Luk

FCN-ejer om transfermarked: Moralsk minefelt

| 3F Superliga | 8 kommentarer

Infoboks

FC Nordsjælland - AGF
Superligaen Grundspil (29/11)
Bet25 3,00 3,70 2,25
Oddset 3,10 3,65 2,20
bet365 3,00 3,75 2,15

Tom Vernon kalder det nuværende transfersystem et moralsk minefelt, og FC Nordsjælland-ejeren mener, at man bør søge inspiration fra USA.

FC Nordsjælland har i de seneste år solgt spillere for flere hundrede millioner kroner, hvoraf de fleste har været ganske unge.

Klubejer Tom Vernon oplever, at det kan være svært at navigere moralsk i transfermarkedet, hvor så unge spillere bliver solgt for så svimlende beløb, og han mener, at man bør kigge mod det amerikanske college-system.

- Det er konstant et moralsk minefelt, hvor man skal forsøge at holde sig til det, man står for, og samtidig ved man, at man ikke kan ændre systemet, siger Tom Vernon til det engelske medie City A.M. og fortsætter:

- Jeg ville elske at ændre systemet, og der er så meget, vi kunne lære af amerikanske modeller for udvikling og uddannelse af atleter, men også de finansielle modeller.

- Vi ville være glade for at have en model, der anerkender det udviklingsarbejde, vi gør, og hvor vi ikke ville være nødt til at sætte et prisskilt på hovedet af vores børn for at finansiere næste år, siger han.

Mange har fejlet i Afrika

FC Nordsjælland er kendt for at udklække store talenter gennem klubbens Right to Dream-akademi i Ghana, og at lykkes med den slags er ikke så let, pointerer Tom Vernon.

- Jeg har set Ajax, Red Bull og Feyenoord fejle med store investeringer i afrikanske akademier, og jeg ved, at tilgangen 'vi er nødt til at lære dem, hvordan de skal gøre det' er roden til at fejle.

- Der er naturlig grad af skepsis til alle, der kommer frem og siger, at de har de værdier og den tro på fodbold, som vi har. Det har medført et tungt løftearbejde og fastholdelse, i forhold til hvad man forsøger at opnå.

- Det har været fantastisk at se en gradvis accept, forståelse og respekt for vores model, siger Tom Vernon.

Tom Vernon ejer over 96 procent af aktierne i Right to Dream-gruppen, som FC Nordsjælland er en del af.


Af Martin Schmidt

8 kommentarer

Kim W 12:47          
Han lyder næsten som om at han har to kæmpe akademier for at hjælpe alle danske og afrikanske børn og ikke for at tjene penge.
Jasperthesjasper 12:58          
Han lyder næsten som om at han har to kæmpe akademier for at hjælpe alle danske og afrikanske børn og ikke for at tjene penge.
Det er jo så faktisk lige præcis hvad han har.

RTD er non profit.
FC Nordsjælland 13:00          
Han lyder næsten som om at han har to kæmpe akademier for at hjælpe alle danske og afrikanske børn og ikke for at tjene penge
Det er også det der er tilfældet.

RTD er en NGO, hvilket gør det ulovligt at trække penge ud af selskabet. Alt overskud geninvesteres i selskabet. FCN er ligeledes blevet en non-profit organisation som der ikke trækkes penge ud af.

I den tid Tom Vernon har stået som ejer af FCN er der ikke trukket penge ud af selskabet - udover til at betale gæld. Tom Vernon er ikke en velhavende mand der tjener penge på fodbold. Derimod bor han i et mindre hus. Han har så en fed sponsoreret Volvo men er derudover ikke velhavende el. trækker penge ud af selskaberne.
Østerbros perle 13:06          
Kim W
Hahaha - totalt selvmål... Tak for et godt grin på en grå lørdag
Bender 13:18          
Det lyder sympatisk, men hvad er det han vil have ændret og til hvad? Og hvor kommer det amerikanske college-system ind i billedet? Vil han have at klubber også i europa og afrika er tilknyttet skoler/universiteter?
Edinho 13:26          
Bender: relevante spørgsmål, som nok bør rettes bold.dk, der har valgt at publicere artiklen uden baggrundsforklaringer.
Kim W 14:28          
Østerbros Perle - Jeg er glad for at jeg kunne bringe lidt glæde ind i dit liv :)

Og jeg må indrømme at jeg ikke havde troet at den klub kunne have en sympatisk og lovlydig ejer, men såfremt han virkelig ikke ønsker at tjene penge på sit projekt, så er det vildt. De er dygtige købmænd, det må man give dem.

Det er ingen hemmelighed at jeg ikke har høje tanker om farum og synes det må være svært at holde med en klub, hvor man aldrig når at kende spillernes navne før de er solgt. Nok også derfor de har så svært ved at få fans på stadion og få skabt en fankultur. Det er lidt fodboldens svar på Dubai. Alt er kunstigt og skabt ud af ingenting, for penge som er skaffet på knap så lovlig vis.
Tirsdag 24. november