Luk

FCM-profil: Ingen kan nå vores topniveau

| 3F Superliga | 12 kommentarer

FC Midtjyllands Anders Dreyer mener ikke, at de andre superligaholds topniveau kan måle sig med midtjydernes.

FC Midtjylland er kommet flyvende fra start i Superligaens mesterskabsspil med ti point og en målscore på 9-2 i slutspillets første fire kampe.

Det har betydet, at topholdet har distanceret Brøndby på andenpladsen med fire point, mens både AGF og FC København er 11 point efter på tredje- og fjerdepladsen.

Sidste sæsons mestre er dermed godt på vej til at genvinde mesterskabet, og med bare seks kampe tilbage ladet det ud til, at meget skal gå galt, hvis guldet skal glippe for midtjyderne.

Især når man ser på holdets kamp torsdag, hvor FCK med 4-1 blev ydmyget både resultatmæssigt, men så sandelig også spillemæssigt på MCH Arena.

Det niveau, FCM ramte torsdag, tror profilen Anders Dreyer da heller ikke, at nogen af de andre superligahold kan komme i nærheden af.

- Ingen af de andre hold kan spille på det her niveau, som vi gjorde mod FCK.

- Når vi rammer det niveau, er vi modbydelige at spille mod, og så er der ingen tvivl om, at vi kan slå de fleste, siger Dreyer, som scorede en kanonkasse til 2-0 i midtjydernes sejr over FCK.

FCM-træner Brian Priske vil modsat Dreyer ikke konkludere, hvorvidt niveauet mod FCK var Superligaens højeste, men han erkender, at det var meget stærkt.

- Brøndby og FCK har vist, at de kan ramme et rigtig højt niveau, så jeg vil ikke vurdere, om den her præstation var den stærkeste.

- Der er dog ingen tvivl om, at de andre hold skal stå tidligt op for at matche os, men overordnet handler det for os om at levere hver evigt eneste gang, og det er også der, vores fokus skal lægge, siger han.

FCK-træner Jess Thorup er heller ikke for fin til at rose FCM's flotte præstation torsdag.

- Man må bare tage hatten af for modstanderens præstation. FCM leverede en klassekamp, selv om to af målene ikke sker hver dag, så blev vi overmatchet på mange andre parametre også.

- Vi må bare respektere, når en modstander gjorde det bedre, end vi gjorde, siger han efter sit holds 1-4-nederlag.

/ritzau/

F.C. København på hjemmebane. Find dit gavekort til store oplevelser her!


Af Mikkel Nøhr

12 kommentarer

bruger 147087 01:52          
Ro på, Dreyer.
Efter min mening, så gjorde FCK dem gode i dag. Jeg tror også tilskuerne havde noget at sige.
Zinras 02:33          
Man kunne måske også sige at FCK nu har tabt de sidste 9 kampe i Herning i streg, hvor de i samtlige af disse har lukket 3 eller flere mål ind. Siden maj 2017 har FCK tabt 3-2, 3-1, 3-2, 3-1, 4-0, 4-1, 3-1, 4-0 og 4-1 så det er ikke ligefrem en ny tendens eller fordi FCK var dårlige i dag målt på alle de andre kampe i Herning.

Det er jo et gigantisk FCM-kompleks der får AGFs mod Randers til at virke forsvindende lille og tegner et billede af at der er ét hold der er væsentligt bedre gearet end det andet til årets største kampe. FCK kan stadig levere i Parken over samme periode, men knapt så overbevisende: Med udganspunkt i FCK som hjemmehold har scoren været 3-1, 3-1, 4-3, 0-2, 2-1, 3-0, 0-0, 1-2, 0-0. Altså 5 sejre, 2 uafgjorte og 2 nederlag, men hvor tendensen i Parken siden 2019 har være én sejr, to uafgjorte og et nederlag.

Det kan jo ikke passe at klubben med DKs suverænt største budget gør FCM gode i næsten alle kampene. På et eller andet tidspunkt må virkeligheden også melde sig og indrømme man er bagud.
Toon Toon! 06:05          
Det kan også være at FCM-spillerne har haft svært ved at motivere sig til kampe mod mindre modstandere? Når der heller ikke har været tilskuere, bliver motivationen nok ikke større.

I går gik de et gear op og viste hvad de kan. Der lignede de et mesterhold.
Mac2907 06:16          
Bjørnen og skindet........og så noget med hovmod står for.......Fordi FVM for en enkelt gang skyld rammer bare et nogenlunde niveau, så....
Sydney 06:45          
Enig med Dreyer. Problemet er bare at bundniveauet er ekstremt lavt.
1719FCK 07:05          
Ingen tvivl om FCK var dårlige, men så var FCM heller ikke bedre. Det er jo ikke fordi de hælder bolde ind i feltet. De får lov til at skyde udefra, og der gik alt bare ind. FCK er et medgangshold, hvis modstanderen scorer på nogle tordenskud, så falder de helt sammen.
Kvabskalle 08:27          
Enig med Sydney. Og dermed også Dreyer... ;-)
Søndag 16. maj