Luk

FCK's forhold for udebanefans er værst

| 3F Superliga | 68 kommentarer

Infoboks

Silkeborg - FC København
Superligaen Grundspil (23/02)
bet365 5,50 4,20 1,60
NordicBet 5,40 4,25 1,58
Oddset 5,40 4,10 1,62
YouBet 5,65 4,20 1,62

En rundspørge på bold.dk viser, at FC København har de værste forhold for udebanefans i 3F Superligaen – skarp forfulgt af Hobro.

3F Superligaen sparkes fredag i gang efter sit vinterhi, og i den anledning har bold.dk taget temperaturen på udebaneforholdene hos de 14 klubber.

bold.dk har således lavet en rundspørge blandt samtlige af klubbernes fangrupper, hvor de 14 fanrepræsentanter er blevet bedt om at rangere de tre bedste og de tre værste steder at være udebanefan i Superligaen.

I bunden af bold.dk's rundspørge havner FC København og Hobro, der er blevet nævnt flest gange i rundspørgen om værst udebaneforhold.

Telia Parkens udebaneafsnit scorer lavest, og det skyldes primært placeringen i hjørnet på den øvre tribune, hvor elevatoren ikke går hele vejen op til afsnittet og som gør det svært at at interagere med udeholdet på banen.

- Placeringen på den øvre tribune i Parken umuliggør nærmest deltagelse for gangbesværede udebanefans. Der findes en elevator, men den går ikke hele vejen op til tribunen, og kommunikationen om den er så dårlig, at de færreste kender til muligheden, lyder en af begrundelserne, mens en anden går på udsynet fra toppen af Parken:

- A11 er det afsnit i Danmark med det suværent dårligste udsyn. Der er for langt ned til banen, og så er man placeret helt henne i hjørnet.

FCK svarer på kritikken her.

Hos den anden bundskraber, Hobro, går kritikken særligt på den manglende overdækning på udefansenes tribune.

- Når man er én af to klubber uden tag over udebaneafsnittet, har man automatisk sikret sig en plads i top to over de værste, det er en uafskærmet mobiltribune.

- Hobro er i bunden på grund af manglende overdækning og nettet kan være svært at se igennem.

Enkelte er ikke tilfredse med at ryge på langsiden som udefan.

- DS Arena har en meget god endetribune, men de seneste par gange er vi blevet smidt på langsiden, hvor der er noget ringere udsyn og ringere bodfaciliteter.

Hobro svarer på kritikken her.

Bund fem i bold.dk's rundspørge:
1. FC København
2. Hobro
3. AGF
4. Lyngby
5. AaB og SønderjyskE

Danske Fodbold Fans, som er en interesseorganisation for fanklubber i Danmark, foretager løbende undersøgelser af forholdene for udefans i Danmark.

Ønsker du selv at give din mening til kende om dine oplevelser som fan af et udehold i landets tre bedste herrefodboldrækker, kan du gøre det ved at trykke her.

Opdateret med seneste undersøgelse fra Danske Fodbold Fans. Undersøgelsen kan ses her.

Fanrepræsentanter i bold.dk's rundspørge:
Lars Moshage Møller (SønderjyskE Fodbold Support), Emil Plovgaard (OB), Jan Kjønstad (SLO i FCN), Lars Thor Jensen (FCKFC), Svend Bystrup (Hobro Yellow Vikings), Steffen Kristensen (Blue Knights), David Thorbjørn Mølballe Knudsen (AGF Fanclub Aarhus), Christian Ditlev (SIFosis), Christian Rothmann (AaB Support Club), Claus Kejlstrup (Black Wolves), Mogens Olsen (Den Gule Fare), Peter Nielsen (Lyngby Fans), Troels Ørum (Brøndby Support), Nordtribunen

Køb billetter til AaB's næste hjemmekamp og støt AaB fra tribunen


Af Jonas Dalgård

68 kommentarer

ataxx 08:23          
Jeg kunne godt tænke mig at høre mere om, hvorfor AGF er 3. sidst.
De pladser der tildeles udefans er jo magen til dem hjemmeholdets fans selv har. De kan derfor på ingen måde klage over pladserne.

At der er løbebane omkring, og man derved kommer længere væk, kan man jo ikke gøre ved - sådan er stadion bygget, det er ens for alle tilskuere.

Hvad er det så der gør oplevelsen dårlig?
sjn 08:23          
Men typisk FCK at de bare er ligeglade med hvordan de behandler away fans
Bløde babser 08:29          
Men typisk FCK at de bare er ligeglade med hvordan de behandler away fans
De behandler dem helt fint.
Så hav bare hovedfokus på hvordan de behandler hjemmefans og lad udefans brokke sig som de vil.
Sirlimpsalot 08:31          
Det er virkelig en rigtig gang "ondt i røven over FCK" argumentation, at sige at A11 har dårligt udsyn. Som fan får man ikke bedre pladser, nogen steder i Danmark, hvad udsyn angår. Det er klart min mening.

Til gengæld kan jeg godt forstå at fans mener det er svært at interagere med udeholdet derfra, hvilket er perfekt pay-back, for de elendige udeafsnit samtlige af ligaens hold tilbyder udeholdet, bortset fra i Farum.
Her er der kun et tyktmasket net og høje billetpriser at brokke sig over.
umop apisdn 08:43          
FCK har klart ligaens dårligste away pladser. Jeg vil sgu hellere på away i Hobro eller Haderslev end at stå oppe under tager i parken uden at kunne se en skid.
Bløde babser 08:47          
end at stå oppe under tager i parken uden at kunne se en skid.
Hvis du ikke kan se en skid fra Øvre A er det nok mere en optiker end FCK der kan løse dit problem.
Louis Nielsen har rent faktisk nogle supergode tilbud frem til d. 23 februar. Skynd dig at slå til.
sjn 08:49          
Sirlimsalot: bedste udsyn i ligaen er du fuld ?

Man er gemt væk oppe i er hjørne. Det virkelig ringe udsyn man har.
Søndag 23. februar
Lørdag 22. februar