Luk

FCM lever i EL efter stort drama i overtiden

| Europa League | 30 kommentarer

FC Midtjylland har fortsat mulighed for at gå videre i Europa League, efter de torsdag aften slog Braga med 3-2 efter stort drama i overtiden. 

Det var nærmest vind eller forsvind for FC Midtjylland, da de torsdag tog imod Braga hjemme på MCH Arena.

Inden opgøret lå midtjyderne placeret på tredjepladsen med fem point, mens gæsterne fra Portugal lå placeret helt i tops med ni point, og derfor var Bo Henriksen og co. tvunget til sejr i Europa League.

FCM kunne dog ikke have ønsket sig en bedre start, da de fik et indkast efter to minutter, som Joel Andersson kastede ind i feltet. 

Her blev den flot forlænget videre, så den til sidst endte hos Erik Sviatchenko tæt under mål, og her svigtede anføreren ikke.

Sviatchenko fik nemlig sendt bolden over stregen med højreskøjten, og så gik jublen amok på MCH Arena og ude på FCM-bænken.

Det var den perfekte start for midtjyderne på Europa League-opgøret.

Trist afslutning for FC Midtjylland

Efterfølgende var det gæsterne fra Braga, som sad på spillet, men de havde svære betingelser på græstæppet i Herning.

Midtjyderne stod nemlig godt i de bagerste kæder, hvor de gang på gang afviste gæsternes offensiv. Det var derfor sjældent, at Jonas Lössl kom på arbejde nede mellem stængerne.

FC Midtjylland kunne dog ikke holde stand frem til pausen, da Braga to minutter før tid lukkede munden på hjemmeholdets fans, hvor de kom igennem i højre side.

Her blev Iuri Medeiros spillet fri lige uden for feltet, hvor midtjydernes opdækning fejlede fuldstændig.

Efterfølgende lagde Medeiros en genial aflevering til Ricardo Horta, som havde taget løbet i dybden. Her bankede portugiseren resolut til bolden, så den bragede ind i netmaskerne bag Lössl.

Ny drømmestart for midtjyderne

Braga viste torsdag aften, at de havde store startvanskeligheder, og det gavnede i den grad FC Midtjylland.

Der gik nemlig blot tre minutter af anden halvleg, og så kunne FCM-fansene endnu en gang juble på MCH Arena, da Gustav Isaksen kom løbende ind i gæsternes felt med hovedet først.

Her blev der slået en bold i bagrummet, hvor Joel Andersson kunne heade den på tværs, og så kunne Isaksen sætte panden på bolden og heade FC Midtjylland på 2-1.

Sikke en start for midtjyderne, men det kunne have gå galt igen få minutter efter. Der var nemlig smæk på, hvor Braga blandt andet smaskede bolden på overliggeren og fik en stor chance på et indirekte frispark, men FCM slap dog med skrækken.

Kæmpe afbrænder af Gustav Isaksen

FC Midtjylland havde et mere offensivt udtryk efter pausen, hvor de jagtede et nyt mål, så de kunne lukke opgøret. Her havde Evander blandt andet en mulighed, men den største tilfaldt dog Isaksen.

Med 22 minutter tilbage af opgøret straffede Isaksen nemlig en opspilsfejl, hvor han efterfølgende satte fart på ned mod Braga-målet. Her sendte han flere spillere ud efter pølser, inden han blot skulle sende bolden over stregen.

FCM-spilleren bankede dog bolden på overliggeren til stor ærgrelse for cheftræner Henriksen, som faldt til jorden ude på sidelinjen.

Braga havde nu meget travlt, og de valgte da også at lægge et højere pres i håb om, at de kunne straffe hjemmeholdet i en omstilling, men Henriksens tropper gjorde det godt torsdag aften.

Men få minutter før tid faldt hjemmeholdet sammen i græsset, da et drømmemål fra Braga skabte status quo i opgøret.

Her modtog Galeno nemlig bolden på kanten af FCM-feltet, hvor han på elegant vis smaskede bolden over i det lange hjørne bag en chanceløs Lössl, og så kunne Braga-spillerne juble.

Overtidsdrama i Herning

Der kom dog stort drama i overtiden, hvor Victor Lind blev nedlagt i feltet, og så pegede kampens dommer på pletten.

Her kom der dog lidt ventetid, da VAR skulle gennemse hændelsen, men det endte med et straffespark til FC Midtjylland, som Evander skulle tage sig af.

Her viste brasilianeren klassen, da han helt køligt sendte bolden ind i netmaskerne, og dermed blev han matchvinder i Herning, hvor FC Midtjylland kom foran med 3-2.

Efter 90 minutter kunne jublen på MCH Arena nok høres i hele Midtjylland, da hjemmeholdet fra Herning kunne fejre en vigtig 3-2-sejr over Braga i Europa League.

FC Midtjylland ligger stadig på tredjepladsen, men de har kun et point op til Braga på andenpladsen i gruppe F.  

Røde Stjerne topper puljen efter deres 1-0-sejr over Ludogorets, og derfor kan midtjyderne spille sig videre i Europa League, hvis de slår den bulgarske klub i sidste runde.


Af Raymund Nelausen

30 kommentarer

Ludomania 20:42          
Skide hamrendes godt fightet FCM. Kæmpe tillykke med den fortjente success. Det er sjovt at være Dansker i dag :D
Toon Toon! 20:43          
Virkelig stærkt af FCM! Og heldigt til sidst, det var sgu et tyndt straffe. Men også på tide, at de fik marginalerne med sig i Europa.
BeerBellyBoy 20:44          
Dejligt for dansk fodbold. BIF hjemme mod Lyons B hold og Randers, dog uden Odey, mod gruppens bundprop. Det kan blive en god aften for Danmark.

Egentligt et mærkeligt straffespark til FCM. Hovedløst af Braga forsvarsspilleren at kaste sig, men FCM spilleren søger i højere grad kontakten. Begge langt fra bolden.
Teshin1990 20:44          
Efter 3 overlægger skud på 2 kampe, hvor ingen gik ind, og Braga så lige i 85. minut hamrer den ind via overlæggeren, så sad jeg virkelig og følte at vi manglede de berømte marginaler.
Følelsen blev forstærket da jeg tænkte på de mistede point tidligere i gruppen via afrettede skud.
Bum, så får vi et tyndt straffe.
Så vigtigt!!
Nu skal vi vinde sidste kamp og videre fra gruppen!!
aloevgaard 20:45          
Haha, hvor er FCM dog svineheldige med det (tvivlsomme) straffe. Tydeligt at FCM-spilleren gik efter straffet (at blive fældet) fremfor bolden.

Når det er sagt, så er det jo flot. Ham Isaksen kunne jeg godt unde en scoring efter hans solotur, men istedet fik overliggeren en på goddagen.
Corner11 20:45          
Flot flot, Midtjylland :D tillykke med sejren og danske points! Kan godt lide jer i Europa ;)
grumblesnake 20:45          
Vigtig og fortjent sejr. Lössl har dog nok ikke overbevist Henriksen om at han er førstevalg. Ikke at der var noget drop som sådan, men det er heller ikke fordi han tager fra. Tre skud på mål og de to går ind.
Søndag 5. december
Lørdag 4. december
BIF og FCM i pokalbrag - fede PL-kampe
06:00
Lionel Messi har vundet Ballon d´Or
05:28
Lionel Messi har vundet Ballon d´Or
05:17
AIK-kritik af Jon Dahl: Altid noget med ham
04:32
Real flyver videre: Jovic slog til i Baskerlandet
04:20
F.C. Internazionale - Campione D´Italia
03:52
Saint-boss bebrejder egen keeper for sent mål
03:43
LIVERPOOL F.C. | 0-5
03:31
Brighton narrede Southampton i det 98. minut
03:29
Bellingham insinuerer matchfixing fra dommer
03:18
Bellingham insinuerer matchfixing fra dommer
02:39
UEFA straffer otte klubber for FFP-brud
02:32
AIK-kritik af Jon Dahl: Altid noget med ham
02:08
AIK-kritik af Jon Dahl: Altid noget med ham
02:06
Første sejr i PL: Newcastle lever i bunden
02:01
Wijnaldum sikrede PSG point i sidste minut
01:53
Benzema humper ud af topkamp med smerter
01:42
Thrane sikrede færøsk pokaltitel fra pletten
01:40
AIK-kritik af Jon Dahl: Altid noget med ham
01:34
Saint-boss bebrejder egen keeper for sent mål
01:33
Benzema humper ud af topkamp med smerter
01:28
AIK-kritik af Jon Dahl: Altid noget med ham
01:28
Esbjerg fB - Hovsa!
01:26
Wijnaldum sikrede PSG point i sidste minut
01:25
AIK-kritik af Jon Dahl: Altid noget med ham
01:24