LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

FCM viste kynisme og stoppede flot OB-stime

| Superligaen Grundspil | 38 kommentarer
FCM viste kynisme og stoppede flot OB-stime
Foto: Getty Images
FC Midtjylland er tilbage på Superligaens førsteplads efter en 3-0-sejr over OB fredag aften. Fynboerne måtte derfor indkassere første nederlag i ti Superliga-kampe.  

Fredag aften dannede MCH Arena rammen om Superliga-topkampen mellem nummer to og tre i form af FC Midtjylland og OB.

De fynske gæster gik ind til opgøret med imponerende ni kampe i træk uden nederlag, og der var derfor lagt op til en spændende dyst mod de forsvarende mestre.

FCM måtte se bort fra karantæneramte Poul Onuachu og Erik Sviatchenko, og i stedet for duoen havde Kenneth Andersen valgt Mayron George og Rasmus Nicolaisen til startformationen.

Hos gæsterne var Alexander Ludwig afløst af Ramon Leeuwin i forsvaret, mens Mikkel Desler også var ny mand i startopstillingen.

De stribede fynboer fik en glimrende start på opgøret og tog taktstokken i kampens indledning. Det medførte et par afslutninger, men helt farligt blev det ikke.

Det gjorde det til gengæld efter 17 minutter, hvor hjemmeholdets Evander sendte et særdeles kvalificeret skud mod mål, men Sten Grytebust diskede op med en flot redning i OB-målet.

FCM kom bedre med, efterhånden som kampen skred frem, og efter 23 minutter gav det pote for ulvene.

Jakob Poulsen sendte et frispark ind i panden på Rasmus Nicolaisen, der stangede den videre til Alexander Scholz, som flot styrede bolden i mål. Flot frisparkskombination af FCM og 1-0 til værterne.

Knap et kvarter senere gik det galt igen i OB-defensiven, da Marco Lund gik i ryggen på Mayron George. Straffespark til FCM, som Jakob Poulsen eksekverede stensikkert til 2-0.

Første halvleg bød ikke på yderligere scoringer, men kort inde i anden halvleg fik OB en fantastisk mulighed for at reducere.

En afslutning fra Jeppe Tverskov ramte nemlig Rasmus Nicolaisens arm i feltet, og så var kampens andet straffespark en realitet.

Nicklas Helenius fik chancen for OB, men en masse røg fra FCM-fansene betød, at OB-angriberen måtte vente flere minutter på at sparke. Da røgen havde lagt sig, sendte Helenius et fladt spark afsted, som Jesper Hansen i FCM-buret reddede.

OB fortsatte med at presse på for en reducering, men fynboerne havde svært ved at tilspille sig de helt åbne scoringschancer.

Selvom OB sad på hovedparten af boldbesiddelsen i anden halvleg, fik de ikke bragt spænding ind i opgørets afslutning.

I stedet lukkede FC Midtjylland til 3-0 efter 89 minutter, hvor Joel Andersson udnyttede en flot omstilling til at score sit første mål i Superligaen.

I femte tillægsminut løb Rasmus Nicolaisen ind i sit andet gule kort i kampen, og FCM-stopperen måtte derfor se de sidste minutter fra sidelinjen. 

FC Midtjylland sikrede sig dog en sikker 3-0-sejr, og det betyder, at ulvene er tilbage på Superligaens førsteplads med samme antal point som FC København, 41.

OB er fortsat treer, men både Brøndby, Esbjerg og AaB kan kravle forbi fynboerne senere i Superliga-runden. 


Se Premier League, Superliga og Europa Leauge Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement Advertisement

Af Martin Schmidt
Onsdag 24. april
Tirsdag 23. april