Luk

FCM sendte FCK baglæns ud af titelkampen

| 3F Superliga | 102 kommentarer

FC Midtjylland tog nok engang en knusende sejr over FCK i 3F Superligaen, da de regerende mestre vandt med 4-1 på flere drømmemål.

FC Midtjylland og FC København har de seneste år tegnet 3F Superligaen og dansk fodbolds top.

Derfor var der både prestige og vigtige points på spil, da de to klubber torsdag tørnede sammen i Herning i Superligaens mesterskabsspil,

Værterne have Pione Sisto tilbage i startopstillingen efter nogle kampe på bænken, mens Mathias Zanka Jørgensen erstattede den karantæneramte Nicolai Boilesen, der blev udvist mod FC Nordsjælland i forrige runde.

Kampen fik en lige indledning, men efterhånden overtog FCK styringen og kom til kampens første chance efter et kvarter - og den var stor.

Efter et hjørnespark headede Victor Nelsson Jonas Wind fuldkommen fri inde i feltet med få meter til målet, men landsholdsangriberens hovedstød gik i en blød bue over mål.

Kort efter var Anders Dreyer tæt på med en flugter fra Sistos glimrende indlæg, og nu vendte slagets gang for FCK.

Efter 22 minutter måtte Rasmus Falk udgå med en skade, og knapt var københavnerne kommet sig over tabet af den dygtige midtbanemand, inden de var bagud.

Evander sendte en følt yderside afsted i dybden, hvor Junior Brumado stak af fra Zanka og lagde bolden sikkert ind bag Grytebust til FCM-føring.

Målet kom som et slag i ansigtet på FCK, og FCM prøvede ihærdigt at øge føringen i de følgende minutter, hvor gæsterne virkede groggy.

Anders Dreyer ville således have straffespark efter 32 minutter, da Lukas Lerager nedlagde ham i feltet, men efter VAR-tjek blev appellerne afvist.

FCK stod dog igennem stormen og fik stabiliseret sig, så man kunne gå til pause trods alt kun bagud med 1-0.

Drømmemål og afklapsning

FCM kom dog ud til anden halvleg med noget nær orkanstyrke.

Der var optræk til flere chancer, og efter 49 minutter mod livlige Dreyer bolden på kanten af feltet og tæskede den ind via den ene opstander til 2-0.

FCM satte sig fuldstændigt på kampen, og var oven i købet foran 3-0 kort efter, da Sisto tog et skarpt træk ind i banen og med sit karakteristiske skruede spark nærmest lobbede Grytebust - to drømmemål på fem minutter.

FCK måtte tage Carlos Zeca ud lige efter scoringen, og gæsterne virkede som grøntsager i FCM-maskinen, der kværnede derudaf.

Der var dog lidt liv i FCK-kludene, da topscorer Kamil Wilczek selvfølgelig befandt sig inde i feltet på Viktor Kristiansens indlæg og tvang Jonas Lössl ud i en stærk redning.

Kort efter gav indskiftede Awer Mabil Grytebust noget hjemmearbejde, men denne gang klarede nordmanden skærene, og det gav bonus kort efter.

Viktor Kristiansen kom igen til indlæg - denne gang fladt - og her var Mustapha Bundu på plads og scorede sit første mål for FCK og fik dermed genskabt spændingen.

Kampen var intens og en topkamp værdig med masser af gode aktioner, som da Alexander Scholz i vanligt drev trykkede løs fra distancen men lidt forbi.

Der var dog ingen tvivl om, at værterne samlet havde været bedst, og det blev der sat en tyk streg under med 10 minutter igen, da endnu en smuk frispilning fandt Mabil i tomrum på venstre side af feltet.

Australieren lagde ind over til indskiftede Lasse Vibe, der kunne glide FCM på 4-1 og nok en formidabel føring over FCK.

Kampen sivede herefter ud til taktfaste klapsalver fra det tilbagevendte publikum i Herning, og FCM tager med 4-1 klubbens niende hjemmesejr i træk over FCK.

Et markant budskab i titelkampen, hvor Brøndby nu ligner eneste udfordrer til FCM's greb om danmarksmesterskabet.

F.C. København på hjemmebane. Find dit gavekort til store oplevelser her!


Af Philip Blüdnikow

102 kommentarer

IKnowTheShit 22:06          
Lækkert!
Søpindsvinet 22:06          
Magtdemonstration. En fornøjelse at se FCM spille ordentligt fodbold igen, kunne de bare komme til alle kampe med den indstilling, er der 3 point i alle kampe stort set.
FCKs "stærke" midtbane, tabte til Danmarks bedste midtbane.
Og Zanka fik rigtigt vist hvor god han er til fodbold, ha ha
Stærkt af FCM at vinde så sikkert, med en dommer der dømte alle de små frispark til FCK, og bortdømte FCM.
Og før I jorder mig for sidste kommentar, så overvej lige om I havde råbt på straffe hvis det var jeres hold der ikke fik straffe i Dreyer sagen, Tak.
Munchen 22:07          
Det var godt nok en magtdemonstration. Fck spillet ud af brættet. (Som de plejer i Herning)
Utroligt som FCM bare finder de ekstra procenter mod fck! De kampe kan de nemt sætte sig op til!

Var det 20 millioner man gav for Stage??? Hvordan kan han spille hele kampen når man har 5 udskiftningsmuligheder?
Vildt at se Fischers deroute. Han ejede superligaen den første halvsæson i klubben. Det seneste år har han lignet en middelmådig Superligaspiller! Ærgerligt og synd!

Tillykke til fcm! Fortjent sejr hvor de ikke bare udspillede men også udstillede FC København! Endda uden Kaba og svia!

Klogt af Zanka at skynde sig og forlade banen inden han modtager interviews. Så er chancen for han dummer sig igen mindre
Solid Bold 22:07          
MAGTDEMONSTRATION!!!

Shit det blir svært for FCK at komme over det her. Mental hård kamp for dem - Blir en lang tur hjem
fck5ever 22:07          
fuck noget lort
ItsMcDuff 22:07          
Der findes ikke nogen større fryd end at se FCK blive kørt ud på r*v og albuer
Mandag 17. maj
Søndag 16. maj