Luk

FCN-chef oplever stor tillid: Næsten for meget

| 3F Superliga | 4 kommentarer

Infoboks

FC Nordsjælland - FC Midtjylland 2-2
Superligaen Grundspil
14' 1-0 Simon Adingra
28' 2-0 Mads Døhr Thychosen
48' 2-1 Junior Brumado
62' 2-2 Victor Lind

FCN har haltet gevaldigt, men Flemming Pedersen føler slet ikke, at han mangler tillid. Tværtimod faktisk.

Ét point og 18 mål lukket ind i de seneste seks superligakampe.

I de fleste fodboldklubber er det noget, der kan gøre cheftrænerens sæde varmt og i visse tilfælde kaste fyringssnak af sig. Men sådan er det slet ikke i FC Nordsjælland.

- Jeg vil sige, at vi er meget anderledes, lyder det fra FCN-træner Flemming Pedersen, som uddyber:

- Hvis ledelsen lige pludselig registrerer, at vi gør noget helt markant anderledes og begynder at handle mere emotionelt, går jeg ud fra, at sædet vil begynde at brænde, men ellers er det slet ikke noget. Tværtimod er der sgu næsten nogen gange for meget tillid.

- Så længe jeg er her, kommer jeg ikke til at føle noget. Det siger måske også noget om mig, men jeg synes, det siger mest om klubben og den ro, der er her, siger Pedersen med et glimt i øjet.

FCN's 58-årige cheftræner bliver ikke længere så personligt påvirket, når det går skidt.

- Det var værre, da jeg var en helt ung træner. Alt det der er jeg ude ovre, og så er det et dejligt sted at være her, for det ville nok smitte følelsesmæssigt mere af på mig personligt, hvis jeg kunne mærke, at vores ledelse virkede nervøse eller pludselig begyndte at komme med gode idéer taktisk.

- Man ved altid, at hvis der er ro på øverste etage, så vil den forplante sig i hele organisation, og der har vi heldigvis nogle folk her med Jan Laursen (bestyrelsesformand i FCN, red.) i spidsen, som er utroligt rolige.

- De har sgu næsten mere tillid til mig og trænerstaben, end de måske nogle gange burde have groft sagt. Altså det er næsten den omvendte verden, siger Flemming Pedersen med et smil.

Han hæfter sig ved, hvordan troen på projektet med de mange unge spillere forplanter sig til resten af klubben.

- Når den tillid oppefra smitter af på en trænerstab, kan spillerne også mærke det, og så er der også ro internt på holdet. De kan mærke, at der er en trænerstab, som ikke begynder at tvivle på sig selv, truppen eller spillerne.

- Fodbold er så følelsesmæssigt, at så snart én har et andet emotionelt udtryk, vil det blive registreret, mener Flemming Pedersen.

Søndag fik FCN 2-2 mod FC Midtjylland i en underholdende kamp, hvor Farum-klubben igen var sårbar defensivt, men generelt viste sig bedre frem end i de foregående kampe.

- Vi fik sat en stopper for blødningen, konstaterer Flemming Pedersen, der har været cheftræner i klubben siden 2019, men har arbejdet der i forskellige roller i mange år.

FC Nordsjælland ligger øjeblikkeligt nummer syv i Superligaen med 14 point efter 12 runder.

/ritzau/


Af Martin Schmidt

4 kommentarer

LØMBØ 08:45          
Dejligt når klubberne tænker langsigtet. Jeg tænker dog at det ikke kun er tillid og ro der smitter internt. De manglende følelser er nok også noget der smitter af, hvilket måske er noget af grunden til at de er så gabende kedelige.
Slettet(051712211211) 09:02          
Med "gabende kedelige" må du vel mene, at der ikke er den store tilskueropbakning? Også selvom den i de sidste 20 år - på nær et enkelt - har været større end den er i "Lømbø".

For det er vel ikke gabende kedeligt med en hurtig teknisk baseret spillestil? Det er vel ikke gabende kedeligt at man er lykkedes med at præstere med Europas yngste hold? Det er vel ikke gabende kedeligt at man er den klub der bruger flest egenudviklede spillere? Det er vel ikke gabende kedeligt, at man er den klub i Superligaen der har udviklet flest spillere til de danske divisioner? Det er vel ikke gabende kedeligt, at man uddanner nogle af de største danske talenter og sender dem afsted til internationale adresser?

Jeg er så enig i at stadionoplevelsen til kampene til tider godt kan være gabende kedelig.

Men OK, det er da måske også gabende kedeligt at man ikke bruger de mange penge på at købe dyre afdankede spiller, men i stedet investerer dem i ungdomsafdelingen og i udviklingen af unge spillere. Gabende kedeligt er det måske også at 25 ud af 28 spillere har været forbi klubbens egne ungdomsafdelinger før de kom i Superligatruppen. I hvert fald er der ikke den store opbakning i form af fans (selvom den er større end i Lømbø). Mon ikke at man her i stedet skal rette pilen mod klubbens kommunikation som måske ikke har været god nok. Altså medmindre ovenstående altså virkelig er gabende kedeligt (også selvom det nok er hvad de fleste Lømbø-fans ville drømme om for deres egen klub).
UMURUM 09:50          
Med kedeligt menes der selvfølgelig stadion oplevelsen, som altid har været utrolig tam i farum, hvor udebane fans altid outshiner hjemmebane publikummet i i lyd og intensitet. farum er bare en hyggelig familie klub, hvor folk kommer for a sidde og nyde et glas rødvin mens de golf klapper, når der bliver scoret. Deres talent udvikling og brug af unge spillere, tror jeg de fleste andre Danske klubber misunder. Den del af konceptet, klarer de stort set til perfektion. Det sportslige lider så også under det, og man kommer sjældent til at se farum i top 3.
JulioSalinas 12:03          
@UMURUM
Det sportslige lider så også under det, og man kommer sjældent til at se farum i top 3.
Du skal tænke på det udgangspunkt FCN kommer fra. Klubben i sig selv udvikler sig på den lange bane og sådan er man nødt til at gøre det hvis man er en "lille" klub som har ambitioner om at blande sig i toppen på sigt. Det sker dog ikke "overnight". FCN er afhængig af den talentmasse som er i klubben og her er næste skridt udviklingen af endnu et akademi som foregår pt. i Egypten. Så må vi se hvor meget den øgede talentmasse flytter klubben i tabellen.
Onsdag 1. december
Tirsdag 30. november