LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

FCN forfremmer unge Mini

| Superligaen | 7 kommentarer
FCN forfremmer unge Mini
Foto: Getty Images/Lars Ronborg

Infoboks

FC Midtjylland - FC Nordsjælland
Superligaen Mesterskabsspil (30/03)
bet365 1,53 4,50 5,75
NordicBet 1,55 4,65 5,45
Oddset 1,55 4,00 6,20
Stream FC Nordsjælland – Esbjerg fB på Eurosport Player
Advertisement
Advertisement
FC Nordsjælland har forlænget med og forfremmet det unge talent Mads 'Mini' Pedersen

FC Nordsjælland har forlænget med og forfremmet endnu et af sine egne talenter til førsteholdstruppen. Den 19-årige venstreback Mads 'Mini' Pedersen er således rykket op.

- Mads 'Mini' har vist vilje og tålmodighed til at arbejde hårdt for det, og hans udvikling er endnu et bevis på den kvalitet, der er omkring ungdomsarbejdet i FC Nordsjælland, hvor vi gennem flere år har kunnet rykke en stribe af egne talenter op i Superligatruppen. Takket være mange kvalificerede trænere og målrettet arbejde med at udvikle dem til FCN-stilen, siger Jan Laursen fra klubbens sportslige ledelse til fcn.dk.

- For mig er det en barndomsdrøm om at blive professionel fodboldspiller, der går i opfyldelse. Det bliver fedt at blive en fast del af Superligatruppen, og jeg glæder mig til at lære. Især fra Patrick Mtiliga, der jo spiller samme position, supplerer den unge back.

Mini er aktuel på det danske U19-landshold.

Stream FC Nordsjælland – Esbjerg fB på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Mikael Blond

7 kommentarer

Jennerdrengen 17:17          
En forventet forfremmelse.

Mads "mini" Pedersen har været fast mand på reserveholdet samtidig med U-19 holdet i de to sidste år. I forrige sæson optrådte han også nogle gange i Superligatruppen, dog uden at komme på banen.

Siden U-18 har han været fast mand på U-landsholdene og det er blevet til 5 U-18 og 11 U-19 landskampe.

Han har formentlig fået en 1-årig kontrakt og skal bruge det første år på at suge til sig og se om det kan blive til en længerevarende kontrakt.

Personligt havde jeg lidt tvivl om han ville blive rykket op, da Mouritsen også spiller venstre back udover midtstopper. Han er derfor i 1. omgang i konkurrence med Mouritsen om at være back-up for Mtiliga.

Foreløbig 3 U-19 spillere er nu rykket op:
Offensiv midt, anfører, U-19 landsholdsspiller Mathias Jensen der har været assistkonge i U-19 ligaen i denne sæson.
wing/angriber Souheib Dhaflaoui
Venstre back Mads "mini" Pedersen

Man kunne tilføje Ingvartsen der teknisk set stadig er U-19 spiller, men blev rykket op allerede i den netop overståede sæson.

Yderligere er Adnan Mohammed (wing) og Daniel Thorup (højre back) kandidater til at blive rykket op.
Armand0 19:01          
forfriskende med en klub der praktiserer "walk the walk" ifht. selvopfattelsen som en talentklub, bliver spændene hvor mange af de unge u-profiler der tager det sidste skridt op.

ret beset er det vel kun okore (ret mig endeligt) der er reelt egen opfindelse, som har taget skridtet til landsholdsniveau?
Æsken 19:50          
Okore spillede kun 3 år i FCN - inden da var han i B93 - men godt spottet :)

Men dejligt at se at flere klubber om ikke så lader deres talenter snuse til superliagen ved at få dem tidligt op i A-truppen - Har U21 landskampen på ved siden af og det jo dejligt at se så mange af dem der spiller også er faste på deres klubhold og flere af dem oven i købet profiler
pendlermilton 21:54          
Dejligt med alle de her unge spillere, de skulle jo nødigt komme over en gns. alder på 20.

Selvfølgelig er det fantastisk med den her ungdomsrevolution og dejligt at de belønner unge spillere for deres indsats. Men det er sgu ved at tage overhånd hvis de ikke for hentet et par spillere med erfaring til støtte for de unge. Men jeg er sikker på at AKP sidder og glæder sig over at lønnen bare falder og falder. Men det kan være en dyrt købt glæde, hvis resultaterne ikke kommer, så kommer publikum heller ikke.

Og med den trup de har nu, så ser jeg FCN som en af nedryknings favoritterne. Så fat læderet AKP og kom i gang. Men ikke flere Islændinge Tak
Jennerdrengen 23:12          
forfriskende med en klub der praktiserer "walk the walk" ifht. selvopfattelsen som en talentklub, bliver spændene hvor mange af de unge u-profiler der tager det sidste skridt op.
Lige pt. ligner det at der er en strategi om at oprykke 4-6 U-19 spillere hvert år på 1-årige kontrakter. Af disse får 2-4 forlænget deres kontrakter. Af disse skal gerne være min. 2 der slår igennem på Superligaholdet. Af disse skulle den ene gerne udvikle sig til et mio. salg.

Ovenstående er ikke officielt meldt ud men er min sammenstykning af en masse forskellige udmeldinger.
ret beset er det vel kun okore (ret mig endeligt) der er reelt egen opfindelse, som har taget skridtet til landsholdsniveau?
Det er rigtigt.

Med i den betragtning skal tages, at talentudvikling er en nyere ting i FCN. Talentudvikling blev først sat i system med Wieghorsts ankomst hvor der blev defineret en spillestil der skulle praktiseres hele vejen ned igennem ungdomsrækkerne. Første årgang der slog igennem var i 2011 hvor man vandt bronze. Derefter i 13 guld, i 14 sølv, i 15 sølv - undervejs har der også været to pokaltitler. I år står U-17 også for første gang til at markere sig og ligger på en delt 1. plads.

Et par vellykkede historier kan dog nævnes fra 2011-årgangen: David Jensen, Okore, Petry, OG (Bursaspor), Seejou King (Sporting Lissabon). Fra 2013 holdet markerer især Gregor og Maxsø sig. Fra 2014 er der Marcondes og Ingvartsen.

@ PendlerMilton

Gennemsnitsalderen er nu 23,2 år. Vi kan dog hurtigt være enige om at der mangler erfarne ledertyper i alderen 27-32 som de unge spillere kan læne sig op ad. FCN har dog tidligere fundet sådanne - f.eks. Stokholm, Mtiliga, Lorentzen, Beckmann og måtte da gerne finde 3 tilsvarende i dette vindue.
LarsenSindaco 02:16          
Ligegyldigt hvad FCN gør, så kommer tilskuerne ikke. Det projekt er bare svært. Derfor kan de godt have succes med at udvikle spillere, og det er glædeligt, at de holder fast i deres mission.
Armand0 15:40          
synd at Christian Poulsen formentlig er så dyr og har så fine fornemmelser, får fornemmelsen af at han har meget af det som i efterlyser i FCN...
Mandag 25. marts
Søndag 24. marts