Luk

FCN banker de andre i DBU's licenssystem

| 3F Superliga | 23 kommentarer

Infoboks

Silkeborg - SønderjyskE
Træningskamp (20/01)
bet365 3,00 3,60 2,05

DBU har bedømt de danske klubbers akademier, og FC Nordsjælland scorer højst og får fem ud af fem stjerner.

FC Nordsjælland har det bedste akademi i Danmark. Det er i hvert fald tilfældet, hvis man ser på DBU's licenssystem, hvor klubben som det første hold har nået de fem stjerner, der er maksimum.

Hvis man har fem stjerner, er man ifølge DBU's definition en klub på højeste internationale niveau.

- FC Nordsjælland skiller sig særligt ud på deres Superligahold, hvor de har mange unge talenter med. De formår at skabe en stærk transition fra talentafdelingen til seniorfodbolden, siger Teddy Pedersen, der er formand for Talentudvalget i DBU.

FC København har gjort sig fortjent til 4,5 stjerner, hvilket også var tilfældet, da denne stjernebaserede udgave af licenssystemet blev lanceret sidste år.

Både FC Midtjylland og Brøndby har oppet sig på akademi-fronten og er gået fra 4,0 stjerner til 4,5 stjerner i den 2020-versionen af licenssystemet, som er blevet offentliggjort tirsdag eftermiddag.

Flere af de andre hold har også løftet sig en halv stjerne, og det mest bemærkelsesværdige er, at AC Horsens har klemt sig ind blandt de 14 bedste klubber i licenssystemet.

Hvis man er blandt de bedste 14 klubber, har man ret til at have et hold i ungdomsligaerne i årgangene U15, U17 og U19.

Klubberne bedømmes på en lang række parametre med flere underpunkter. Det er eksempelvis strategi, produktivitet, infrastruktur, rekruttering og scouting.

Klubberne samler så point ind ved i højere eller mindre grad at leve op til de parametre og opnår dermed en score, som definerer, hvor mange stjerner klubberne skal have.

Hobro IK er det eneste Superliga-hold, der ikke har et hold i ungdomsligaerne. Nordjyderne har gjort sig fortjent til 2 stjerner, hvilket er nok til at have et hold i ungdomsdivisionen. Vejle Boldklub er det eneste hold uden Superliga-status, der har ligastatus på ungdomssiden.

Der er i alt 47 klubber godkendt i licenssystemet. Syv af dem er nye: Fremad Amager, Greve Fodbold, GVI, BSV, Sundby BK, Skive IK og BK Skjold.

Her følger klubberne med hold i ungdomsligaerne:

FC Nordsjælland: 5,0 stjerner
FC København: 4,5 stjerner
FC Midtjylland: 4,5stjerner
Brøndby: 4,5 stjerner
OB: 4,0 stjerner
AaB: 3,5 stjerner
AGF: 3,5 stjerner
Lyngby Boldklub: 3,5 stjerner
Silkeborg IF: 3,5 stjerner
Randers FC: 3,5 stjerner
Esbjerg fB: 3,5 stjerner
SønderjyskE: 3,0 stjerner
AC Horsens: 3,0 stjerner
Vejle Boldklub: 3,0 stjerner

Du kan læse mere om DBU's licenssystem her.

Støt AC Horsens og køb en fanfigur


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

23 kommentarer

bruger 147847 16:33          
?
Blokvogn 16:47          
Rigtig flot af ACHorsens at komme ind i ligaen efter en svær tid. Tillykke ACHorsens.
AaBager 17:00          
Det er nu fint nok kun at have 3.5 stjerne, når man har flere homegrown i truppen end dem over én har til sammen, hvis man ser bort fra FCN. Ved at flere fra AaBs ungdomsafd ikke var helt enige i relevansen af kriterierne, men nok ikke de retter ind med tiden
Skov66 17:09          
Kigger man på faciliteter som klubhus, med mulighed for; fysisk træning, fysioterapeuter, wellness, simple møderum, ect ect ect, og så tilføjer kapacitet i f.fht. baner, omklædningsrum mm., så er der over 50 klubber der ligger foran OB, i lille Danmark.

Projekt "øens hold" er langt hen af vejen lykkes ræti fint. Men når de 12-14-16-18-årige besøger OBs faciliteter første gang??? Øhh...Hvad? De første 30-40 klubber på Fyn har bedre omklædningsrum mm.!!!!
Som gammel OB´er......hvordan kan OB ligge så højt på denne liste!!!

OURE, Middelfart, m.fl. er jo , på fyn, laaaaangt for an OB. Desværre.
Der Grüne 17:22          
Forklar mig lige hvordan Brøndby kan ligge så langt foran Lyngby når der kommer så uendeligt lidt ud af førstnævntes akademi?
mimsdk 17:33          
Der findes mange runde læber i DKs eliteklubber og dbu ;-)
Tirsdag 19. januar