Luk

FCM-kaptajn vil smide frygt og mose igennem

| Champions League | 2 kommentarer

Infoboks

FC Midtjylland - SønderjyskE
Superligaen Grundspil (04/02)
Bet25 1,40 4,50 7,00
Oddset 1,45 4,30 6,70

FC Midtjylland må ikke være bange for at gå ud og mose igennem mod Ajax, siger Erik Sviatchenko, der oplever stor selvtillid trods nul point i Champions League.

For tre uger siden fik FC Midtjylland en decideret mareridtsstart på hjemmekampen mod Ajax, som lynhurtigt kom foran 2-0.

FCM rejste sig dog hæderligt efter den kolde spand vand i hovedet, og selvom det blev til et 1-2-nederlag, tager Erik Sviatchenko optimisme med ind til onsdagens omvendte opgør i Amsterdam.

- Selvtilliden er ret stor, på baggrund af den kamp vi spillede sidst. Når vi går ind til kampen, skal vi have i hovederne, at vi ikke skal være bange for at gå ud og mose igennem så at sige. 

- Vi har niveauet til det og mulighederne for det, og så har vi også evnerne til at tilpasse os det høje niveau, synes jeg. Det har vi vist over en del kampe - også i kampagnen op til gruppespillet.

- Den selvtillid, vi har, selvom vi har nul point, er fed at se. Vi kan dykke et spadestik dybere ned i præstationerne, som også betyder noget for os spillere, men vi er selvfølgelig også vindere og vil rigtig gerne vinde alle kampe, siger Sviatchenko.

FC Midtjylland-anføreren har opskriften på succes mod Ajax klar.

- Jeg tror først og fremmest på vores defensive organisation og den fysik, vi kommer med, men også den anden vej så vi, at der er mulighed for at skabe chancer mod dem. 

- Det handler om at spille hurtigt på det her niveau, og så håber jeg, at vi kan minimere antallet af chancer imod os, så vi hele tiden lever i kampen, som vi måske ikke gjorde helt så meget i den første kamp, fordi vi lukkede to hurtige mål ind.

- Vi skal leve i kampen, ligesom vi har gjort i mange af kampene i Superligaen, siger Erik Sviatchenko.

FCM er efter alt at dømme tvunget til at slå Ajax, hvis drømmen om også at spille europæisk fodbold efter nytår skal være inden for realistisk rækkevidde.


Af Martin Schmidt
Mandag 18. januar
Søndag 17. januar