Luk

FCM-træner roser rekordgod keeper og forsvar

| 3F Superliga | 0 kommentarer

Infoboks

FC Midtjylland - Randers FC
Superligaen Grundspil (21/10)
bet365 1,45 4,50 6,50
NordicBet 1,49 4,35 6,50
Oddset 1,48 4,40 7,00

Brian Priske roser Jesper Hansen og sit forsvar efter en rekordgod start på sæsonen med blot to mål i mod efter ni kampe og hele clean sheets.

Jesper Hansen blev nomineret til månedens spiller i Superligaen i august og blev også udtaget som første mand efter Kasper Schmeichel, da landsholdet i september spillede EM-kvalifikation.

Det skete efter en sæson, hvor Hansen blot har sluppet to mål ind i foreløbigt ni Superliga-kampe.

- Han er kommet godt fra land i denne sæson, men vi synes nu også, at han har holdt et højt niveau gennem længere, siger FCM-træner Brian Priske til bold.dk og fortsætter:

- Vi ved, hvad han indeholder, og det ser vi det absolut ypperste af lige nu. Han er ydmyg og flittig og hele tiden fokuseret på at blive bedre og udvikle sig. Han har om nogen fødderne plantet solidt i jorden og arbejder stenhårdt.

Jesper Hansen har ikke nødvendigvis haft en lang stribe store redninger i denne sæson, men omvendt har den 34-årige keeper heller ikke lavet nogen store fejl.

- Netop den kendsgering gør mig rolig. Jeg ved, at han sjældent laver fejl. Men forsvarspillerne skal også have cadeau, fordi de ikke tillader ret mange eller kvalificerede skud i mod, siger Priske om sin defensiv.

Rekordgod defensiv

To mål i mod i ni kampe Superliga-rekord for nuværende tidspunkt på sæsonen, og det samme er syv clean sheets efter ni runder.

- Det er svært at give en præcis årsag, men vi har længe haft en god defensiv base, og det er en del af vores kultur, at alle arbejder stenhårdt begge veje og stiller krav til hinanden. Det er spillerne meget bevidste. De ved godt, at der skal arbejdes hårdt, ellers sidder de uden ved siden af mig.

Har det ikke altid været en del af FCM’s kultur, at man skal frem over isen, og så gør det ikke så meget, at modstanderne scorer to gange, hvis I selv scorer fire?

- Jo, det har du ret i, men det er også en del af kulturen, at vi skal arbejde hårdt begge veje. Vi skal forsvare målet og forsøge at holde nullet, men det skal ske ud fra et offensiv mindset.

- Det vil sige, at vi presser relativt højt, og hvis vi kommer ned og stå, skal vi være dygtige til at forsvare vores mål. Det har vi været i denne sæson.

Clean sheets er selvforstærkende

De defensive spillere virkede meget opsatte på at holde nullet mod Lyngby, efter kampen var afgjort til jeres fordel. Bliver de mange clean sheets selvforstærkende?

- Ja, 100 procent. For os alle, men selvfølgelig primært for målmanden og forsvarspillerne. Der må ikke sløses og gives unødvendige chancer væk, og den indstilling kan vi trænere jo rigtig godt lide.

- Der er en høj selvjustits blandt spillerne, som vi så med Erik mod Lyngby. Arbejdet skal gøre helt færdig, siger Priske med reference til Erik Sviatchenko, der irettesatte offensivspilleren Evander efter en lidt for lystig aktion.

Rekorden for clean sheets i en Superliga-sæson lyder på 21 i 36 kampe og blev sat af FC København i 2016/17-sæsonen.


Af Mikael Blond

0 kommentarer

Der er foreløbigt ikke kommet nogle kommentarer til denne artikel.

Vær den første til at kommentere i vores forum.

Søndag 20. oktober