Luk

FCN forfremmer 19-årig back efter 13 kampe

| 3F Superliga | 0 kommentarer

Infoboks

FC Nordsjælland - Brøndby IF
Superligaen Mesterskabsspil (21/04)
Bet25 3,15 3,60 2,10
Oddset 3,25 3,65 2,15
bet365 3,30 3,60 2,05

I november fik Daniel Svensson sine første superligaminutter for FCN, og nu er forsvarsspilleren blevet en officiel del af førsteholdstruppen. 

I 9. runde af Superligaen debuterede venstre-backen Daniel Svensson for FC Nordsjælland i udekampen mod AaB. Siden er det blevet til yderligere 12 superligakampe. 

Det har medført, at klubben nu rykker forsvarstalentet op i superligatruppen. Det gik pludseligt stærkt for den 19-årige svensker, hvilket han uddyber på FCN's hjemmeside. 

- Jeg føler, at jeg tilpassede mig relativt hurtigt til niveauet, da først jeg begyndte at spille med på superligaholdet. Det er noget, jeg har tænkt over. Jeg ved, at jeg er god til at tilpasse mig nye niveauer og omgivelser, men det her var trods alt et helt andet niveau end jeg havde prøvet før. Så jeg troede ikke, det ville gå så hurtigt, siger Daniel Svensson.

Klubbens sportsdirektør, Mikkel Hemmersam, er ligeledes positivt overrasket over Daniel Svenssons udvikling.  

– Vi er rigtig glade for at kunne flytte Daniel op i førsteholdstruppen officielt. Den oprindelige plan var, at Daniel først skulle i aktion for U19-holdet, men allerede i november fik han sin debut for førsteholdet i en udekamp i Aalborg. På trods af en anderledes optakt viste Daniel hurtigt, at han var opgaven værdig, siger Mikkel Hemmersam og tilføjer:

- Siden han kom fra Sverige, er han faldet rigtig godt til i Farum. Det er altid en stor opgave for unge spillere at tilpasse sig nye holdkammerater og en helt ny klub, men Daniel har virkelig formået at finde sig til rette.

- Det kan man også se på banen, hvor han gentagende gange har vist både sine defensive og offensive kompetencer. Han er en stabil defensivspiller, som vi ser frem til at følge rigtig tæt fremover.

Svenskeren står noteret for en enkelt assist i 13 superliga-kampe, og han har kontrakt med klubben til sommeren 2025. 


Af Asser Vittrup Nielsen
Tirsdag 20. april
Mandag 19. april