Luk

FCM'er rygtes til AGF: Få interessante i SL

| 3F Superliga | 18 kommentarer

Infoboks

Mikael Anderson savner spilletid i FCM og er åben for et klubskifte. Han vil ikke kommentere AGF-rygtet, men siger, at nogle få Superliga-klubber kunne være interessant.

Selvom Mikael Anderson står noteret for sammenlagt 39 kampe i alle turneringer, er han igen i den overståede sæson blevet brugt som indskifter i langt størstedelen.

De mange minutter på bænken ærgrer den snart 23-årige islænding, der skal have en snak med FCM og ikke vil afvise at søge videre i karrieren denne sommer.

- Jeg har selvfølgelig ikke spillet så meget, som man altid ønsker. Jeg vil spille så meget som muligt, men der har også været rigtig mange gode spillere, der har stået foran mig.

- Det har været meget ind og ud af holdet, men jeg synes, jeg har gjort det godt, når jeg har fået chancen, men jeg har bare ikke spillet fast over en længere periode. Jeg har ikke spillet nok, men de andre har jo gjort det rigtig godt. 

- Det har været en svær situation og generelt en svær sæson for mig, skal jeg være ærlig at sige, fortæller Mikael Anderson til bold.dk.

Har du forståelse for trænerteamets valg?

- Evander, Cajuste og Frank er potentielt vores bedste spillere og største salgsobjekter, så jeg er ikke dum. Jeg kan godt se, at de har præsteret bedre i en længere periode, end jeg har. 

- Det er ikke sådan, at jeg er naiv og siger, at jeg skulle have spillet foran dem, men jeg har bare ikke spillet nok, i forhold til den alder jeg er nået nu og mine personlige mål, siger Anderson.

Samme sang i mange år

Både Claus Steinlein og Svend Graversen har for nylig udtalt, at Mikael Anderson er en vigtig spiller, som FC Midtjylland tror meget på, men det føler den islandske midtbanespiller, at han har hørt før.

- Man kan sige nok så meget i medierne og få det til at fremstå, som om man er klubbens mand, og de tror rigtig meget på én, men i sidste ende handler det for mig om at få lov til at spille mere, end jeg har gjort.

- Jeg har læst lidt af det, de har sagt, men vi har ikke rigtig fået snakket sammen om fremtidsplanerne, så man kan vist godt sige, at vi ikke er helt på samme bølgelængde lige nu.

- Det er ikke sådan, at jeg vil hænge dem ud overhovedet, for jeg har da også spillet en del kampe, og jeg spillede da også i Champions League, men alt i alt handler det bare om, at jeg gerne vil spille mere.

- Så kan det godt være, at de siger, at jeg skal have mere spilletid, og de tror på mig, men den sang har jeg efterhånden hørt i mange år. Nu må vi se, hvad det bliver til, siger Mikael Anderson.

Får den manglende spilletid dig til at overveje fremtiden?

- Vi skal i hvert fald have en snak om fremtiden, og om det nu er det helt rigtige for mig at blive i Midtjylland. Jeg er sindssygt glad for at være i FCM, som er en fantastisk klub med tårnhøje ambitioner.

- Personalet, trænerteamet, den fysiske stab og alle de ting er fantastiske, men i sidste ende tror jeg også bare, at jeg er nået en alder, hvor jeg ikke synes, det er lige sjovt at sidde på bænken i 90 procent af kampene.

- Jeg har været i FCM i otte år, så det kan godt være, det vil være godt for min udvikling at prøve noget andet. Selvfølgelig er det noget, jeg overvejer, men det er en samtale, jeg tager internt med klubben, siger Mikael Anderson.

Få Superliga-klubber kunne være interessant

Ekstra Bladet erfarede for nylig, at AGF har budt omkring seks millioner kroner for Mikael Anderson.

Han vil ikke forholde sig til konkrete klubnavne, men han er åben for et klubskifte, og det behøver ikke nødvendigvis være lig med et Superliga-exit.

- Jeg skal have den her samtale med klubben for at finde hoved og hale i den her situation. Det er klart, at vi har begge nogle ønsker, og så må vi finde ud af, om vi kan få dem til at matche. Jeg kunne godt være interesseret i at se på noget andet, men nu må vi se efter snakken med klubben, siger Anderson.

Kan du se dig selv i en anden Superliga-klub?

- Den er svær, men der er nogle få klubber i Superligaen, jeg godt kunne være interesseret i at spille for. Så meget kan jeg godt sige.

Kunne det være AGF?

- Jeg har ikke nogen kommentarer til det med AGF. Jeg lader min agent stå for alt det der med konkret interesse fra klubberne, og det er ikke nået ind til mig endnu, så det kan jeg ikke rigtig svare på, udover at jeg var inde at se fodbold, og det var en fed kamp, siger Mikael Anderson med et smil.

Islændingen blev spottet på Ceres Park til AGF's Europa-playoff mod AaB, hvilket er kampen, han henviser til.

Spændende trænervalg

FC Midtjylland har for nylig skiftet ud på trænerposten, hvor Bo Henriksen har afløst Brian Priske, og Mikael Anderson ser det som et spændende valg.

- Jeg synes, det er et rigtig, rigtig spændende valg og et frisk pust. Han er en anderledes type end Priske. Personligt har jeg været sindssygt glad for Priske, som jeg har rigtig meget at takke ham for, selvom jeg ikke spillede så meget her til sidst. 

- Det var ham, der gav mig chancen i mesterskabssæsonen, hvor jeg spillede rigtig meget. Han har også fået mig til at indse, at jeg nok er bedst centralt, siger Anderson og fortsætter:

- Bo Henriksen er en anderledes type end Priske, men også et rigtig spændende valg. Jeg tror på, han kan tilføre truppen noget energi, sammenhold og gejst. Han har bevist, at han kan få hold til at præstere.

- Jeg har ikke snakket med ham endnu og kender ham ikke som sådan. Jeg kender ham kun fra Offside-studiet, hvor han var en sjov karakter, men jeg glæder mig meget til at finde ud af, hvem han egentlig er. Det bliver spændende.

Kan det bekymre dig en smule, hvordan du personligt passer til hans stil, som jo i hvert fald i Horsens var meget fysisk betonet?

- Nej, det vil jeg ikke sige. Jeg tror bare, at Bo fik det maksimale ud af truppen i Horsens, hvor han også skulle gøre alt for at få resultater, og så var det måske måden at spille på med den trup dernede.

- Det er klart, at han har nogle andre typer af spillere her i FC Midtjylland, så det bliver spændende at se, hvordan vi får det sat sammen. Men jeg har også læst og hørt alle hans interviews, og det lyder da til, at han gerne vil spille offensiv fodbold med højt pres og intensitet, og det passer jo rigtig godt til FCM, så jeg tror ikke, det bliver et problem, siger Mikael Anderson til bold.dk.

Mikael Anderson, der fredag blev matchvinder i Islands 1-0-sejr over Færøerne, har kontrakt til 2023 i FC Midtjylland, hvor han har spillet siden 2015.

I alt står midtbanespillere noteret for 75 kampe med fem kasser og seks oplæg til følge i FCM-trøjen.

KØB BILLETTER TIL AGF's KOMMENDE HJEMMEKAMPE HER!


Af Martin Schmidt

18 kommentarer

wtf? AFC 11:57          
Lyder som en spiller, der vil gøre alt for at komme væk. Håber dog ikke vi giver mere end de 6 millioner, hvis det sker.
BW#665 11:57          
Hvor er det dog et forfriskende ærligt interview fra Anderson. Vil gerne spille mere, men hænger hverken træner eller kollegaer ud, tværtimod. Det er ærlig snak, og selvom jeg elsker at have så dygtig og alsidig en spiller til bredden så har jeg som fan fuld forståeelse for hans reflektioner, og ønske om at spille mere. Hans evner er skam også til det.

Hvis han ender i AGF then so be it, men det skal ikke være for en slik.
stik i rend dreng 12:00          
Det er fandme svært ikke at holde af Mikael Anderson. Jeg tror stadig han skal løfte sit niveau lidt inden han kan være fast starter i FC Midtjylland - men jeg kan virkelig godt lide han mentalitet! Håber det bedste for ham, hvad end det er i FC Midtjylland eller i en anden klub. :)
Solid Bold 12:11          
Lyder som en spiller, der vil gøre alt for at komme væk. Håber dog ikke vi giver mere end de 6 millioner, hvis det sker.
Slap af.. Lyder som en spiller der gerne vil have noget mere spilletid og det er helt forståeligt.
Kong Dario 12:16          
Kom du bare til Aarhus min unge ven :-)

KSDH
RaSMuS. 12:19          
Nu er jeg også AGF fan, men jeg læser godt nok det interview som en slet skjult hentydning til, at han gerne vil til AGF.
wtf? AFC 12:20          
Slap af.. Lyder som en spiller der gerne vil have noget mere spilletid og det er helt forståeligt.

Det var ikke negativt ment. Jeg mener bare, at når man udtaler sig sådan, mens man stadig er i klubben. Ja, så vil man gerne væk. Og det er vel ok :-) Den udtalelse hjælper i hvert fald ikke ligefrem FCM i en forhandlingsposition.
Søndag 13. juni
Lørdag 12. juni