LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

FCM rykker to talenter i A-truppen

| Superligaen | 19 kommentarer
FCM rykker to talenter i A-truppen
Foto: Jesper Poulsen / bold.dk

FC Midtjylland har rykket 18-årige Jonas Gemmer og 17-årige Mikkel Duelund permanent op i A-truppen. Babajide David måtte vente lidt endnu.

FC Midtjyllands akademi sender jævnligt talenter op i A-truppen. Således også denne vinter, hvor to midtbanespillere er gået fra regelmæssige deltagere til permanente medlemmer af førsteholdstruppen.

Det gælder for den 18-årige defensive midtbanespiller Jonas Gemmer, og den 17-årige offensivspiller Mikkel Duelund, der egentligt kun er førsteårs U19-spiller.

- Det er to meget forskellige typer. Gemmer er den hårdtarbejdende og duelstærke type, der sørger for at gøre sine holdkammerater gode. Han er en oprydder med en god fod, der kan spille de simple afleveringer og holde flow i spillet, siger FCM-træner Glen Riddersholm til bold.dk og tilføjer:

- Duelund er mere spiller, der kan lave det ekstraordinære på et individuelt niveau og på den måde være en afgørende spiller på dagen. Begge har et superlovende potentiale, men der er også en lang vej foran dem, inden de er etablerede seniorspillere.

Også den unge nigerianer Babajide David har været en del med i opstarten og markerede sig blandt andet med tre assist i 4-0-sejren over Skive, men kantspilleren må indtil videre nøjes med at være med en gang i mellem til A-truppens træning.

- Babajide er en fin spiller, men han kommer ikke til at etablere sig i førsteholdstruppen i foråret. Han er med i træningsmiljøet omkring holdet, og han er godt fremme i sin udvikling i forhold til, at han kun er halvandet år inde i de fire år, det normalt tager for nigerianerne, inden de er klar til førsteholdet.

- Han har mange skridt at tage endnu, og på den korte bane skal der mange skader til, før han bliver aktuel, siger Riddersholm.

Gemmer og Duelund har spillet henholdsvis fire og to førsteholdskampe.

mikael@bold.dk

Se Superliga, Europa League og meget mere sport Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Mikael Blond

19 kommentarer

Mathias MTV 09:13          
Spændende med især Duelund, kæmpe talent!
RuneG 11:07          
Endnu et AGF-talent på heden...
Sniper79 12:30          
Endnu et AGF-talent på heden...
Og??? Når de nu ikke er gode nok til at færdigudvikle dem i AGF så er det vel fint de bliver det i Fcm?
Aarhusianeren 14:56          
Mig bekendt har AGF selv været ude og indrømme, at Viktor Fischer gjorde det rigtige ved at skifte til FCM dengang, da han simpelthen ikke havde de samme muligheder for at udvikle sig i AGF.

Jeg er overrasket over, at Babajide David ikke rykkes fast op. Nu har jeg set to af træningskampene (mod Skive og Start), og han virker altså rigtig spændende. En utrolig spiller på bolden, der har fart og kan udfordre en mod en. Han virker allerede nu et niveau over Ashiru f.eks.
Snurre Snup 15:29          
@Sniper79

Det kommer jo an på, hvilket fokus, man har. Hovedformålet i AGF er selvfølgelig at udvikle dygtige spillere til AGFs førstehold. Hvis vi antager, at en spiller udvikler sig bedre i FCM (jeg ved ikke, om det stadig er tilfældet), så er det bedst for den enkelte spiller at skifte til FCM. Hvis man som jeg er AGF-fan, så er det svært at glæde sig over, at en spiller udvikler sig godt i FCM (det forholder sig lige modsat)...især, når han oprindeligt var AGF´er. Det er kun, hvis spilleren bliver så dygtig, at han bliver en gevinst for landsholdet, at jeg som AGF´er får glæde af, at han udvikler sig mere.
Mr123 15:37          
Hovedformålet i AGF er selvfølgelig at udvikle dygtige spillere til AGFs førstehold
Det er det vel i de fleste klubber, men det er altså ved at være nogle år siden der sidst kom et stort talent fra ungdomsholdet og har gjort en forskel. Jeg skal ikke kunne sige hvor godt talentmiljøet osv er i Aarhus, men det siger lidt sit at Jens Jønsson er blandt de største AGF talenter, der har fået debut på 1. holdet, de sidste 10 år.

Der skal ske et eller andet i AGF der gør man kan udvikle spillerne bedre, og selvfølgelig holde på de største talenter inden de skrider til midtjylland eller hvad nu.

Det er selvfølgelig en start hvis man rykker op i superligaen, men det alene er langtfra nok.

EDIT: Pointen med mit indlæg var egentlig at man i FCM, modsat AGF, har udviklet en del flere spillere over de sidste år, og har solgt talenter videre til større klubber samt turde at satse på de unge spillere. Derfor kan spillere som Fischer, og nu Duelund, se en ide i at tage til Herning frem for at blive i Aarhus. Mulighederne er ganske enkelt bedre.
Snurre Snup 16:50          
Ja, AGF har været alt for dårlige til at udvikle spillere, der har som minimum superligaklasse over de seneste mange år. Nu har man imidlertid rettet fokus mod at det skal ændre sig, om med den store omstrukturering, der er sket i AGF, så er der god grund til at tro på, at det kan lykkes.
Søndag 26. maj