LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

FCN afviser anklager om 'børnefiskeri'

| FC Nordsjælland | 39 kommentarer
Officielt: FCK og FCM tørner sammen i tredjesidste runde
ONSIDE: Se ALT fra den dramatiske sidste spillerunde i Superligaens grundspil her
Officielt: FC Nordsjælland-spiller skifter med øjeblikkelig virkning til norsk fodbold
Spansk medie: FC Barcelona har Nordsjælland-komet på blokken
FC Nordsjælland ante ikke om de skulle grine eller græde efter sejr - 'jeg var meget forvirret'
FCN afviser anklager om 'børnefiskeri'
Foto: Getty Images

Infoboks

FC København - FC Nordsjælland
Superligaen Mesterskabsspil (25/05)
bet365 1,44 4,75 6,00
NordicBet 1,51 4,70 5,85
Oddset 1,50 4,70 6,00

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia

Live på Eurosport Player

Advertisement
Advertisement

FC Nordsjælland forsvarer sig mod anklager om grænseoverskridende adfærd i forbindelse med rekruttering af helt unge fodboldtalenter.

I FC Nordsjælland føler de hverken, at de er bedre eller værre end andre danske klubber, når det kommer til at forsøge at rekruttere helt unge fodboldspillere, det vil sige børn på 12 år og derunder.

En række breddeklubber har ellers i fredagens B.T. kritiseret FCN's forsøg på rekruttering af børn på 12 år og yngre som systematisk og grænseoverskridende.

Grænseoverskridende blandt andet derved, at en FCN-medarbejder skal have tilbudt børn ned til 8-9 år slik og is for at lokke dem til Nordsjælland.

 - Det gør naturligvis indtryk at høre den slags. Men vi vil som nævnt meget gerne høre det fra de klubber selv, så vi har mulighed for at få et retmæssigt billede af det og efterfølgende gøre noget ved det, hvis og når det er relevant. Er det det, kommer vi til at reagere, siger FCN-direktør Søren Kristensen til B.T.

Kristensen afviser, at der er blevet givet slik eller gaver til børn for at få dem til at skifte til FC Nordsjælland.

- Det er vigtigt at forstå sammenhængen i hver enkelt af sådanne tilfælde.

- Har nogle ungdomsspillere for eksempel deltaget i en fodboldcamp, der ofte ligger samme dag, som Superligaholdet spiller, og efterfølgende i fanzonen har spurgt efter og fået et par målmandshandsker fra målmanden, så vil vi mene, der ikke er tale om en gave fra vores side, siger FCN-direktøren.

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Thor Carlskov

38 kommentarer

noopy2394 20:38          
Skyldig.

Ligesom Man City siger at intet ulovligt er sket ved dem.
Sover de andre 20:44          
Er de skyldige skal de dømmes, selvfølgelig.
NightHawk30 20:47          
haha Lake klubber gør det. blev tilbudt 1000 om ugen for at spille i Hadsund boldklub da jeg var 14 fordi de vidste AaB også ville have mig og det samme kan målmanden fra min klub også bekræfte. ALLE klubber gør det. Så drop bøden og skriv reglerne om, fordi de holder ikke i virkeligheden. de bedste klubber vil have de bedste spillere og markedet er sådan at 15 er alt for sent at komme igang med træning og skoling. ændrer reglerne til 10 år og så er den sag slut. ellers ændrer det sig aldrig.
kimjen 20:53          
FC Nordsjælland er blevet taget med fingrene i kagedåsen. Alligevel prøver direktøren at benægte ( med munden fuld af kager )......
Historien om målmands handsker er helt ude i hampen. Mine egne unger har fået målmands handsker i eksempelvis FCK ( Wiland ) og trøjer af landsholdet
uden at blive spurgt om noget som helst, altså ren fanpleje.
Et sidste forsøg fra Nordsjællands direktøren er : de andre gør det også !!!
Altså tilstår vedkommende alligevel og frikender samtidig sig selv fordi andre gør det.
Politikere og DIF må gå ind i sagerne. Enten ny og strammere lovgivning eller fodbold organisationerne vågner op og selv får stoppet " lokkeriet "
P.Todberg 22:18          
Det er svært at bevise uden håndgribelig beviser, på samme måde som sorte penge. Men de fisker i vildskab! De er dog ikke de eneste. Det er en klam verden. Når en 13-årig knægt bliver præsentet for støvler, tøj og en god udviklingsplan, så siger han næppe nej... Det forblænder de unge mennesker og deres forældre med...
Alba Bellum 23:13          
Farum er en klam klub, der fusker på alle de parametre de kan
FC Nordsjælland 23:48          
FCN tilbyder altså ikke tøj og bestikkelse, slik og is. Jeg kender til en del der spiller ungdomsfodbold i FCN og det er direkte usandt. Faktisk kræver man at de spillere der kommer til talenttræning skal købe noget særligt træningstøj (som de altså betaler for). FCN har til gengæld to busser der kører rundt i hele Nordsjælland og samler ungdomsspillere op når de skal til træning.

Ungdomsspillerne står i kø for at få lov til at spille i FCN, FCK og BIF - det er ikke nødvendigt at tilbyde slik, is og støvler. Forældrene er ofte dem der presser mest på for at få drengene ind i folden.

Man må erkende, at spillerne får bedre forhold, bedre trænere, bedre fodboldcamps, udenlandske fodboldcamps og udvikler sig mere i de store klubber - såfremt de har talentet.

FCN har derudover oprettet talenttræningscentre 2-4 steder i Nordsjælland hvortil der også er stor søgning til. De får heller ikke gratis is, slik, støvler el. lign.

Det eneste "bestikkelse" jeg lige kan komme i tanke om er, at man kan få rabat i FCN-shoppen når man deltager i FCN-camps - det gælder iøvrigt også hvis man er på FCN-trænerkursus. Spillere i FCN´s samarbejdsklubber kan komme gratis ind til superligakampe og det samme gælder ungdomsspillere.

Ligesom FCK og BIF har FCN scouts ude (større lokale klubber sender ungdomstrænere ud) og selvfølgelig er man ude efter de bedste spillere. Hver årgangs 1. hold består dog kun af omkring 16 spillere og der er kamp om at komme ind på holdene, så det er begrænset hvor mange man kan lokke med is og slik.

EDIT:
FCN´s regler for rekruttering af ungdomsspillere kan iøvrigt ses her:
https://fcn.dk/klubsamarbejde/sportslige-procedure/
Tirsdag 21. maj