Luk

FCM's talenter sørgede for sent point i EL

| Europa League | 22 kommentarer

Infoboks

FC Midtjylland - Røde Stjerne 1-1
Europa League Gruppe F
58' 0-1 Mirko Ivanic
78' 1-1 Nikolas Dyhr

20-årige Nikolas Dyhr udlignede for FC Midtjylland, da midtjyderne spillede 1-1 mod Røde Stjerne i Europa League.

FC Midtjylland skulle torsdag på jagt efter sin første sejr i Europa League, da serbiske Røde Stjerne kom på besøg på MCH Arena.

Cheftræner Bo Henriksen startede igen med den unge Elias Olafsson på kassen, men var tvunget til at lave ændringer i angrebet, da Junior Brumado havde pådraget sig en skade.

Af den årsag spillede Pione Sisto og Gustav Isaksen på toppen med Evander bagved. 

Røde Stjerne havde fået fuldt udbytte ud af sine to opgør med sejre over Braga og Ludogorets, men var også ramt på de offensive pladser til torsdagens kamp på grund af smittetilfælde med coronavirus.

Det var midtjyderne, der kom frem til opgørets første chance i en god kulisse med tryk på lægterne. 

Evander tog et par fikse træk og prøvede med et skud udefra. Bolden brækkede, men brasilianerens skud røg akkurat over overliggeren.

FCM var skarpest fra start

Chancer var der ikke mange af de første 20 minutter, men hjemmeholdet havde dog flest optræk til muligheder med en bevægelig Gustav Isaksen på højre side. 

Netop Isaksen brød efter en lille halv time igennem Røde Stjernes defensiv, hvor han var meget tæt på at bringe midtjyderne foran.

Den 20-årige kantspiller tog et par vævre berøringer, og så kom han i stilling til et fornuftigt skud på kanen af feltet, som Milan Borjan reddede flot. 

Kort efter var Sisto i aktion, da han testede canadieren, men endnu større blev chancen, da Nikolas Dyhr ramte den forreste stolpe lige efter. 

Tæt på dansk føring.

FCM fortsatte presset og var banens stærkeste mandskab. Røde Stjerne havde ikke tilspillet sig en eneste åbenlys chance, så Bo Henriksens tropper gik til pause med god smag i munden og en følelse af, at kampen kunne vindes med lidt mere skarphed foran mål.

Røde Stjerne bragte sig foran

Midtjyderne kom uændret ud til anden halvleg, mens Røde Stjerne havde sendt Nenad Krsticic på banen til fordel for Slavoljub Srnic. Filippo Falco byttede også med Lois Diony lidt efter, og han fik hurtigt en hovedrolle. 

Efter en skæv clearing af hjemmeholdet, kunne Milos Degenek igen smide den i feltet, og den sørgede Lois Diony for at heade videre, så Mirko Ivanic kunne smække bolden i kassen. 

Montenegrinerens ottende sæsonscoring. 

Bo Henriksen reagerede prompte på målet og erstattede Jens-Lys Cajuste med unge Victor Lind.

FCM-talenter sørgede for udligningen

Han var et friskt pust og viste en masse gode offensive aktioner i minutterne efter indskiftningen. I det 71. minut blev han skubbet omkuld i feltet, hvorefter midtjyderne appellerede kraftig for et straffespark, men det mente dommer Roi Reinshreiber ikke.

Bo Henriksen fortsatte med ændringerne. Rekordindkøbet Marrony kom ind i stedet for Gustav Isaksen, da der resterede et kvarter.

Men oprejsningen, der sendte MCH Arena i ekstase, kom via to af klubbens helt unge drenge. Det startede med en afslutning et par meter fra feltkanten af 18-årige Victor Lind, der bragede bolden på stolpen.

Kuglen røg tilbage ud i feltet, og her kom 20-årige Nikolas Dyhr flyvende direkte ind i bolden og sparkede udligningen ind.

Udover en god Olafsson-redning til sidst og et par gode FCM-forsøg og et stærk pres skete der ikke mere i opgøret, så det sluttede helt lige i Herning.

1-1-resultatet betyder, at FCM fortsat har en sejr til gode i gruppe F. De ligger nu på en tredjeplads med to point. Et point foran Ludogorets, der tabte til Braga, som nu ligger et point bag Røde Stjerne på førstepladsen.


Af Rasmus Glud

22 kommentarer

Teshin1990 20:40          
Målt på spil og chancer er det virkelig bittert at vi ikke står med 6-7 point, efter de 3 første kampe.
Flot kamp i dag med et meget ungt hold.
Savnede Brumado.
LarsenSindaco 20:46          
FCM får ikke de resultater de skal bruge. Det er ærgerligt, for modsat FCK har de efter min mening et hold der er godt nok til at begå sig i Europa i år. Det er skuffende, at de ikke får mere ud af det.
VIF57 20:47          
1 hæderligt point.
Dansk klassisk.
JEGerUenig 20:47          
Der burde have været 6 Point på kontoen... Man kan godt fornemme vi i FCM stadigvæk er ret nye på det europæiske plan. Vi har ikke lært at spille kampene så markinalerne falder på vores side.

Vi har haft tæt på 40 skud over vores 2 hjemmebane kampe og kun opnået 2 mål. Det er langt fra godt nok.
StoutPåStadion 20:48          
Endnu en must win som de formøbler. Ærgerligt
billebums 20:50          
Endnu en gang står man med en følelse af, at FCM burde have vundet efter de 90 minutter... Yderst frustrerende!

Når det er sagt, så var det tydeligt at det var et rutineret mandskab FCM var oppe i mod med flere europæiske kampe i rygsækken. Gennemsnitsalderen på de startende var hhv. 23 og 30.

To ting ærgrer mig:
(1) At VAR ikke tjekker om muligt straffespark. Jeg synes den var tydelig, men jeg er naturligvis farvet.
(2) Efter kampens indledning overvejede jeg at spille på, at Dyhr ville score, fordi jeg kunne fornemme, at han var i hopla. Derefter havde han et skud på stolpen og jeg blev derefter i tvivl om det alligevel ville ske...
Kosmisk Kaos 20:53          
Det er på hjemmebane, at der skal hentes point, hvis fcm vil noget i Europa. Ringe resultat mod et afbudsramt Røde Stjerne.

Det kan vel blive til Conference League til foråret... med mindre man også taber i Bulgarien. Og Ludogorets er denondelynemig ringe.
Onsdag 8. december
Tirsdag 7. december