Luk

FCK's svar på SE-klage: Spild af ressourcer

| 3F Superliga | 40 kommentarer

Infoboks

AaB - FC København
Superligaen Grundspil (03/02)
Bet25 3,40 3,55 2,12
Oddset 3,10 3,50 2,25
bet365 3,50 3,50 2,10

FC København kalder SønderjyskE's indberetning besynderlig og spild af klubbernes og DBU's ressourcer.

Fredag er det kommet frem, at SønderjyskE ikke har fået medhold i den indberetning, som klubben har lavet af FC Københavns startopstilling i klubbernes indbyrdes opgør den 29. november.

SønderjyskE brokkede sig over, at Jens Stage på papiret stod til at spille som en del af en trebackkæde, hvilket ifølge sønderjyderne ikke var tilfældet.

Af kendelsen fra Fodboldens Disciplinærinstans fremgår FC Københavns redegørelse i sagen, og er det tydeligt, at hovedstadsklubben ikke forstår, hvorfor det er blevet en sag.

FC Københavns redegørelse:

- At FC København helt grundlæggende finder det besynderligt, og et spild af klubbernes og DBU’s ressourcer, at man indgiver en klage over en fortolkning om hvor én enkelt spiller specifikt befinder sig på banen på et specifikt tidspunkt.

- At det ikke er FC Københavns opfattelse, at det er hensigten med den pågældende paragraf i Herre-DMpropositionerne, da der uanset resultatet af sådan en klage, altid vil være tale om skøn og subjektiver betragtninger når der tales sådan et detaljeniveau.

- At FC København er i en fase, hvor startformationer og talkombinationer ikke er i så stor fokus.

- At det betyder, at spillernes placering på banen er meget dynamisk, hvorfor en startopstilling på papir hurtigt kan blive til noget andet i virkeligheden.

- At dette eksemplificeres ved at FC København i de første minutter af kampen positionerer sig med alt fra to til fire spillere i bagkæden.

- At det ligeledes kan eksemplificeres ved, at SønderjyskE også varierer deres formation, hvor der til tider er helt op til seks mand i bagkæden i kontrast til deres udmeldte 3-mands bagkæde.

- At dette formentlig skyldes det massive pres FC København lagde på SønderjyskE. At FC København helt konkret oplyste den formation der var mest korrekt i forhold til de mulige opstillingsmuligheder i DBU’s system.

- At FC København gerne havde kunne lave en nuance i forhold til midtbanekonstellationen, men denne mulighed var ikke tilgængelig i systemet.

Abonnement til F.C. Københavns hjemmekampe - Fast adgang fra 79 kr./md.* (*6 md. binding / min. 474 kr.)


Af Martin Schmidt
Torsdag 28. januar
Onsdag 27. januar