Luk

FCN-boss efter 2-3: BIF fik publikum med sig

| 3F Superliga | 6 kommentarer

FC Nordsjælland-træner Flemming Pedersen afviser, at 2-3-nederlaget mod Brøndby havde noget at gøre med mentaliteten på FCN-mandskabet. Brøndby fik lagt pres og fik dermed publikum med sig.

FC Nordsjælland var søndag godt på vej mod en strålende sejr over Brøndby IF, da man gik til pause med en 2-0-føring på Brøndby Stadion.

Værterne blev pebet ud til pause, men i anden halvleg faldt FC Nordsjælland sammen og til allersidst lykkedes det Brøndby at slå FCN 3-2.

Det kollaps skyldes ifølge FC Nordsjælland-træner Flemming Pedersen ikke noget mentalt – i stedet fik Brøndby en god start, der kastede medvind fra lægterne med sig.

- Det her havde intet med det mentale at gøre. 

- Vi blev sat under et voldsomt tryk i anden halvleg, hvor Brøndby spillede meget mere simpelt og hældte en masse bolde ned mod os. De fik publikum med sig, og Brøndby er primært et løbestærkt 'energi-hold'. De har brug for noget energi, power og tro på tingene, og det fik de, vurderer Flemming Pedersen og fortsætter:

- Vi var egentlig parat på det i pausen, og vi vidste, at Hermannson slår en diagonal eller en lang bold ned bagved, når han er upresset. Vi havde præcist talt om den situation, hvor de også var farlige i første halvleg.

- Ivan Mesik havde endda bolden, men fjumrede med den, og det skulle være afværget. Der er ingen ben i at forsvare den bold, og det er det, jeg er mest ærgerlig over, siger han om Brøndbys 1-2-reducering.

Brøndbys første mål blev scoret efter tre minutter af anden halvleg efter en fejl af FCN-backen Ivan Mesik, der missede en nem bold i forsvaret.

- Vi vidste ærligt talt ikke, hvor vi stod

FC Nordsjælland har over sommeren sagt farvel til profiler som Mohammed Kudus, Mikkel Damsgaard, Nicolai Larsen og Abdul Mumin, mens den eneste tilgang er lejekeeperen Martin Vantruba.

Derfor har FCN igen måtte opfinde sig selv inden en sæsonstart, hvor en landskampspause op til første kamp gjorde det endnu sværere for FCN.

Det fortæller Flemming Pedersen, der dog var meget fortrøstningsfuld efter indsatsen mod Brøndby.

- Jeg glæder mig over, at vi var en enhed. Vi vidste ærligt talt overhovedet ikke, hvor vi stod. Det gjorde vi sgu ikke, vi har kun haft spillerne samlet i tre dage efter landskampspausen, siger han og fortsætter:

- Ligesom i tidligere sæsoner kommer vi til at vokse. Vi fik et et rigtig godt afsæt præstationsmæssigt, selv om vi tabte, men der blev arbejdet sammen mod Brøndby. 

- Sidste sæson havde vi kampe med store udfald, og vi var ikke en så stor enhed, som vi trænere gerne vil have os til at være. Der var rigtig mange fine bevægelser i dag.

Han mener ikke, at sommerens profilafgang havde noget at sige i forhold til kollapset mod Brøndby.


Af Jonas Dalgård

6 kommentarer

1128KBH 15:33          
Stemningsboykottede de ikke i 2. halvleg også?
Like This 16:01          
Nej de simulerede bare Parken i første halvleg.
I anden gjorde de 6700 sig mere bemærket end 30k i Parken så vær du helt rolig alt er som det plejer.
LaChrissen 16:08          
Udtalelser som den her frustrerer mig så meget...
1992 16:40          
Like this

Sødt. Uanset resultater, hvilket år, hvilken sæson, så er den alternative virkelighed intakt på den stolte vstgn.
clary 17:14          
@ FCC:

Den alternative virkelighed er, at man hævder at der tilnærmelsesvis er stemning i Parken. Til orientering kan jeg nævne, at alle neutrale tilskuere jeg kender, der har været og se kampe begge steder, alle er enige i, at stemningen på Brøndby Stadion er bedre og mere engageret - selv hvis der er færre tilskuere.
Taco mix 17:51          
Er der egentlig fans der tager på stadion for at "være noget vigtigt"? Her tænker jeg ikke på at hjælpe sit hold, men for at være noget, frem for ingenting. At når man er en del af en fanscene, der bliver fremhævet som super fede, at så handler det mere om dette, end selve fodbolden?

Dette er et reelt spørgsmål. Os i Sønderjyske kender jo ikke til de vildeste aways, men støtter da vores hold når vi kan. Det er dog svært med aways, da vi jo skal på arbejde dagen efter.
Torsdag 24. september
Onsdag 23. september