Luk

FCK ude efter vanvittigt straffedrama

| International | 364 kommentarer

FC København er ude af Champions League-kvalen efter 1-1 og en dramatisk straffesparkskonkurrence mod Røde Stjerne. 

FC Københavns fans sørgede for en fantastisk kulisse, da Røde Stjerne tirsdag aften var på besøg i Telia Parken efter 1-1 i den første kamp i Serbien.

Der var masser af intensitet fra kampens start og allerede efter et minut var FCK-kaptajn Carlos Zeca heldig med, at dommeren ikke fløjtede for straffespark, da Zeca kom for sent i en tackling.

Heldige var FC København ikke kort tid efter, da Marko Marin med et fornemt indlæg fuldstændig snød FCK's forsvar, og dermed kunne Richmond Boakye uden besvær bringe gæsterne i front. 

Dermed var FCK tvunget i offensiven, hvis Champions League-håbet skulle holdes i live, og få minutter inden pausefløjtet steg Dame N'Doye til vejrs og pandede Pierre Bengtssons fremragende indlæg i kassen.

Scoringen betød, at FCK kom ind til 2. halvleg med fornyet energi, og hjemmeholdet blev bedre som kampen skred frem. Dame N' Doye var igen farlig på et hovedstød, i en situation hvor angriberen dog begik et frispark.

Ti minutter inde i anden halvleg fik Nemanja Milunovic sin anden advarsel for at sende Dame N' Doye i græsset med en høj albue.

Udvisningen gav straks FCK momentum, og især indskiftede Rasmus Falk var udfordrende i sit spil. 

Med et kvarter tilbage af kampen var det netop Falk som i samarbejde med Jonas Wind spillede Viktor Fischer frem til en god chance, men Fischers afslutning gik tæt forbi mål.

Dermed endte det 1-1, og kampen skulle afgøres i forlænget spilletid.

Her fortsatte FCK de gode takter og især Pep Biel havde chancen for at sende FCK i front, men Røde Stjerne holdt stand i første halvleg af den forlængede spilletid.

I anden halvleg af den forlængede spilletid havde Jonas Wind en giftig afslutning, som dog blev reddet. 

Med ti minutter tilbage blev også FCK reduceret til ti mand, da Pep Biel fik sin anden advarsel. 

Vanvittig straffekonkurrence

Der blev ikke scoret i den forlængede spilletid, og kampen skulle dermed afgøres efter straffesparkskonkurrence, hvor FCK tabte efter en dramatisk konkurrence.

FCK havde chancen for at vinde straffesparkskonkurrencen flere gange, men både Dame N' Doye og Karlo Bartolec misbrugte chancen for at blive straffehelt. 

Stillingen var stadig lige efter, at samtlige 20 spillere på banen havde sparket, og da Jonas Wind ikke var træfsikker, da han skulle sparke for anden gang, endte det med FCK-exit.

F.C. København på hjemmebane. Find dit gavekort til store oplevelser her!


Af Sajeev Shankar
Lørdag 8. august