Luk

FCM-talent til prøvetræning i Bayern

| 3F Superliga | 7 kommentarer
FCM-talent til prøvetræning i Bayern
Foto: Jesper Poulsen / bold.dk

Infoboks

Augsburg - Bayern München
Bundesliga (19/10)
bet365 13,00 7,50 1,16
NordicBet 16,50 7,95 1,17
Oddset 15,00 7,65 1,16

FC Midtjyllands anfører for U17-holdet, Nikolaj Kirk, har været til prøvetræning i Bayern München.

Anføreren for FC Midtjyllands U17-hold Nikolaj Kirk har præsteret så godt, at han har været til prøvetræning i den tyske storklub Bayern München.

- Det er i mine øjne en af verdens største klubber, så jeg blev rigtig glad, da de ringede. Det overraskede mig måske lidt, at niveauet ikke var meget højere. Jeg synes godt, at jeg kunne være med der, siger Nikolaj Kirk til TV2 Sporten.

Nikolaj Kirk har spillet 11 ungdomslandskampe.


Af Mikkel Nøhr

7 kommentarer

Ferro 15:41          
..sagde Nicklas Bendtner.
fmje 16:29          
Ferro:
Med mindre du kender meget til Nikolaj Kirk, er det en vildt underlig sammenligning.

Opmuntrende at unge danske talenter kan skabe interesse hos europæiske storklubber - synes jeg.
Ferro 17:41          
At en U17 spiller ikke synes at niveauet i BAYERN MÜNCHEN er særlig højt, lyder bare så hovent, at man kunne tro at det var noget Bendtner kunne have sagt.

Alt det der med at det er godt at unge spillere i Danmark har selvtillid er fint nok, men der er forskel på selvtillid og arrogance.
MistGoose 18:04          
At en U17 spiller ikke synes at niveauet i BAYERN MÜNCHEN er særlig højt
Som jeg ser det, er han blot overrasket over at han kunne være med på niveauet (Her går jeg ud fra at han mener ungdomsrækkerne og ikke førsteholdet. Indrømmet jeg kender ikke super meget til hvordan tingene foregår i Bayern, men mon ikke en U17 spiller til prøvetræning træner med ungdomsholdet?
Det havde han muligvis ikke engang selv regnet med.

Måske han har undervurderet hans egne evner, måske er FCMs ungdomsakademi ikke så tosset eller han kunne selvfølgelig være super arrogant.
Ini 18:21          
Nu må man altså også huske på, at bare fordi Bayern måske har verdens pt bedste hold, betyder det ikke, at deres u17 eller u19 hold, som jeg formoder, han har trænet med, har det samme niveau :-).

Tag selv et kig på de tysk ungdomsfodbold og deres ungdomshold. Her er det særligt klubber som Schalke, Freiburg GladB eller Köln som har nogle af de bedste ungdomsspillere - og generelt har klubberne fra omkring Ruhr-distriktet altid udmærket sig ved deres bedre talentskoler.
(Kig selv på nogle af de nu etablerede profilers fortid; Özil, Neuer, Höwedes, Draxler alle fra Schalke. Ginter og Götze fra hhv. Freiburg og Dortmund)

Under dette link kan de nuværende stillinger blandt andet ses i de tyske U19 rækker
http://nr.soccerway.com/…est/r26721/
Som det ses, er Bayern ikke engang blandt de 3-4 bedste i BARE den sydlige del af tyskland, hvor hold som Hoffenheim, Karlsruhe eller Freiburg alle ser bedre ud.

Jeg mener også, at Guardiola en gang sidste år udtalte noget i stil med, at man ønskede at få mere ud af talentarbejdet, end man havde gjort hidtil. Det giver jo meget god mening i forhold til alt det her.

Jeg tror derfor ærlig talt ikke, at niveauet mellem FCMs ungdomshold og Bayerns er det største, og hvis ham Kirk er ved at være for god til sit hold på heden, skal man altså ikke blive overrasket over disse udtalelser. For man må ikke glemme, at Bayerns første seniorhold intet siger om deres ungdomshold.

Måske har Kirk ikke selv været klar over denne mindre forskel mellem ungdomsholdene i forhold til seniorholdene ;) og derfor er han blevet så overrasket! :-)
Apu 00:29          
spot on Ini
TeamGarlic 08:42          
Meget flot svar, Ini ! Det er klasse-information. Højt niveau. Er selv stor fan af Bayern, men kendte ikke til de forhold. Det gør jeg nu.
Mandag 14. oktober
Søndag 13. oktober