Luk

FCM-ansatte skal også hjem: Vi er dybt berørte

| 3F Superliga | 6 kommentarer

FC Midtjylland fritager mandag langt størstedelen af sine medarbejdere fra arbejde, så man kan få støtte fra regeringens trepartsaftale.

Ligesom en håndfuld Superliga-kollegaer, så sender ligaens tophold FC Midtjylland fra mandag langt størstedelen af sine medarbejdere hjem med fuld løn uden arbejdsopgaver.

Dermed kan FC Midtjylland få støtte fra regeringens trepartsaftale, der giver økonomisk kompensation til virksomheder, som bliver berørt af den verserende coronapandemi.

Tiltaget gælder ikke Superliga-truppen samt et lille beredskab af medarbejdere.

- Tiltaget sker alene for at sikre klubbens fremtid, virksomhedens arbejdspladser samt ikke mindst medarbejderne og deres familiers ve og vel, lyder det på FCM's hjemmeside.

Her udtaler FCM-direktør Claus Steinlein sig yderligere:

- Vi er dybt berørt af den globale krise, som rammer alle i øjeblikket. Som klub er vi glade for vores medarbejdere, frivillige, fans og samarbejdspartnere, men der er også grund til at rose arbejdet fra regeringen og det danske sundhedssystem, siger Steinlein og uddyber beslutningen:

- Vores tiltag handler om ansvarlighed og rettidig omhu, for vi ønsker brændende at sikre vores klub samt de ansatte og deres familier.

Hjemsendelsen gælder indtil nu på ubestemt tid - det er ikke tilladt for medarbejdere at arbejde, hvis FCM skal få støtte til at udbetale lønninger.

Køb billetter til FC Midtjyllands kommende hjemmekampe her!


Af Jonas Dalgård

6 kommentarer

Nodiem 15:29          
Aaah ja, lad os endelig nasse på en pulje som skulle hjælpe virksomheder der virkelig er i nød
Nodiem 15:34          
Peter Nielsen 15:41          
FCM taber da lige som alle andre fodboldklubber mange penge i disse Corona tider. Jeg ved godt at "SugarDaddyKlubber" i princippet har "råd" til at køre med underskud, farmand betaler, men derfor skal direktøren da ikke pisse penge væk, helt uden at overveje økonomien. Så bliver farmand jo nok ret hurtigt træt af at holde hånden under klubben.
Lifetec 16:10          
Er sådan set enig i ovenstående. Alle klubber - også FCM - taber penge i øjeblikket. Det er bare lidt paradoksalt, at Steinlein så sent som i går udtalte, at nu var det vigtigste ikke sport, men at finde ud af hvad klubben kan gøre for samfundet i denne kritiske situation.... Jeg forstod ikke hvad han mente med udtalelsen i går, og jeg forstår den endnu mindre efter denne nyhed....
Lifetec 20:40          
Jeg mener det var et interview på viaplay sport live (eller hvad det nu hedder). Han sagde det endda to-tre gange i det korte interview. Det lød fint, men jeg undrer mig bare over hvad han mente....

Jeg er helt med på, at alle klubber forsøger at få del i pengene, men jeg har det faktisk lidt dårligt med, at professionelle fodboldklubber som om nogen er drevet af kapitalismens ideologi og undskylder de høje lønninger med, at der normalt er en stor efterspørgsel, skal malke ordningen. Måske klubberne skulle forsøge at polstre sig lidt - f.eks ved at sænke lønningerne en smule, så de ikke alle er ved at gå konkurs næste gang der sker noget som betyder tab svarende til 1-2 måneders indtægter.
Fredag 3. april