LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

FCM offentliggør historisk millionoverskud

| Superligaen | 73 kommentarer
FCM offentliggør historisk millionoverskud
Foto: Getty Images

Infoboks

Se AGF - Randers FC 

Live på Eurosport Player

Advertisement
Advertisement

FC Midtjylland kommer ud af 2017/18 med klubbens største overskud nogensinde og er nu fuldstændig gældfri. 

Sæsonen 2017/18 var på alle måder en stor succes for FC Midtjylland. 

Inden for kridtstregerne vandt klubben det danske mesterskab, men også uden for banen blev der præsteret. Klubben kan således fremvise et overskud på hele 66,7 millioner kroner før skat for perioden, skriver FCM på sin hjemmeside. 

Overskuddet er det største i klubbens historie, og det skyldes først og fremmest de store salg af spillere som Alexander Sørloth, Rasmus Nissen og Filip Novak.

- I FC Midtjylland er vi naturligvis stolte af, at vi har formået at forene den store sportslige succes med en meget stærk økonomisk performance. Det giver os en fantastisk platform at vokse ud fra i de kommende år, siger bestyrelsesformand Rasmus Ankersen. 

Ankersen forklarer desuden, at man har brugt en del af overskuddet til at betale gæld hos Matthew Benham, og klubben er derfor gældfri. 

- Vi er stærkere end nogensinde økonomisk, og det giver ro, men det betyder ikke, at vi træder på bremsen. Såvel i den sportslige som kommercielle afdeling har vi stadig et stort uforløst potentiale, som vi går benhårdt efter at forløse de kommende år, siger Rasmus Ankersen.

Klubben havde i 2017/18 en nettoomsætning på 97,2 millioner kroner, hvilket er godt syv millioner kroner mere end året før. 

Af regnskabet fremgår det desuden, at klubben havde et overskud i transferaktiviteterne på 114,7 millioner kroner i regnskabsperioden.

Se AGF - Randers FC  Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Anton Græsdal Maajen

73 kommentarer

TK89 10:02          
Flotte tal!
FC Nordsjælland 10:02          
Tillykke til FCM og godt for dansk fodbold at der ruller mio. i klubberne.

Nu ikke for at dryppe malurt i bægeret, men var der ikke noget med en indisk rigmand der smed et stort to-cifret mio. beløb i klubben mod at FCM skulle udvikle et akademi i Inden men, at FCM brændte alle pengene af og ikke gav noget tilbage, mens at den indiske rigmand afskrev stort set alle pengene? Og var der rent faktisk ikke en klausul om, at FCM skulle betale pengene tilbage alligevel såfremt de kom til penge senere?
Aldrigmeremazda6stc 10:05          
11417 millioner?
Midtjylland<3 10:10          
@Fc Nordsjælland

Benham betalte ham så vidt jeg husker
voldstiv 10:13          
Benham købte ham ud.
Sule12 10:16          
Jeg må indrømme, at selv om jeg er meget imod diverse FC klubber herhjemme, så fortjener FCM stor anerkendelse for deres evne til at drive fodboldforretning. I hovedstadens FC-klub bliver pengene i reglen tjent uden for fodbolden, hvilket selvfølgelig er en helt anden udfordring. Letter på hatten for FCM - gældfri er noget mange klubber kun kan drømme om.
Halil 10:22          
overskud i transferaktiviteterne på 114,7 millioner kroner
+
Klubben havde i 2017/18 en nettoomsætning på 97,2 millioner kroner, hvilket er godt syv millioner kroner mere end året før.
=
fremvise et overskud på hele 66,7 millioner krone
Driften må være underskudsgivende med ca. 50 mio...
Søndag 26. maj