Luk

FCM-kaptajn om skidt start: Virkelig ikke VM

| 3F Superliga | 1 kommentar

Infoboks

FC Nordsjælland - FC Midtjylland 2-2
Superligaen Grundspil
14' 1-0 Simon Adingra
28' 2-0 Mads Døhr Thychosen
48' 2-1 Junior Brumado
62' 2-2 Victor Lind

Erik Sviatchenko er glad for comebacket efter FC Midtjyllands forfærdelige første halvleg. Det var virkelig ikke VM, siger anføreren.

- Det var som nat og dag.

Sådan beskriver FCM-anfører Erik Sviatchenko forskellen på de to halvlege i søndagens 2-2-kamp mod FC Nordsjælland, hvor ulvene var bagud med to efter en dårlig første halvleg, men kæmpede sig flot tilbage efter pausen.

- Første halvleg var vild at være en del af. Det var jo helt forfærdeligt. Det startede med nogle tværafleveringer, som blev brudt. Vi mistede bolden midt på banen, og folk kunne ikke ramme hinanden. Vi lavede forkerte beslutninger, og de scorede på en omstilling, efter vi havde hjørnespark, og de scorede på en standardsituation, hvor de kørte rundt med os. 

- Det var virkelig ikke VM at være en del af det i første halvleg, men vi gik så til pause med en erkendelse af, at der selvfølgelig måtte kigges indad, og at der skulle der noget helt andet på menuen.

- Vi kom ud med et helt andet udtryk, og jeg skulle jo selv have lavet 1-2-målet. Efterfølgende gik det hurtigt med to kasser, og så var kampen ligesom status quo med ét point hver, og så synes jeg, vi godt kan være tilfredse med et stærkt comeback og et andet udtryk.

- Selvfølgelig er det irriterende, at der kan være så stor forskel på kampene. Det har vi set rigtig, rigtig sjældent indtil videre i den her sæson, men der sker noget, når vi møder Nordsjælland herovre åbenbart. I nogle kampe har vi totalt domineret, og andre gange har vi været helt på hælene, siger Sviatchenko.

Udsvinget er dog ikke noget, der bekymrer anføreren.

- Der er de der kampe på en sæson, hvor man bare siger 'altså hvad foregår der?'. Man kigger rundt og kan ikke finde nogen folk, og dem er der kun meget, meget få af på en sæson.

- Dem har vi historisk set haft få af, så det gør mig slet ikke nervøs. Jeg er til gengæld glad for, at vi viste, at vi kan komme tilbage på den her måde, og at vi ikke blev kyst og fuldstændigt smeltede sammen i anden halvleg.

- Der var vi trods alt i teten, og det kunne gå begge veje, men det ene point er vigtigt, når man er bagud 0-2 efter 30 minutter, lyder det fra Erik Sviatchenko.

FC Midtjylland kan glæde sig over, at FC København ikke udnyttede resultatet i Farum til at hale ind i tabellen, hvorfor afstanden mellem FCM og FCK stadig er tre point.


Af Martin Schmidt
Mandag 29. november