Luk

FCN får medhold: Kian H. går fra rødt til gult

| Superligaen | 10 kommentarer
FCN-træner roser debutant: 'Han var fremragende' – Se hele interviewet her
KEP joker med OB-træner: 'Det var genialt at sætte mig på bænken'
FCN-keeper om straffe-redning: 'Holdkammeraterne giver mig ikke belønning - Jeg skyldte dem'
OB-træner efter nederlag: 'Vi glæder os rigtig meget til VAR'
Kian H. joker med Boldsen: 'Aldrig sjovt at få RØDT kort – Det må du jo vide'
FCN får medhold: Kian H. går fra rødt til gult
Foto: Getty Images

Infoboks

FC København - FC Nordsjælland
Superligaen Grundspil (25/08)
bet365 1,53 4,33 5,50
NordicBet 1,63 4,15 5,30
Oddset 1,55 4,30 5,70

FC Nordsjælland-forsvarer Kian Hansen får nedsat sine karantænepoint efter sin udvisning mod Silkeborg.

Kian Hansens røde kort fra i weekenden er blevet omstødt til et gult kort.

FC Nordsjælland-forsvareren modtog rødt kort for at berøve Marc Rochester en oplagt scoringsmulighed i kampen mod Silkeborg, og FCN indgav efterfølgende en protest.

Dommer Jørgen D. Burchardt erkendte, at beslutningen var forkert, og på den baggrund har Fodboldens Disciplinærinstans besluttet at nedsætte Kian Hansens karantænepoint fra 34 til fire.

Dermed kan han være med i FC Nordsjællands kommende kamp mod OB.


Af Sara Margren

10 kommentarer

JeppeHvid 12:16          
Dejligt med en diplomatisk dommer der kan indrømme en fejl.
Jeg er dog mere enig i hans første beslutning i at give rødt kort, frem for gult.
Men fair nok...
Toledo 12:21          
Den dommer er også så magt liderlig, og en elendig dommer, som overser det mest tydelige, og kaster om sig med uforståelig kendelser
kejle 12:51          
@JeppeHvid

Der skal ikke længere automatisk stikkes et rødt kort ud ved fratagelse af oplagt scoringschance, hvis det samtidig giver et straffe. Så skal der takseret med gult i stedet for.

Den gamle procedure var nemlig dobbeltstraf.

Hvis forseelsen i sig selv er til rødt, er det selvfølgelig en anden sag.

Jeg blev meget overrasket over det røde kort, da det var en tilfældig handling som selvfølgelig skal give straffe, og Kian tilsidesatte ikke hensynet til modstanderens helbred ved at gå efter bolden.
FatAsGragas 12:59          
Hvis en spiller begår en forseelse mod en modspiller, som berøver denne en oplagt scoringsmulighed, og dommeren dømmer straffespark, skal spilleren advares, hvis forseelsen indebar et forsøg på at spille bolden. I alle andre tilfælde (f.eks. holde, puffe, ingen mulighed for at spille bolden etc.), skal spilleren udvises
Nu er der er par dage siden jeg så den, men træder Kian ham ikke i hælen langt væk fra bolden?
Jespermøller 13:28          
Rigtig fint at erkende fejlen. Jeg synes at han er en af de bedste dommere i Superligaen. Meget nede på jorden og laver ikke mange fejl. Næsten altid tæt på situationen.
JeppeHvid 13:53          
@kejle

Du har ikke forstået hele regel ændringen omkring dobbeltstraf.
For at man kan slippe med en advarsel skal Kian Hansen (bl.a.) gøre et aktivt forsøg på at spille bolden, og han skal have mulighed for at spille bolden i situationen.
Som jeg ser det, så træder (eller lign) han sin modstander i hælen uden at forsøge og spille bolden. Han er i fuld sprint mod bolden, men aktionen hvor hans fod har kontakt med modspilleren mener jeg ikke han forsøger at spille bolden, men blot tage endnu et skridt imod bolden.
Horseman 15:41          
Jeg kender ikke til fulde de nye regler omkring det, men det betyder heller ikke noget. Det værste er at det gør dommerne åbenbart heller ikke, når man efterfølgende skal trække et rødt kort tilbage Det viser jo endnu engang den dårlige dommerstandard vi har i Danmark, men fint man kan indrømme en af de mange fejl som bliver begået i hver eneste runde. Man kunne bare ønske det skete noget oftere. Man kunne også ønske at spillere efterfølgende blev straffet for en forsegelse uanset om dommeret "har set det" eller ej, fordi han dømmer i situationen, for generelt overser dommerne jo mange ting, som de "har set". Det kunne måske gøre livet lidt lettere for dommerne på sigt, hvis alle spillere ved de får den straf de fortjener enten i eller efter kampen. Men nu kommer der heldigvis snart VAR.
Mandag 19. august