Luk

FCM-ikon: Serietalent afgør opgør som Messi

| bold.nyt | 4 kommentarer

FC Midtjylland-legenden Frank Kristensen træner 17-årige Lucas Obsen på Hestlund Efterskole, og Obsen er hurtig og kampafgørende. Det samme er Lionel Messi, siger Kristensen.

Du kan læse artiklen på LigaBold.dk - eller herunder.

Lucas Obsen er kun 17 år, men han har i dette efterår været en stor profil for Serie 3-holdet Ikast FC. Her har han kreeret otte mål i ti kampe for serieklubben.

Den målfarlige offensivspiller har dog ikke kun vist sine evner i Ikast. Han går på Hestlund Efterskole i Bording, og her er den tidligere FC Midtjylland-bomber Frank Kristensen lærer.

Derfor har han indgående kendskab til Obsens kvaliteter som fodboldspiller.

Frank Kristensen siger til LigaBold.dk, at Obsen er meget hurtig og ikke så høj, og det gør ham meget farlig. Situationen er lidt en anden, når det gælder det defensive.

Kristensen mener dog selv, at der er plads til typer som Obsen, og her nævner han blandt andet, at Lionel Messi bliver sat på banen for at afgøre kampe, ikke for de defensive færdigheder.

- Han er sindssygt hurtig, og så er han rap på fusserne, så det er det rent taktiske i at finde et sted til ham, hvor han kan være på uden at arbejde sindssygt hårdt defensivt. 

- Der vil nogle sige, at han har mangler, men hvis han kan kompensere for det ved at have gode holdkammerater omkring sig, hvor det er i orden, at Lucas ikke arbejder sindssygt hårdt defensivt. Vi (Hestlund Efterskole, red.) lukker lidt af i den side, hvor han på normalvis skal arbejde, men så har vi én (Lucas Obsen, red.), som kan afgøre kampene.

- Som fodbold er nu om dage er det svært, for alle skal arbejde sindssygt hårdt, fordi der ikke længere er plads til den dovne angriber. Det tror jeg dog godt, at der kan findes plads til. Jeg tænker ikke, at alle 11 behøver at arbejde defensivt, men at vi har én, der kan afgøre kampene, siger Frank Kristensen til LigaBold.dk og tilføjer:

- Så kan det godt være, at han ikke arbejder hårdt defensivt, men så har vi en forventning om, at det skal komme fra ham. Hvis du skal have lov til at slappe af rent defensivt, så skal du også være klar til at gøre det, som du er der for.

- Der er også jo plads til Messi (Lionel Messi, red.), som han også spiller, fordi han kan afgøre kampene. Det er ikke, fordi han arbejder defensivt. 

- Det tror jeg, at vi er kommet lidt væk fra herhjemme, ved at vi skal arbejde som en enhed og stå kompakt hele vejen igennem, og den forreste angriber også skal starte med at lægge presset. Det, synes jeg, er lidt ærgerligt for fodbolden. For det første bliver det lukket ned det hele, og så får man ikke en angriber, der laver et hav af mål.

Så han har noget x-faktor?

- Ja, det har han. Han er fræk som bare pokker. Han tør godt at udfordre, selvom der står fire forsvarsspillere foran ham. Der er jo stadig en lille chance for at komme til en afslutning, og så gør han det.

- Det skal han have lov til. Det kan godt være, at det kun lykkes hver tiende gang, og holdkammeraterne bliver lidt frustrerede, men så lærer han lidt af det. Måske er forsvarsspillere for gode, men så kan han trække presset og spille medspillerne fri. Det kan man kun lære ved at lave nogle fejl, og dem skal han lave masser af.

Lægger pres på Obsen

Frank Kristensen siger, at Lucas Obsen er én af de bedste på Hestlund Efterskole, der er en forholdsvis lille efterskole.

Den tidligere FCM-angriber mener dog, at han kan udfordre det unge talent ved at lægge pres på ham.

Det er noget, som Kristensen kan nikke genkendende til fra sin egen karriere.

- Jeg skulle afgøre kampene. Han spiller for at afgøre kampene. Han spiller ikke for at lave indlæg eller lægge pres på backs. Han spiller for at afgøre fodboldkampe.

Den tidligere Superliga-angriber siger, at Obsen er meget glad for fodbold, og han ser en type som Obsen som unik i fodboldverdenen i dag.

- Han har en enorm legende tilgang til spillet. Vi træner godt fire gange om ugen, og han kører også til Ikast for at træne et par gange om aftenen. Når han har et hul, så kan han også godt spille fodbold om aftenen. Det behøver ikke at blive sat så meget i system i forhold til træning, men han er bare vild med fodbold. Det er ikke en sur pligt at skulle til træning. Nogle gange er der vilde fluer i hovedet på ham, fordi det skal ikke være i faste rammer nødvendigvis.

- Som træner ser jeg, at hvis vi skal skridtet videre, så er der nogle ting, som der skal styr på. Han er en uddøende race, og hvis der er én, som jeg skal hænge min hat på, der skal afgøre kampen, så skal jeg have sat ham i scene. 

- Det ved holdkammeraterne også, at hvis man er i problemer, så kan man give bolden til ham. Det er fedt at have sådan en type. Der bliver længere og længere mellem dem, siger Frank Kristensen til LigaBold.dk.

Lucas Obsen har været til prøvetræning på Koldings U19-hold, hvor den tidligere Superliga-spiller Jonas Kamper er cheftræner, og Kamper og Kristensen kender hinanden fra Randers-tiden.

Obsen skal dog gå på Hestlund Efterskole indtil sommer, hvor han afslutter tiende klasse.

I løbet af den professionelle karriere scorede Frank Kristensen 108 mål i 298 Superliga-kampe, og tiden må vise, om Obsen kan gøre ham kunsten efter.

I LigaBold.dk's artikel kan du se et flot mål, hvor Obsen afdribler sine modstandere i en kamp for Ikast FC.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.


Af Anders Jensen
Lørdag 29. januar
Fredag 28. januar