Luk

FCM-kaptajn roser uskarpe 9'ere: De prøver

| 3F Superliga | 25 kommentarer

Infoboks

OB - FC Midtjylland
Superligaen Grundspil (25/11)
bet365 3,75 3,40 2,00
NordicBet 3,75 3,65 1,97
Oddset 3,90 3,50 1,97

Junior Brumado og Sory Kaba laver ingen mål, men FCM-anfører Erik Sviatchenko har alligevel ros til angriberne.

FC Midtjylland er bundsolide defensive og har lukket historisk få mål - seks styk - ind efter 15 runder af en Superliga-sæson.

Offensivt er førerholdet mindre sprudlende, og anfører Erik Sviatchenko ser den kendsgering som både ganske naturlig i forhold til holdets udvikling. 

- Vi har i lang tid lukket få mål ind. Vi har en soliditet og en spillestil, som gør os svære at spille mod. Vi er forbi den tid, hvor vi lukkede tre-fire mål ind og måske vandt 5-4, siger Sviatchenko til bold.dk og fortsætter:

- Den spillestil har vi ikke mere, og vi har ikke den type spillere mere. Vi spiller ud fra et defensivt stærkt fundament, og det gjorde vi egentligt også i ’15 og i ’18 (FCM's mesterskabssæsoner, red). 

- Der scorede vi også bare næsten tre mål i snit per kamp, men lige nu er vi gang med en ombygning af holdet, og derfor er vi startet med det vigtigste - efter min mening - nemlig defensiven. For det er nemmere at bygge på, hvis man har det fundament, og det må man sige, at vi har.

Skal vi vinde 4-0?

FCM-anfører accepterer fuldt ud, at der er kritik af førerholdets offensiv, men forsvarsstyrmanden savner også lidt nuancer.

- Vi skiftede formation mod SønderjyskE og vandt komfortabelt (FCM vandt 2-0 i Brian Priskes første kamp som cheftræner, red). Siden har vi også skabt meget, men vi har bare ikke haft de angribere, der sparker den ind. 

- Derfor laver vi ikke ret mange mål, men når vi samtidigt ikke lukker mål ind, hvorfor behøver vi så lave fire mål? Hvorfor skal vi absolut vinde 4-0? 

- Selvfølgelig er det lækkert at vinde 5-0, tage hjem og sætte flueben ved alt og konstatere, at der ikke er noget at komme efter. Men Superligaen er også bare en svær størrelse, og hvis man ikke scorer på sine chancer, så bliver det tæt og smalle sejre. 

- Men kigger man helt nøgtern på kampene og xG (Expected goals, red.), står vi stærkt. Vi sprudler måske ikke, men vi er effektive til det meste undtagen at score mål. 

- Det er helt okay at være efter vores offensiv, for vi vil gerne score flere mål, men kigger man helt ind i det i forhold til antal indlæg, gennembrudsbolde og så videre, så ser det ikke helt skidt ud, siger Sviatchenko.

Brumado og Kaba opsøger selvtilliden

FCM's spidsangribere Junior Brumado og Sory Kaba har tilsammen bidraget med beskedne to mål i denne sæson, men Sviatchenko har alligevel ros til overs for duoen.

- Kaba var nede en fredag aften klokken 19.30 og selvtræne. Han er købt ind som tre millioner euro-manden og den store superstjerne, og sådan er han også som person. Det er fantastisk at have ham i truppen, og han kunne jo bare have sagt; ’Sådan er det, jeg skal nok score på et tidspunkt’. 

- Men han forsøger i stedet at gøre en ekstra forskel. Vi har en specialtræner - Peter Johannesen - som flere spillere bruger, og ham har Kaba taget fat i og står nærmest hver eneste dag og sparker bolden i kassen. 

- Det samme med Junior, der bare ser flyvende ud til træning. Han er et monster, så det handler mest om at få det overført til kampene med ham, siger Sviatchenko og tilføjer:

- De er begge opmærksomme på, at de skal til at komme i gang, men vi støtter dem, og det er fedt at se, at de forsøger at gøre en forskel. Der er ikke en finger at sætte på dem. De sparker på mål 100 gange og får fornemmelsen af, at de scorer, når de rammer den rigtig. Og det er derigennem, at det kommer for dem. 

- Pludselig vender det. Om det bliver på søndag eller efter julepausen, er svært at sige. Men de opsøger selvtilliden, og det betyder meget for mig at se. 

- Selvfølgelig er de også frustrerede og irriterede, men det andet fylder mere, og det et positivt tegn. Det ville være et irritationsmoment for os andre, hvis de slog op i banen, men det gør de netop ikke.

Køb billetter til FC Midtjyllands kommende hjemmekampe her!


Af Mikael Blond
Onsdag 20. november
Tirsdag 19. november