Luk

FCK-træner: Spillerne skal føle sig som atleter

| 3F Superliga | 0 kommentarer

FC København forsøger at give sine spillere en struktureret hverdag, så de stadig kan føle sig som atleter i denne svære tid, fortæller fysisk træner Anders Storskov.

Coronavirussen har sat europæisk fodbold fuldstændig på pause, og for de fleste spillere står der selvtræning i hjemmet på menuen.

Én af de klubber er FC København, og Anders Storskov, der er fysisk træner for løverne, medgiver, at det er en uvant situation.

- Det er meget specielt, fordi der ikke er noget forudsigeligt i det her. Vi aner ikke, hvornår vi skal være klar igen, men vi følger naturligvis retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne, Divisionsforeningen med mere.

- Vi prøver så vidt muligt at give spillerne en struktureret hverdag, så de kan føle sig som atleter, selvom de er derhjemme. Vi forsøger at give dem en fast base i en forvirret og usikker tid, siger Anders Storskov til bold.dk.

Et lyspunkt i en svær tid

FCK-truppen følger træningsplaner derhjemme, men klubben tilbyder samtidig spillerne at mødes i mindre gruppe og øge belastningen i træningen, fortæller Anders Storskov.

- Indtil nu har der været fire dage med decideret hjemmetræning, hvor spillerne træner med lav intensitet, og så har de haft mulighed for at lave højintens træning forskellige steder i København inden for de retningslinjer, der er. Det drejer sig om små grupper af to, tre eller fire spillere.

- Det er der mulighed for to-tre gange om ugen, så de får en højintens stimulus, og samtidig har det været lidt en idébank, til hvis de pludselig skal i isolation. Det er noget, de kan vælge til, og vi har sørget for, at de er let for dem at komme til, hvis de har lyst.

- Jeg tror, spillerne synes, det er et lyspunkt i en tid, hvor de ikke kan gøre det, de elsker allermest, siger Storskov og tilføjer:

- Jeg vil tro, at de små gruppeseancer tager halvanden times tid, og jeg gætter på, at spillerne bruger det samme på selvtræningen derhjemme, men jeg har hørt fra et par stykker, der træner flere gange om dagen derhjemme.

- De gør alt, hvad de kan, for at holde sig i gang, og de har et stort behov for at være fysisk aktive, siger han.

Ingen særlige hensyn

FCK-truppen har fået individuelle træningsprogrammer, men der bliver ikke umiddelbart taget særlige hensyn til de spillere, der har været hårdt belastet af mange kampe i sæsonen.

- Spillerne er ikke på det samme træningsprogram. Det er individualiseret i forhold til den enkelte spiller, for en Stephan Andersen, der er målmand, skal jo ikke lave det samme som en kantspiller som Viktor Fischer.

- Generelt set handler det om at komme ud og få blæst kroppen igennem, og det gør de så på lidt forskellige måder, fortæller Anders Storskov.

Bliver der taget hensyn til spillere som Carlos Zeca og Victor Nelsson, der har spillet et hav af kampe i sæsonen?

- Ikke meget, nej. Zeca og Nelsson har nået at få hvilet lidt ekstra efter det intense kampprogram, og de har begge to et behov for at føle, at de er atleter. De er som sådan friske i kroppen - det er nok mere hovedet, der er berørt.

- Vi har vores performancepsykolog Martin Langagergaard, som sørger for at være i kontakt med spillerne og giver dem nogle guidelines, i forhold til hvordan de mentalt holder sig på beatet, siger Anders Storskov til bold.dk.

Jonas Wind, Nicolai Boilesen og Robert Mudrazija er alle på skadeslisten og træner derfor fortsat på FCK’s træningsanlæg.

Oplev F.C. København på hjemmebane i Telia Parken. Se kampprogrammet og mulighederne her!


Af Martin Schmidt
Søndag 5. april
Lørdag 4. april
Ståle: Åge Hareide har taget det som en mand
21:33
Van der Vaart: HSV finder altid en syndebuk
21:30
Italiensk forbund: Oktober-afslutning er mulig
21:27
Efter kulørt historie: City vil straffe Walker
21:25
Efter kulørt historie: City vil straffe Walker
21:21
att: vinkendere
21:20
Coronavirus - vi åbner 14. april?
21:17
VFF-indsamling: Har hentet næsten 350.000
21:16
att: vinkendere
21:13
Gündogan: Lewandowski er verdens bedste
21:12
Coronavirus - vi åbner 14. april?
21:11
VFF-indsamling: Har hentet næsten 350.000
21:08
Liverpool sender ansatte hjem med fuld løn
21:06
Jan Mølbys forslag - Viaplay
21:05
Kovending: UEFA benægter CL- og EL-deadline
21:03
FCK - Bliv Ståle!
20:52
Ny udfordring til de "nye" brugere! (Ny tråd)
20:50
Kjær-konkurrent: Vil kun til meget større klub
20:50
City vil ikke sende ansatte på statsbetalt orlov
20:46
Italiensk forbund: Oktober-afslutning er mulig
20:44
Liverpool sender ansatte hjem med fuld løn
20:39
Kritisk Rooney raser mod minister: Skandaløst
20:35
AaB-boss: Målet er at få solgt udlejet profil
20:33
Italiensk forbund: Oktober-afslutning er mulig
20:28
Kovending: UEFA benægter CL- og EL-deadline
20:28