men det lykkedes aldrig værterne at score yderligere, hvorfor lokalopgøret sluttede uden vinder, 1-1.

Det betyder, at FCK er på fire point efter to kampe, og da Dynamo Kiev og Lugano spillede 0-0, topper Ståle Solbakkens tropper gruppen grundet en bedre målscore en Kiev.

Malmö står noteret for et enkelt point efter to Europa League-opgør.

Oplev F.C. København på hjemmebane i Telia Parken. Se kampprogrammet og mulighederne her!


Af Martin Schmidt
Onsdag 16. oktober
Tirsdag 15. oktober