Luk

FCM-boss om Europa: Her vi vil hen som klub

| Champions League | 25 kommentarer

Infoboks

FC Midtjylland - Young Boys 3-0
Champions League Kvalifikation
51' 1-0 Jordan Lefort
62' 2-0 Anders Dreyer
84' 3-0 Awer Mabil

Det betyder en masse for FC Midtjyllands selvforståelse, at klubben for første gang i fem år har sikret en plads i et europæisk gruppespil.

FC Midtjylland er tilbage i et europæisk gruppespil for første gang siden 2015. Det står klart, efter holdet onsdag slog schweiziske Young Boys med 3-0.

Da FCM tog det danske mesterskab for nogle måneder siden, lagde klubbens ledelse og cheftræner Brian Priske ikke skjul på, at næste skridt var succes i Europa, og derfor betyder sejren enormt meget for klubben.

- Det er vigtigt. Et gruppespil var det næste skridt, vi skulle tage som klub, siger Priske. 

- Vi har vist, vi er gode i Superligaen, hvor vi har leveret resultater i lang tid og de seneste år har hentet en del mesterskaber og pokaltitler. Nu har vi skullet vise, at vi kan præstere i Europa også.

- Det har været fem år uden gruppespil. Det er stort, at vi nu har sparket døren en lille smule ind, og nu skal vi vise, vi kan gøre det gentagne gange. Det er her, vi som klub vil hen, hvor vi kan konkurrere i Superligaen og Europa på samme tid.

CL-gruppespil fylder ikke - endnu

Mens en plads i gruppespillet i Europa League altså er sikret, venter der de kommende uger to kampe med tjekkiske Slavia Prag om en plads i Champions League.

Priske, som udover sejren over Young Boys også har ført sine unge drenge til sejr over Ludogorets, spår et par nye svære kampe.

- Det bliver en blanding af de to kampe, vi lige har spillet, og det, som er ændret, er, at det bliver over to kampe. Det giver et andet aspekt, som vi skal forholde os til.

- Jeg ved, vi har kvaliteten til at levere det, der skal til i Prag i næste uge, men denne gang kræver det to toppræstationer i samme grad som det, vi så i denne kamp.

Brian Priske understreger, at et muligt gruppespil i Champions League ikke fylder noget.

- Jeg kigger ikke på Champions League-gruppespillet, jeg kigger kun på de to næste kampe. Der ligger to ugers hårdt arbejde foran os, og vi skal levere på et sindssygt højt niveau for at sparke døren ind til Champions League.

- Der er ikke mange spillere, som oplever at spille VM, og der er heller ikke mange, som oplever at spille Champions League, så der bør være sult nok hos alle for at levere, siger Priske.

FCM gæster Slavia Prag på tirsdag og har hjemmekamp onsdag den 30. september.


Af Mikkel Nøhr
Søndag 27. september