Luk

FCN-ejer: Akademi var afhængig af City-aftale

| International | 4 kommentarer
FCN-ejer: Akademi var afhængig af City-aftale
Foto: FC Nordsjælland

Infoboks

Real Madrid - Manchester City
Champions League Slutspil (26/02)
bet365 2,70 3,80 2,30
NordicBet 2,85 3,95 2,37
Oddset 2,75 3,75 2,35
YouBet 2,85 3,80 2,40

FC Nordsjællands Right to Dream-akademi ville måske ikke eksistere uden aftalen med Manchester City, erkender FCN-ejer Tom Vernon.

Politiken skrev torsdag om en samarbejdsaftale mellem Manchester City og FC Nordsjælland, der tillod englænderne at hente klubbens ghanesiske talenter gratis.

FCN-ejer Tom Vernon slog samtidigt fast, at det er helt op til spillerne selv, om de vil skifte til City eller ej.

Vernon uddyber i en pressemeddelelse og slår fast, at akademiet måske slet ikke ville eksistere uden aftalen, der løber til 2020.

- Det er helt korrekt, at RTD har haft og har et mangeårigt samarbejde med Manchester City. Det blev indgået i 2010, hvor finanskrisen havde tvunget min egen virksomhed i knæ og der derfor udelukkende var midler fra donationer og enkelte sponsorater til at drive akademiet.

- På dette tidspunkt havde vi haft mulighed for at sende vores spillere ud for at deltage i turneringer uden for Afrika, som vi så som en vigtig del af deres udvikling som mennesker og spillere. Manchester City havde set dem spille og var imponeret over deres niveau og karakter, siger Vernon og fortsætter:

- Derfor ville de gerne indgå et partnerskab via en fast årlig donation over 10 år, fordi de troede på, at vores metode med et afrikansk drevet akademi i Ghana, hvor uddannelse og dannelse var lige så centrale dele af elevernes udvikling som fodbold, var bedre end hos alle de tidligere akademier i Afrika, som hver og én var skabt og drevet af europæiske storklubber.

- Ingen af dem med succes. Donationen dækkede cirka halvdelen af akademiets budget på daværende tidspunkt. Og det er langt fra sikkert, Right to Dream ville eksistere i dag uden partneraftalen mellem RTD og MCFC.

12 spillere er skiftet fra Right to Dream til City gennem tiden, og alle er professionelle i dag, fastslår Vernon, der ikke mener, at han har noget at skjule.

- Politikens artikler hæfter sig også meget ved ordlyden af den oprindelige kontrakt mellem RTD og MCFC. Vi er ikke bekendt med nogen former for regelbrud i den sammenhæng.

- Vi kan garantere, at der aldrig har været nogen intentioner om et brud på nogen form regler på området. Og at der aldrig har været nogen form fra indflydelse fra, eller betaling til tredje part i forbindelse med spilleres skifte fra RTD til FCN.

- Ligesom jeg med sikkerhed kan sige at ingen - hverken ejer, medarbejdere eller partnere, der nogensinde har arbejdet med eller for RTD, er blevet velhavende af det. Men heldigvis er en del af vores tidligere elever nu i en positiv økonomisk situation, hvor de kan gøre en forskel for deres familier og lokalsamfund, siger Vernon.

Ifølge Vernon har der været eksempler på Right to Dream-spillere, der takkede nej til City for at forfølge andre muligheder.

Køb billetter til FC Nordsjællands kommende hjemmekampe her!


Af Mikael Blond

4 kommentarer

mexicoz 08:57          
Og det er der jo intet odiøst ved. Det er helt naturligt at der eksisterer den slags aftaler, og i virkeligheden er det nok nærmere et kvalitetsstempel af det afrikanske arbejde, som FCN er involveret i. Indtil videre har City mig bekendt heller ikke gjort brug af aftalen endnu. Så der er jo ikke noget i den her sag, som medierne gerne vil køre op
FC Nordsjælland 13:57          
jo det er der nu.

City havde ret til at nægte et salg fra FCN til en konkurrent. City kunne kræve at FCN skulle forhandle en klausul i en spillers kontrakt der gjorde at City kunne købe spilleren til et bestemt beløb på et senere tidspunkt.

Det er at give 3. part råderet over en spiller og ikke handle i spillerens bedste interesse.

Ligeledes skulle RTD/FCN gøre deres bedste for at overbevise spilleren om, at et skifte til City var sagen.

Til gengæld for dette har City postet 85 mio. kr. i RTD akademiet i Ghana. Penge der har givet RTD mulighed for at opbygge et samfund og skabe en livskvalitet i et projekt der af FN er blevet fremhævet som et eksempel til efterfølgelse. Dvs. at aftalen har gavnet flere hundrede mennesker og lokalsamfund. Til gengæld kan det betyde at man ikke tager hensyn til den ene ud af 300 spillere der kommer igennem akademiet og opnår et niveau der gør spilleren interessant for en klub som City.

Et luksusproblem for en kommende feteret millionær kan man måske sige. Ikke desto mindre er det forkert alligevel. Hvor forkert det er, må Fifas jurister så tage stilling til.
Beezzz 19:09          
Jeg har ondt af FCN fans, der ikke har skyld i den krejler-kultur, der har eksisteret i FCN fra start, men som må trækkes med det.
14Guti 03:56          
@mexicoz
Det er moderne slavehandel. Det er vel netop odiøst.

Ønsker City at hente et af de afrikanske talenter, så er FCN ifølge kontrakten forpligtet til at hjælpe City med at overbevise spilleren om en transfer.
F o r p l i g t e t
Søndag 23. februar