Luk

FCM-chefer tilfredse trods ringe pointhøst

| 3F Superliga | 16 kommentarer

Infoboks

Brøndby IF - FC Midtjylland 3-2
Superligaen Mesterskabsspil
36' 1-0 Lebogang Phiri
39' 1-1 Paul Onuachu
52' 2-1 Johan Larsson
63' 3-1 Christian Nørgaard
65' 3-2 Paul Onuachu

Pointhøsten har ikke været ringere i 11 år, men formand Rasmus Ankersen og sportsdirektør Claus Steinlein er tilfredse med præstationerne, og cheftræner Jess Thorup er fredet.

Med søndagens 2-3-nederlag til Brøndby har FC Midtjylland høstet 38 point i 27 kampe i Superligaen i denne sæson. Det giver et gennemsnit på 1,41 point per kamp, og det har midtjyderne ikke leveret ringere i 11 år.

Dengang i 2005/06-sæsonen hentede midtjyderne 1,24 point per kamp og sluttede som nummer syv i tabellen.

Trods de dystre tal er FCM-bestyrelsesformand Rasmus Ankersen tilfreds med især forårets præstationer af holdet samt cheftræner Jess Thorup.

- Vi kigger også selv på statistikkerne, og vi har en ejer (Matthew Benham, red.), som er iskold omkring situationen. Vi kigger på de underliggende data, og det viser, at vi har præsteret godt i foråret.

- Efteråret var vaklende og utilfredsstillende på flere måder, men vi er gået frem i foråret. Hvis man kigger på vores kampe, har vi ifølge vores tal fortjent flere point, end vi har fået, siger Ankersen.

Især siden slutningen af oktober har resultaterne svigtet i FC Midtjylland. I holdets seneste 13 ligakampe har FCM således blot hentet 12 point.

- Tabellen lyver. Vi har fortjent flere point, end vi har. Havde vi ligget nummer et, men havde præsteret til en femteplads ifølge vores tal, var faresignalerne større i min verden, forklarer Ankersen.

Formanden afslører, at FCM's tal viser, at holdet har leveret præstationer til en tredjeplads i sæsonen.

- Det er de små marginaler, der afgør fodboldkampe i modsætning til håndbold, hvor der bliver scoret langt flere mål. Hvis bolden rammer stolpen, eller dommeren overser et straffespark, så har det stor betydning i fodbold, siger Ankersen.

FCM-chefen freder samtidig cheftræner Jess Thorup og afviser en eventuel fyring.

- Så længe der er fremgang at spore i præstationerne, så er han ikke i fare. Og det synes vi, der er, pointerer Ankersen.

FCM-sportsdirektør Claus Steinlein er på linje med sin formand, men erkender, at det kan være svært for den almindelige fan at acceptere situationen.

- Ligesom Hr. og fru Midtjylland er jeg også træt af den dårlige stime, vi resultatmæssigt er inde i lige nu. Men vi klør på, og så længe der er power og glæde i den daglige træning, så tror vi også på, at det vender for os.

- Vi er nødt til at sætte vores lid til, at sejrene kommer, hvis vi fortsætter med at vise samme moral og styrke, som vi gjorde i dele af kampen mod Brøndby, siger Steinlein.

FCM har hentet seks point i seks kampe i foråret og ligger nummer fem i mesterskabspillet.

/ritzau/


Af Mikael Blond

16 kommentarer

Scouser34 05:47          
Fedt. Så er han fyret indenfor 14 dage. Sådan plejer det at gå når de bliver fredet :)
Hoy10 06:14          
6 point i sidste 9 Superliga kampe.
Så er det fandme ligegyldig hvad jeres tabel siger.
Neigaard 07:50          
Hvis ikke der kommer 3 point ind på kontoen mod Sønderjyske, så må det da være slut med Thorup, men så undskylder man vel bare med at der har været en hård pokalkamp i midtugen, undskyldninger og undskyldninger og udskydelser, kurven har været konstant nedadgående med Thorup, startede ud med en trimmet trup efter Glenn, og levede lidt højt på det i starten, men ellers ned ad bakke, kan godt være det går lidt fremad nu, ja men bunden er da også nået med den trup han har at arbejde med.
firealarm 07:56          
"Men han har jo ikke noget på," sagde et lille barn. "Herregud, hør den uskyldiges røst," sagde faderen; og den ene hviskede til den anden, hvad barnet sagde.

"Men han har jo ikke noget på," råbte til sidst hele folket. Det krøb i kejseren, thi han syntes, de havde ret, men han tænkte som så: "Nu må jeg holde processionen ud." Og kammerherrerne gik og bar på slæbet, som der slet ikke var.
Bløde babser 08:29          
Hehe, der mangler vist en presserådgiver derovre.
Ligemeget hvor meget han kan overbevise sig selv om det han siger her giver mening, skal han fandeme kommunikere det knivskarpt for ikke at ligne en idiot. Det her var ikke knivskarpt leveret, så han ligner i den grad en idiot.
Bergkamp4700 08:30          
Det er skræmmende så lidt selvindsigt man har i ledelsen hos FCM. Gud forbyde at Ankersens ego skulle lide det nederlag, at måtte fyre Jess Thorup! Så vil man hellere gemme sig bag tal, analyser og statistik som måske, måske ikke, viser det billede som Ankersen her beskriver.

Indsatsen mod Brøndby i går var muligvis fin nok, men generelt i denne sæson har FCM set sløje ud. At man så er tilfreds med, potentielt at være 29 point efter 1. pladsen, 1,5 sæson efter et mesterskab viser et noget skræmmende billede. Et billede af en bestyrelse og en sportslig sektor, som på ingen måde har forvaltet hverken materiale eller penge, på en sådan måde at man kan gøre sig nogen forhåbninger om noget som helst, hvis man har valgt at støtte FCM.

Hold da op en falliterklæring!
bruger 133744 08:41          
Gad vide om den kære bestyrelsesformand er klar over at det er de point man får ved at vinde, som afgører hvor man er placeret i ligaen?
Jeg kan sagtens forstå tankegangen, som jeg også som ungdomstræner følger, at det er vigtigst at der er udvikling i truppen og måden man spiller, og gennem den udvikling skal resultaterne nok komme. Men det er jo ikke ungdomsfodbold, det er Superliga bold, og der er resultaterne enormt vigtige.
Lørdag 8. august