Luk

FCM-anfører fremhæver Falk: Lignede Messi

| 3F Superliga | 19 kommentarer

Infoboks

FC København - FC Midtjylland 1-2
Superligaen Mesterskabsspil
32' 0-1 Sory Kaba
86' 0-2 Lasse Vibe
90' 1-2 Paulinho

Erik Sviatchenko fremhæver Rasmus Falk, som den spiller, der voldte FC Midtjylland flest problemer i søndagens guldduel.

FC København havde store problemer i første halvleg af søndagens guldduel med FC Midtjylland, men da kreatøren Rasmus Falk blev sat ind centralt på banen i anden halvleg fik FCK medvind.

Jonas Wind kom også ind i angrebet og fungerede som en stærk opspilsstation, men i FCM-lejren var det Falk, som voldte størst problemer, fortæller en imponeret FCM-anfører, Erik Sviatchenko, til bold.dk.

- Jeg vil fremhæve Rasmus Falk, som gjorde det svært for os i anden halvleg. Han lå derinde med anførerbindet på, og han lignede Messi (Lionel, red.), som han lå og boltrede sig derinde, men ellers synes jeg, vi havde fint styr på mange af deres gode spillere, sagde FCM-anføreren og fortsatte om kampens forløb:

- Vi stod forholdsvist højt på banen og lod dem spille frem og tilbage. Så valgte vi en side, forsøgte at bryde den, eller lod dem slå en lang violin (lang bold, red.), som vi fik smidt ned til Jesper Hansen, og så tog han den derfra. 

- Den kontrol var dejlig at have langt hen ad vejen.

- Anden halvleg var lidt mere åben, syntes jeg. FCK spillede en fin halvleg på bolden, men kom ikke frem til kæmpe muligheder, og det var igen en tryghed. Lidt udtur, at de scorede et heldigt mål til sidst.

Med sejren gik FCM 11 point foran i 3F Superligaen.


Af Jonas Dalgård

19 kommentarer

KJ11 09:50          
Messi er måske store ord, men enig. Hold op han var lækker at følge. Jeg ser sjældent FCK kampe, men hvis det er Falks normale niveau, kan det undre at han ikke er solgt til udlandet endnu.
Beenhakker 10:02          
Det er Falks topniveau vi ser for tiden. Han så også meget stærk ud mod New Saints i første kamp, men blev (selvfølgelig) skadet og faldt i niveau i takt med at andre nøglespillere også blev skadet. Efter Corona har han været fantastisk og hvis han holder niveauet, mener jeg at Hjulmand må se hans vej. Der er ikke mange som ham i DK.
PhilipB 10:08          
Jeg har flere gange undret mig lidt over Rasmus Falks karriereforløb. Skiftet fra Odense til København kan næsten kun have været tænkt som et springbræt til udlandet, men nu står vi her fire sæsoner efter - en rum tid i en spillers liv -, Falk er 28 og vel på toppen af sin formåen, og han ligner ikke en mand, der er på vej væk.

Han kunne ellers have drevet det vidt, for talentet er uomtvisteligt; han har flere gange været inde omkring landsholdet, og kunne måske med et godt klubskifte have skubbet sig helt ind i varmen. Det er vel ikke helt galt afmarcheret at kalde ham for vores bedste tekniker efter Christian Eriksen? Alligevel løber han stadig rundt og hygger sig i Superligaen. Han er en eminent dygtig spiller, men det virker en kende uambitiøst på mig, for tilbuddene må have været der.

I sidste ende er der vel bare tale om, at han har set skriften på væggen og erkendt, at livet i den københavnske storby, hvor medaljer, europæiske kampe og åbne døre på diskotekerne er garanteret, er mere fristende end at henslæbe tilværelsen i den tyske provins, eller hvor han ellers var havnet.
Toon Toon! 10:15          
Falks er fremragende, men hans store problemer er skader og manglende slutprodukt. Antallet af assists og mål er jo meget begrænset. Og han er heller ikke typen, der ligger og laver de store flotte sideskift. Så han er hverken Pirlo- eller Lampard-typen, men noget midt imellem. Det kunne også være godt, hvis der dog bare var et slutprodukt på.
Lakeretgulv 10:30          
Ærgeligt, at Falk synes at blive skadet, når han viser et højt og kontinuerligt niveau.

Han har været uden tvivl den bedste FC´er (måske lige efter Zeca) i den her sæson, hvor der har været langt mellem snapsene og siden FCK kun har haft én tangent at spille på kreativt offensivt, så har det været ret svære arbejdsbetingelser for Falk.

Man kan nærmest skamme sig, når man ser ham spille ved siden af en som Thomsen.
McDuff 10:36          
Er slet ikke i tvivl om at han kommer i landsholdtruppen under Hjulmand. Bedste spiller i superligaen - plus han er en spiller lige efter Kaspers hoved. Han kan også snildt spille en kant, som han oftest gjorde i OB, hvilket er en plads man mangler muligheder på på landsholdet.
Beenhakker 10:47          
Hareides landshold manglede ihvertfald ofte en spiller der kunne gøre det uventede og skabe overtal.

Mht. næste sæson frygter jeg lidt (for FCK) at der kommer et bud på ham fra en udenlandsk klub og gad vide om Ståle i sidste kontraktforlængelse ikke har indgået en gentlemansaftale med ham (som med Skov).
Onsdag 15. juli
Tirsdag 14. juli