Luk

FCM-boss om Marrony: Havde håbet på mere

| 3F Superliga | 25 kommentarer

Infoboks

Vejle Boldklub - FC Midtjylland 1-1
Superligaen Grundspil
57' 0-1 Erik Sviatchenko
90' 1-1 Luka Djordjevic

FC Midtjyllands rekordindkøb Marrony har ikke levet op til forventningerne, siger sportschef Svend Graversen.

Tilbage i august hentede FC Midtjylland klubbens dyreste indkøb nogensinde.

Den brasilianske angriber Marrony blev angiveligt købt ind for mere end 30 millioner kroner med mulighed for, at prisen kan stige til over 50 millioner kroner.

Derfor har der naturligvis været store forventninger til angriberen, men det er dog blot blevet til fem indhop med nul mål til følge i Superligaen i efterårssæsonen.

Ifølge FCM's sportschef, Svend Graversen, er en stor del af forklaringen, at 22-årige Marrony har skullet vende sig til en helt ny kultur og et nyt sprog.

På trods af det havde Graversen dog forventet noget mere fra den dyre brasilianer.

- Vi vidste godt, at det ville komme til at tage noget tid. Selvfølgelig havde vi håbet på, at det var tidligere, han ville præstere.

- At han ikke har været ret meget på banen er nu engang bare sådan, tingene er, og så er det hans opgave at spille sig ind i hjertet på Bo (Henriksen, red.), siger FCM-chefen.

Cheftræner i FCM, Bo Henriksen, blev ligeledes spurgt ind til Marrony, som ifølge ham mangler gode oplevelser.

- Alt her i verden handler jo om oplevelser. Marrony skal have nogle rigtig gode oplevelser, og det skal starte på træningsbanen.

- Han skal integreres på en rigtig god måde, og det har de andre brasilianere i truppen også haft deres tid til.

- Han skal lære et nyt sprog, han skal lære en ny kultur, og han har ikke fået sin familie med herop endnu.

- Der er rigtig mange ting for et ungt menneske, som skal gå op i en højere enhed, mener FCM-træneren.

Mandag sluttede FCM skuffende af i Superligaen med 1-1 i Vejle. FCM lukkede dermed efterårssæsonen af med to nederlag og en uafgjort, hvor holdet blot scorede to mål.

Sportschef Svend Graversen kommer dog ikke til at agere anderledes i vinterens transfervindue af den årsag.

- Det kommer ikke til at ændre på noget for os. Strategien er lagt for det vindue, og det kommer til at bære præg af, at vi havde rigtig meget udskiftning i sommer, siger han.

/ritzau/


Af Raymund Nelausen

24 kommentarer

beringer 22:37          
Ja ny kultur, nyt sprog og så videre..., og så vælger FCM nok at holde ham lidt mere på bænken, så man ikke skal punge ud med lige så mange penge...

Man fandt ud af at han ikke var den nye spiller, der ville rive ligaen midt over, som ellers blev proklameret af både FCM og specielt deres fans..., og så at skulle indspille ham hurtigere, uden at han reelt havde kunne rive ligaen over, det ville evt. være meget at skulle betale 20 mio. kr. mere for...

Selvfølgelig er det også bare min holdning til FCM, som købmandsklub, der tænker økonomi og hvor der spares kan, og hvor der kan handles lidt bedre...

Det virker blot til at de er begyndt at skyde sig selv lidt i foden til tider..., man er blevet grådige i forhold til visse spilleres afgange..., og her handler man stort ind, og måske for stort..., i hvert fald som man ser ham på banen...

Tøffe sagde det meget godt..., til den pris, bør han kunne gå ind i spillet på banen..., om han kan sproget eller ej..., desuden er det vel 5 landsmænd han har, det burde gøre det nemmere..., medmindre det betyder de slet ikke integrerer sig i holdet, nogen af dem...?
dimme 23:00          
Han burde kunne rive ligaen over. Ligegyldigt han kun er 22 år, ligegyldigt han ikke kan sproget, og ligegyldigt at han ikke har sin familie. Alle disse ting burde ikke spille ind på om man kan sætte en mand eller generelt bare tag en førsteberøring som ikke springer 2 meter fra ham. Han bliver et flop
Fatboy-Fit 23:07          
Dame N´doye var også fæl i starten i FCK men endte med at blive en legende
BeerBellyBoy 23:11          
FCM er ikke min kop te, så ville ikke gøre mig noget, hvis han ikke bliver en succes. Men han ser spændende ud, og jeg køber faktisk de menneskelige aspekter i den mangelfulde opstart. 22 år er stadig ungt. Danmark er meget langt fra Brasillien - bogstaveligt og i overført betydning.
Nandeyanen 23:38          
Marrony har ikke nogle gode offensive stats. Men han havde de bedste stats på hovedet i Brasiliens Serie A. Vandt klart flest hovedstødsdueller i %. Det er jo det Midtjylland har scoutet efter.

Han er 186cm og det er jo kæmpe I Brasilien som har Frodo som gennemsnit. Men her i Danmark har vi Legolas som gennemsnit. Jeg tror FC Midtjylland har overset den forskel.
Kåssådehvie 23:38          
.....og Herning er endnu længere væk.....i alle betydninger :-)
stik i rend dreng 23:41          
Marrony har ikke nogle gode offensive stats. Men han havde de bedste stats på hovedet i Brasiliens Serie A. Vandt klart flest hovedstødsdueller i %. Det er jo det Midtjylland har scoutet efter.
Som jeg husker det scorede han også rigtig højt på XG, men var ikke så god til at konvertere det til mål. Strategien er den samme som den var med Evander - talenter med formdyk er billige, og så håber man at man kan hive dem op igen.
Onsdag 19. januar
Tirsdag 18. januar