Luk

FCN-direktør forsikrer: Vi bliver i Farum

| 3F Superliga | 8 kommentarer

Infoboks

Esbjerg fB - FC Nordsjælland
Superligaen Grundspil (29/02)
bet365 3,00 3,50 2,20
YouBet 2,90 3,65 2,30

FC Nordsjælland rykker efter planen klubbens administration og akademi til Hillerød, men vil fortsat spille kampe i Farum, slår direktør Søren Kristensen fast.

I december offentliggjorde FC Nordsjælland planer om at bygge et nyt og ambitiøst akademi i Hillerød, og hvis alt går efter planen rykker både akademi og administration til Hillerød i 2024 eller 2025.

Der arbejdes samtidigt på at bygge et nyt stadion i Hillerød, men FC Nordsjælland-direktør Søren Kristensen slår fast, at klubben ikke forlader Right to Dream Park.

- Det er kun akademiet og administration flytter. Det er ikke Superliga-kampene. Der er kun to ting, der kan gøre, at vi ikke spiller her. Det er, hvis Farum Boldklub ikke gider os mere, eller hvis kommunen river stadion ned. 

- Så vi spiller her, og det gør vi forhåbentlig også, efter parken i Hillerød er åbnet, siger Søren Kristensen ifølge sn.dk til et arrangement for sæsonkortholdere.

2. divisionsklubben Hillerød var i forvejen en samarbejdspartner for FC Nordsjælland, og klubbernes samarbejde bliver udvidet yderligere i fremtiden.

Køb billetter til FC Nordsjællands kommende hjemmekampe her!


Af Martin Schmidt

7 kommentarer

JLS 20:01          
Er det et Superliga kompatibelt stadion der bygges i Hillerød..? Hvis ja, så føler jeg mig overbevist om, at det er rent spin for ikke, at miste tilskuere indtil det står færdigt.. Og der er jo i forvejen ikke så mange, at miste af.. ;)
FC Nordsjælland 20:25          
Er det et Superliga kompatibelt stadion der bygges i Hillerød..? Hvis ja, så føler jeg mig overbevist om, at det er rent spin for ikke, at miste tilskuere indtil det står færdigt.. Og der er jo i forvejen ikke så mange, at miste af.. ;)
FCN KAN ikke spille sine kampe i Hillerød. Licensen som man spiller på tilhører Farum Boldklub og er overdraget til FCN. Det står dog i aftalen, at kampene på licensen kun kan spilles i Farum. I forbindelse med opførelsen af Farum Park betingede Farum Kommune sig desuden at det blev anført i licensen, at kampene skulle spilles i Farum. Det er derfor ikke muligt for FCN at flytte sine kampe til Hillerød. En lignende aftale er indgået omkring kvindeholdet, hvor licensen i går blev overdraget fra Farum Boldklub til FC Nordsjælland. Her er ligeledes indgået en aftale hvoraf det fremgår at kvindeholdet SKAL spille i Farum.

Derudover er stadion endnu ikke tegnet. Man vil bygge et af Europas bedste træningsanlæg idet man ser faciliteter som værende den afgørende faktor for at tiltrække de bedste talenter i fremtiden. Faciliter skal være så gode at talenterne vælger FCN fremfor Ajax el. lign. klubber.

Adm. Direktør Søren Kristensen nævnte i går at såvel et 2. div. som et 1. div. stadion som et stadion med superligakapacitet (minimum 6.000 siddepladser) kan være muligheder. Til sammenligning har stadion på Ajax træningsanlæg 2.250 siddepladser.

Træningsanalægget er som sagt ikke projekteret færdigt, men det er muligt at det også skal benyttes af landsholdet. Derudover er det også muligt, at fodboldklubberne i Hillerød kan komme til at benytte det. Hillerøds 1. hold spiller pt. i 2. div.

I forbindelse med opførelse af træningsanlægget i Hillerød har det et par gange været nævnt, at kunstgræsbanen i Farum i givet fald skal skiftes ud med en hybridbane.
leewtie 20:48          
Hvad gør ens værdier "danske", eller omvendt, hvad gør dem "ikke-danske", i din definition? Da du påstår FCN/Farum ikke har danske værdier kan jeg allerede afsløre at din definition er forkert, men vil gerne høre den alligevel.
El-Manden99 20:52          
Altså en klub fra Nordsjælland i Danmark som satser på unge spillere, attraktiv fodbold og at hjælpe dygtige unge mennesker fra bla. Ghana med fodbold samt undervisning? Ak ja alle de danske værdier de går imod....
FC Nordsjælland 21:00          
@ Nordic 1921

Jeg gætter på, at dit brugernavn henviser til at du er fan af Lyngby Boldklub der jo er startet i 1921 og din kommentar skal ses i forlængelse heraf?
Edwards7 21:40          
Jeg er sgu lidt træt af den støvsuger-tilgang, som FCN har ift. at samle talenter på.
Danske værdier er mange og ofte subjektivt begrundede, men jeg vil sige, at FCNs tilgang med at hente så mange som muligt, uanset lokale tilhørsforhold og pædagogiske hensyn, får det til at vende sig i mig.
Man har altså et ansvar, når man vælger at arbejde med børn og unge. Uanset om man kan retfærdiggøre det gennem noget så corny som ´right to dream´.
Hvor mange drømme har I ødelagt, FCN?
FC Nordsjælland 22:24          
Jeg er sgu lidt træt af den støvsuger-tilgang, som FCN har ift. at samle talenter på.
Danske værdier er mange og ofte subjektivt begrundede, men jeg vil sige, at FCNs tilgang med at hente så mange som muligt, uanset lokale tilhørsforhold og pædagogiske hensyn, får det til at vende sig i mig.
Man har altså et ansvar, når man vælger at arbejde med børn og unge. Uanset om man kan retfærdiggøre det gennem noget så corny som ´right to dream´.
Hvor mange drømme har I ødelagt, FCN?
FCN har igennem en del år sammensat et u-12 hold dels fra Farum Boldklub men dels også ved at hente spillere fra samarbejdsklubber. Spillerne der starter på dette hold har typisk deltaget i specifik-træning, dvs. teknisk træning ved siden af at de spillede på ders lokale hold inden de skifter til FCN U-12. De har typisk også deltaget i nogle turneringer såsom PinseCup, Kronborg Cup som en del af deres Specifikhold. I de senere par år har man dog styrket træningen af også U-11 og U-10 så det nu også er professionelle FCN-trænere der træner disse hold, hvilket i en lidt tidligere alder har tiltrukket nogle spillere til Farum.

Efterhånden som spillerne bliver ældre er der nogen der ikke præsterer tilstrækkeligt til at spille på førsteholdet. Disse bliver, som i alle andre klubber, sorteret fra og der er også nye spillere der kommer til, så der sker en hvis udskiftning på holdet fra U-12 til U-19. Det er forskelligt hvor mange der går hele vejen igennem. På årgang 04 har der f.eks. været en temmelig stor udskiftning. På årgang 03 har der været en meget lille udskiftning.

Der er formentlig rigtig mange drenge der kommer med drømme om at blive den nye Messi, men som ikke bliver det. Men mon ikke der er det i alle klubber? Og er det FCN der ødelægger drømmen for dem?

FCN er det hold i Superligaen der oprykker flest spillere fra eget akademi til Superligatruppen. En del oprykkes dog ikke. Heraf forsætter rigtig mange i andre divisionsklubber. Pt. er FCN den klub der har udviklet flest spillere til de danske divisioner. I alt 51 nuværende spillere i de danske divisioner har en fortid i FCN´s akademi. Det skulle være over dobbelt så mange som den klub med næstflest spillere.

Målt på dette parameter er FCN vel den klub der opfylder flest drømme. Man kan f.eks. også nævne en spiller som Emre Mor som Lyngby fritstillede, men som FCN forløste. Endelig er FCN den klub der har flest spillere på den danske U-landshold.

Fodbold i FCN er fodbold i et elitemiljø og det er ikke alle der egner sig til, og dermed får ødelagt en drøm. Jeg kender en del drenge der er kommet til FCN og har forsøgt sig. Nogle er der stadig. Nogle er skiftet til BIF, Lyngby, AB, Helsingør. Andre er vendt tilbage til deres bandomsklub og et par enkelte er helt stoppet.

Jeg har lidt svært ved at se hvordan det er at FCN skulle ødelægge drømme, udover at der naturligvis vil være spillere der ikke slår igennem.

Jeg har også hørt folk der er utilfredse med FCN´s ungdomshold. Folk som mener, at det er for meget disciplin og for lidt leg. Der er også ansatte der har forladt FCN el. blevet fyret som mener at tingene bør gøres anderledes - men er det ikke noget der sker i alle klubber, el. på alle arbejdspladser. Med det set-up som FCN har med sportspsykologer og med vores "over-pædagog" Flemming P der i høj grad tænker pædagogik og forsøger at implementere det i hele klubben er mit indtryk at FCN har godt styr over dette område.

At uddanne sig til en topatlet og topidrætsudover er dog hård kost som kræver en speciel mentalitet, som mange formentlig vil få knust deres drøm ved ikke at have.
Søndag 23. februar
Lørdag 22. februar