Luk

FCM: Svært at købe egne talenters potentiale

| 3F Superliga | 36 kommentarer

Infoboks

FC Midtjylland - SønderjyskE
Superligaen Grundspil (24/10)
Bet25 1,42 4,90 7,60
Oddset 1,42 4,60 8,00
bet365 1,36 5,00 8,50

Det er svært at købe sig til det potentiale, som Gustav Isaksen, Elias Olafsson og Raphael Onyedika, fortæller FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen.

FC Midtjylland har produceret flere store talenter i dette årtusind, og de har flere på spring. 

I denne sæson viser særligt Elias Olafsson, Raphael Onyedika og Gustav Isaksen sig frem for holdet. 

Den slags talenter har FC Midtjylland brug for, da klubben ikke selv kan gå ud og købe sig til den slags potentiale, forklarer sportschef Svend Graversen til klubbens hjemmeside.

- Midtjylland har rykket sig som klub. Vi skal vinde titler og spille europæisk fodbold hvert år, og det betyder selvfølgelig, at vores spillere skal være på et sindssygt højt niveau.

- Vi er nødt til at rekruttere indefra for hele tiden at have et hold, der kan indfri de europæiske ambitioner, som vi har i klubben. Det potentiale, som mange af vores unge spillere som Gustav, Elias og Rafa har, er utroligt svært at gå ud og købe sig til, så det er afgørende, at vi bliver ved med at udvikle gode spillere selv.

For Gustav Isaksens vedkommende har han taget den direkte vej ind i førsteholdstruppen, mens Elias Olafsson og Raphael Onyedika er blevet modnet via udlejning til FC Fredericia.

- Det er vigtigt, at vi har nogle forskellige veje ind på førsteholdet. Derfor er det meget afgørende, at vi hele tiden er dygtige til at lægge den rigtige plan for den enkelte spiller sammen med vores transitionstrænere Rene Andersen og Anders Veller for at forløse deres talent.

- Selvfølgelig er der flere faktorer, som spiller ind i forhold til, om en ung spiller får succes på førsteholdet. Timing, held, niveau og talent er vigtigt, men det er bare en af vores største opgaver at sørge for, at det kan lykkes, og udlejning kan sagtens være en del af den plan, hvis det er det rigtige for den enkelte spiller. Det har det været i Elias og Rafas tilfælde, forklarer Svend Graversen.


Af Andreas Roesen

36 kommentarer

Kosmisk Kaos 13:23          
Det potentiale, som mange af vores unge spillere som Gustav, Elias og Rafa har, er utroligt svært at gå ud og købe sig til
Så det potentiale, som Olafsson, der er hentet på Island, og Onyedika, der er hentet i Afrika, har, er svært at købe sig til?

Det er nu ellers gået meget godt med Olfasson og Onyedika ...
MadsThomsen 13:40          
Nu kommer Onyedika jo fra et akademi i Afrika, som FCM selv er med til at drive. Det vil være meget forkert at sige, at FCM ikke har en stor del af æren for det udviklingsarbejde, der sker på FC Ebedei.
BW#665 13:42          
@Kosmisk Kaos

Begge er hentet i en meget ung alder og fået deres fodbold-opgragelse på akademiet i FCM. Ret sikker på han hentyder til at det er svært at hente sig til spillere med sådan et potentiale, når først det er foldet ud til fuld skue for alle interesserede parter.

OT: En meget skarp betragtning, og virker til at være modellen til succes for begge de to store hold efterhånden, dog lidt på hver deres måde.
Nandeyanen 13:44          
Enig det er lidt mærkeligt at tale om at de ikke selv har råd til at købe det potentiale deres egne talenter har og derfor bliver nødt at udvikle deres egne spillere. Og så nævne en spiller som Olafsson som allerede spillede på det Islandske ungdomslandshold og blev hentet som 18 årige.

Det svarer til at FCK om 3 år tager al kreditten for udviklingen af Isak Bergmann Johannesson.
Kosmisk Kaos 13:57          
Faktum er, at begge spillere er hentet i andre lande. Onyedika er endda hentet fra et andet kontinent.

Det ændrer et samarbejde med Churchill Oliseh ikke på.

Ingen af de to nævnte spillere er homegrown i UEFA-regi og kan ikke blive det, selvom de spiller resten af deres karrierer i fcm.

Fcm har altså hentet to spillere med et stort potentiale. Det er åbenbart ikke så svært at købe potentiale, som Svend Graversen ellers udtrykker.
MortenM 13:57          
Altså det er vel FCM der har stået for en stor del af udviklingen af de nævnte spillere i forhold til det niveau de har i dag. Om de så har været I klubben fra barnsben er vel underordnet så længe de har været en del af talent/udviklingssytemet hvor man har brugt år og ressourcer på at dygtiggøre dem.

Ellers kan vi jo blive ved med at Agger er et produkt at Rosenhøj fremfor BIF. Daramy er et produkt af Hvidovre fremfor FCK. Og det har vel os haft større betydning for Christian Eriksen og hans udvikling de år han spillede i Middelfart og OB kontra Ajax, eller...?
Nandeyanen 14:08          
@MortenM

De spillere du nævner havde jo stort potentiale. Daramy var meget eftertragtet og var lige ved at ende i Brøndby.

Så kan det godt være at FCM har været dem der har udfoldet potentialet. Men når man har spillet for de Islandske landshold og har siddet på bænken for en stor Islandsk klub i den bedste række. Så er vi vel enige om at det er en spiller med stort potentiale?? Ellers havde FCM da ikke hentet ham.
Søndag 24. oktober
Lørdag 23. oktober