LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

FCM-anfører: Tabte finaler betyder ingenting

| Sydbank Pokalen | 0 kommentarer
Frimann og Jørgensen diskuterer: Kan Martin Retov gå tilbage til en assistentrolle i Brøndby?
'Svært at finde ord' - Röcker taknemmelig og stolt efter muligt Brøndby-farvel
FCM skiftede 10 mand efter pokaltriumf: 'Det er LANGT over grænsen'
Jesper Hansen åbner op om tabet af sin bror: 'Verden falder sammen for mig'
Rørende scener: Se Benedikt Röcker sige farvel til Brøndby-fans og kæmpe med følelserne
FCM-anfører: Tabte finaler betyder ingenting
Foto: Getty Images

Infoboks

FC Midtjylland - Esbjerg fB
Superligaen Mesterskabsspil (25/05)
bet365 2,20 3,75 2,90
NordicBet 2,12 4,00 3,05
Oddset 2,10 3,85 3,25

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia

Live på Eurosport Player

Advertisement
Advertisement

FC Midtjylland-anføreren Jakob Poulsen giver ikke meget for FCM’s fire tabte pokalfinaler, inden FCM fredag møder Brøndby i pokalfinalen.

FCM kan ikke prale af at være gode til at vinde pokalfinaler. Således er det i klubbens historie indtil nu blevet til fire nederlag i fire forsøg. 

Senest tabte FCM i 2011, da FC Nordsjælland med den nuværende FCM-keeper Jesper Hansen på mål, slog midtjyderne 3-2.

Den kamp var Jakob Poulsen med til, men den står ikke klar i erindringen hos den jyske anfører – ej heller tillægger han FC Midtjyllands dårlige finalestatistik stor betydning i forhold til motivationen inden fredagens pokalfinale mod Brøndby IF.

- Selvfølgelig vil jeg rigtig gerne vinde, men det er ikke på grund af, at jeg tabte en kamp i 2011. Jeg kan ikke huske meget fra den kamp, siger Jakob Poulsen og fortsætter.

- De der statistikker og tabte finaler, fylder ingenting i spillertruppen. Det betyder ingenting. Det, der betyder noget for os, er, at vi sindssygt gerne vil vinde pokalen i morgen (fredag, red.) og glæder os helt vildt til at spille.

Poulsen bevidst om sin rolle

Når Kenneth Andersen sender sine tropper på banen fredag, så er det Jakob Poulsen, der er anfører. Den 35-årige midtbane er bevidst om sit ansvar i forhold til at få holdkammeraterne til at være på det rette spændingsniveau.

- Det føler jeg et ansvar for, fordi selvfølgelig kan der være forskellige ting (som spiller ind, red.). Det bliver det mentale, som kommer til at afgøre de her store kampe, og derfor er det vigtigt, at man formår at få så mange spillere på holdet til at være der mentalt.

- Vi skal ikke være for overivrige og tage nogle dumme gule kort. Men man skal også være klar til den fight, det bliver, for det er en pokalfinale, og der kommer til at blive gået til stålet.

I FCM-truppen er der færre spillere, som har stået i pokalfinaler rundt om i Europa, men Poulsen mener, at truppen er mere end klar til fredagens afgørende kamp.

- Jeg tænker, at det afgørende, når man skal præstere under pres, som der uden tvivl kommer i morgen, er, at man har prøvet at spille under pres. Om det så har været en finale eller andre store og vigtige kampe, kommer ikke så nøje, tror jeg.

Fredag venter Brøndby, som FCM har mødt tre gange tidligere i sæsonen, og Poulsen forventer, at de omkring 30.000 tilskuere får valuta for pengene i en tæt kamp.

- Jeg synes, det er tæt. Det er to hold, som gerne vil spille fremad banen, og det plejer at være nogle kampe med en del chancer i, så jeg tror på, det bliver seværdigt.

FCM og Brøndby har spillet 3-2, 1-2 og 2-2 i denne sæson.

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Jonas Dalgård

0 kommentarer

Der er foreløbigt ikke kommet nogle kommentarer til denne artikel.

Vær den første til at kommentere i vores forum.

Fredag 24. maj