LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

FCN fik godt udgangspunkt i Nordirland

| Europa League | 12 kommentarer
FCN fik godt udgangspunkt i Nordirland
Foto: Getty Images
Andreas Olsens enlige scoring var nok til at sikre FC Nordsjælland sejren i Nordirland, hvor Cliftonville blev besejret med 1-0.

Sidste års tredjeplads i Superligaen sikrede FC Nordsjælland europæisk deltagelse, som torsdag startede med en udekamp mod nordirske Cliftonville i kvalifikationen til Europa League.

I fraværet af Ernest Asante, der for nylig blev solgt til Al Jazira i Emiraterne, havde Kasper Hjulmand valgt at starte med Andreas Olsen i fronttrioen, og lige som det har været tilfældet i træningskampene, viste den unge angriber torsdag igen sin skarphed foran mål.

Efter 19 minutter snød Olsen fuldstændig værternes offsidefælde, da han blev spillet fri fra venstresiden, og så kunne han let sende FCN i front med 1-0.

Udover målet havde første halvleg ikke meget at byde på. Værterne havde svært ved for alvor at true danskerne, der så farlige ud i et på kontrasituationer, som dog oftest blev ved lige-ved-og-næsten.

Fem minutter efter pausen kom FCN dog tæt på endnu en scoring. Først sendte Mathias Jensen et frisparksforsøg i muren, men efterfølgende var Karlo Bartolec tæt på med en fremragnede flugter på riposten, som den nordirske keeper måtte ud i fuld længde for at nå.

Efter en times spil kom værterne til en sjælden chance, men Garry Breens hovedstød røg forbi mål.

Der blev dog ikke scoret yderligere, og FCN fik dermed et fint udgangspunkt med til returkampen i Farum om en uge.

Stream FC Nordsjælland – Esbjerg fB på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Casper Dalsten
Lørdag 23. marts
Fredag 22. marts