Luk

FCN fritager spillertruppen fra arbejdsopgaver

| 3F Superliga | 7 kommentarer

FC Nordsjælland hjemsender nu formelt sin førsteholdstrup, så klubben kan søge om lønkompensation.

FC Nordsjælland har tirsdag besluttet at fritage 3F Superliga-truppen fra arbejdsopgaver, og dermed kan klubben søge om lønkompensation for dem i regeringens trepartsaftale.

FC Nordsjælland sendte i sidste uge flere af sine ansatte formelt hjem, og nu sker det samme altså for førsteholdstruppen, som derved ikke er pålagt at træne.

Administrerende direktør, Søren Kristensen, mener, at det vil være uansvarligt ikke at benytte modellen, når der er så stor usikkerhed omkring fodboldbranchen i øjeblikket.

- Lige nu er usikkerheden den største trussel mod vores branche. Vi ved, at vi pt. ingen indtægter har, men vi stadig har alle udgifterne, hvis ikke vi afskediger mennesker og medarbejdere, som fortjener bedre, siger Søren Kristensen.

- Det vi ikke ved, er hvordan og hvornår transfermarkedet kommer i gang igen, om vi får de penge andre klubber i udlandet skylder os, hvornår vi kan spille fodboldkampe igen, om der må komme tilskuere på stadion, hvilken indflydelse det her får på sponsorsiden osv.

- Derfor føler vi, at det vil være uansvarligt overfor alle vores ansatte, og deres familier, ikke at benytte os af denne mulighed, når nu både Spillerforeningen og vores egen brancheorganisation har sagt god for modellen.

FC Nordsjælland stiller fortsat sit behandlingsteam til rådighed for spillerne, hvis de får brug for det fysisk såvel som mentalt.

- Vi kommer til at kalde spillerne tilbage på arbejde så snart, at vi har fået en dato på, hvornår vi kan spille fodbold igen og myndighedernes retningslinjer muliggør det, siger Søren Kristensen.

- Indtil da vil vi have et stående beredskab af behandlere og mentaltrænere til rådighed for alle spillerne, som de kan trække på, hvis de får et behov for det, mens de er sendt hjem fra arbejde.

Nu er cirka halvdelen af klubbens ledelse de eneste, som stadig er på arbejde i FC Nordsjælland.

Køb billetter til FC Nordsjællands kommende hjemmekampe her!


Af Sara Margren

7 kommentarer

Jasperthesjasper 16:15          
Er simpelthen i chok over at så mange klubber tilsyneladende bliver drevet så meget på kanten likviditet og cashflow at man har behov for de 23.000 x hvor mange spillere der nu er i truppen, say 25, altså 575.000 om måneden.
Indtil da vil vi have et stående beredskab af behandlere og mentaltrænere til rådighed for alle spillerne, som de kan trække på, hvis de får et behov for det, mens de er sendt hjem fra arbejde.
Man må i øvrigt håbe at de har afstemt ovenstående med myndighederne - som jeg har forstået det, så må man så absolut Intet arbejdsrelateret foretage sig mens man er hjemsendt på denne ordning.
FC Nordsjælland 16:43          
Er simpelthen i chok over at så mange klubber tilsyneladende bliver drevet så meget på kanten likviditet og cashflow at man har behov for de 23.000 x hvor mange spillere der nu er i truppen, say 25, altså 575.000 om måneden.
Problemet ligger nu nok snarere i, at man ingen - som i INGEN overhovedet - indtægter har. Derfor må man forsøge at nedbringe omkostningerne.

FCN skal sælge spillere for 60 mio. årligt for at undgå underskud. Ganske vist har man solgt Damsgaard med virkning fra sommer for lidt over 50 mio. og fået en videresalgsklausul på ca. 30 mio. for Lobotka, men det er indtægter som man endnu ikke har fået og som man måske aldrig får. Derudover vil priser på spillere fremadrettet formentlig falde og dermed FCN´s primære indtægtsgrundlag. Med et årligt driftsunderskud på 60 mio. er det eddermaneme kritisk.

FCN har gennem de seneste 3 år haft et samlet overskud på ca. kr. 38 mio. og har et lignende overskud på vej fra 2019. Dermed ville man under normale omstændigheder være godt polstret. Når man går fra en gennemsnitlig månedlig indkomst på lidt over kr. 10 mio til kr. 0,- i indtægt så går der ikke mange måneder før overskuddet er spist væk. Gennemsnitløn pr. medarbejder i FCN udgør kr. 58.000 og lønreduktionen udgør kun 23.000, så der er stadig store lønudgifter. Herudover alle de faste udgifter.

Pt. ligner det jo, at der går over en måned hvor der ingen fodboldaktivitet vil være. Når man ser div. indlæggelser etc. vende kan man jo stadig nå at indkalde spillere og give dem en 14-dages optakt til at starte op.

Lige pt. er der behov for at spare alle de steder man kan spare. Kan man spare 575.000 om måneden - svarende til ca. 7 mio. årligt - er det nok en god idé.
Man må i øvrigt håbe at de har afstemt ovenstående med myndighederne - som jeg har forstået det, så må man så absolut Intet arbejdsrelateret foretage sig mens man er hjemsendt på denne ordning.
Jeg har svært ved at forestille mig, at det kan være i strid med noget som helst at tilbyde lægefaglig behandling. Heller ikke at tage imod en sådan, såfremt man er hjemsendt.
Deja-Vu 17:05          
Det er vel efterhånden et spørgsmål om tid, før sæsonen endegyldigt bliver aflyst. Måske man lige kan klemme de sidste to runder fra grundspillet ind engang til slut-maj, men selv det tvivler jeg på sker.

Jeg vil give gårsdagens udmelding fra FCK ret i, at det vil være mærkeligt at starte så bræt op, efter en længere pause. Dårlig træning og manglende form vil resultere i skader og langt flere tilfæligheder, især hvis man forsøger at afvikle de resterende kampe så man spiller 2-3 kampe om ugen.

Jeg forventer ihvertfald ikke at se mere fodbold i denne sæson - hverken herhjemme eller i udlandet.
haraltidret 17:09          
Mede de mange meget store spillersalg FCN har lavet de seneste år, så burde de ærligt talt kunne dække spillertruppens lønomkostninger i et par måneder, uden at skulle belaste staten med at søge om lønkompensation.
Jasperthesjasper 17:33          
Problemet ligger nu nok snarere i, at man ingen - som i INGEN overhovedet - indtægter har. Derfor må man forsøge at nedbringe omkostningerne.
Hvis man som virksomhed ingen indtægter har i denne periode, så er man simpelthen selvforskyldt i at man lukker. Jeg har meget, meget svært ved at tro, at en fodboldklub ingen indtægter har. Et sponsorat er ganske givet fordel sådan, at man får en stor up front sum og så er udbetalinger udfra en fordelingsnøgle henover sæsonen - fair nok, de udbetalinger er muligvis sat på stand-by, men hvis man ikke har et kapitalberedskab fra de store engangsindtægter, så er man bare dårlig drevet. Mon ikke man også stadig henter penge ind fra merchandise (okay, FCN har det nok lidt sværere her end alle andre superligaklubber), medietiltag og andre kommercielle initativer?

I bund og grund handler det jo om at tænke kreativt. Der er masser af muligheder - alle restauranterne har allerede omstillet sig. Nogle har take out, nogle er lavet om til mini supermarkeder, nogle laver mad til plejehjemmene. Hoteller tilbyder kontorpladser og overnatning til hjemløse. Mon ikke man kunne finde på noget der kunne generere en indtægt i en industri hvor ens kunder er mere loyale end i nogen anden industri i hele verdenen.
Lige pt. er der behov for at spare alle de steder man kan spare. Kan man spare 575.000 om måneden - svarende til ca. 7 mio. årligt - er det nok en god idé.
Ja, og de næste 10 år er den 70 millioner. Det er jo i denne samme hæng irrelevant at omregne det til årsbudgetter - jf sundhedsmyndighedernes udmelding igår vil epidemien toppe efter 6 uger fra den 10 marts af, dvs midt/slut april. Det FCN så gør er, at de sparer godt en månedsløn, men må - i princippet - ikke have sine spillere til at foretage noget som helst arbejdsrelateret. Det vil alt andet lige sætte dem i en dårligere situation end de klubber der ikke sender sine spillere hjem.
Jeg har svært ved at forestille mig, at det kan være i strid med noget som helst at tilbyde lægefaglig behandling. Heller ikke at tage imod en sådan, såfremt man er hjemsendt.
Meget muligt, men myndighederne er ret klare i mænget: du må intet arbejdsrelateret foretage dig. Jeg kender folk der har fået frataget deres arbejdscomputer og sågar telefon, da der simpelthen ikke må herske tvivl, for så får man ikke lønkompensation.

At modtage lægefaglig behandling som fodboldspiller af din arbejdsgiver, må alt andet lige betegnes som arbejdsrelateret - det samme kan siges om mentaltræning - det ligger jo ligesom i ordet: træning.

Hvis man er hjemsendt og bliver skadet, skal have fysioterapi eller mentaltræning, så må man, som alle andre, igennem sundhedssystemet. Hvis ikke, så er det ganske enkelt arbejdsrelateret. Hvis man ikke kan se det, så bliver man simpelthen nødt til at tage sine rød/gule briller af. For det er åbenlyst for enhver.
JulioSalinas 17:37          
@DejaVu
Divisionsforeningen har meldt ud at de godt ville kunne gennemføre det oprindelige program hvis "pausen" stopper seneste 1. maj. Dertil skal vi vel trække ca. 14 dages opstart fra så hvis "pausen" endnu engang bliver forlænget efter den 14. april så vil vi nok se divisionsforeningen gå over til et alternativt reduceret kampprogram.
FC Nordsjælland 18:27          
Mede de mange meget store spillersalg FCN har lavet de seneste år, så burde de ærligt talt kunne dække spillertruppens lønomkostninger i et par måneder, uden at skulle belaste staten med at søge om lønkompensation
Jo, FCN tjener mange penge på spillersalg, men bruger eksempelvis væsentlig flere penge på talentudvikling end alle andre klubber og har derfor ikke større likviditet end så mange andre omend man er pænt polstret i forhold til mange klubber. Jeg kan ikke se, at store spillersalg stille FCN anderledes end de 6 øvrige klubber der også får lønkompensation (el. de klubber der vil få det i de kommende dage).

@ Jasper.
Du nævner at man har indtægter fra sponsorater, hvilket er rigtigt. Det kan dog ikke udelukkes, at man kommer til at betale disse penge tilbage da sponsorerne jo ikke får noget som helst for deres sponsorkroner og dermed formentlig kan kræve penge tilbage.
hvis man ikke har et kapitalberedskab fra de store engangsindtægter, så er man bare dårlig drevet
FCN har pt. et kapitalberedskab så man kan klare minimum et år uden spillersalg overhovedet. Såfremt alle andre indtægter også forsvinder står man dog værre. FCN har derudover mange potentielle mio. transfers på vej i talentafdelingen - men hvis priserne som følge af krisen, har man ikke de samme indtægter. Det er ikke kun FCN der kommer i problemer - men alle andre klubber.
I bund og grund handler det jo om at tænke kreativt. Der er masser af muligheder - alle restauranterne har allerede omstillet sig.
I en undersøgelse fra HORESTA svarer 40% af virksomhederne i branchen at de er i overhængende fare for at gå konkurs såfremt krisen bliver længerevarende. Der er ikke ligefrem fest i restaurationsbranchen. Men jo, selvfølgelig vil der komme omstillinger.
jf sundhedsmyndighedernes udmelding igår vil epidemien toppe efter 6 uger fra den 10 marts af, dvs midt/slut april. Det FCN så gør er, at de sparer godt en månedsløn,
Superligaen sættes ikke i gang dagen efter at epidemien har toppet. Man bliver nød til at planlægge efter, at der kan gå længere tid.
Hvis man er hjemsendt og bliver skadet, skal have fysioterapi eller mentaltræning, så må man, som alle andre, igennem sundhedssystemet. Hvis ikke, så er det ganske enkelt arbejdsrelateret. Hvis man ikke kan se det, så bliver man simpelthen nødt til at tage sine rød/gule briller af. For det er åbenlyst for enhver.
Det kan godt være at du har ret. Personligt tror jeg dog ikke at det kan være i strid med retningslinierne at tilbyde behandling - men jeg er ikke ekspert.

Overordnet set er min bekymring dog langsigtet. IMF har i dag meldt ud, at man forventer at den økonomiske krise som følge af Coronaepidemien forventes at blive mindst lige så slemme el. værre end Finanskrisen. Holder det stik vil der være ikke så få klubber der vil være truet på deres eksistens. I den forbindelse virker det som rettidig omhu at forsøge at mindske sine omkostninger på enhver mulig vis.
Fredag 10. april
Italiensk minister vil gøre klar til træning 4. maj
21:58
Messi om exit-rygter: Fake news og løgne
21:57
Coronavirus - vi åbner 15. april - og 1. september
21:56
Taribo W. om dansk '98-sejr: Hård nat kostede
21:55
Coronavirus - vi åbner 15. april - og 1. september
21:54
Barca afviser korruption og bestyrelses-kritik
21:48
Slutski: Robotten Ødegaard er klar til Real
21:46
Subotic: Fodbold handler kun om penge i dag
21:45
Agent: Coutinho ville nok elske at spille i PL
21:45
Coronavirus - vi åbner 15. april - og 1. september
21:44
Coronavirus - vi åbner 15. april - og 1. september
21:42
Coronavirus - vi åbner 15. april - og 1. september
21:42
LIVERPOOL F.C. - Champions of the World
21:42
Slutski: Robotten Ødegaard er klar til Real
21:42
Taribo W. om dansk '98-sejr: Hård nat kostede
21:41
Coronavirus - vi åbner 15. april - og 1. september
21:41
Taribo W. om dansk '98-sejr: Hård nat kostede
21:40
Coronavirus - vi åbner 15. april - og 1. september
21:37
Sydamerikansk fodbold i Danmark - hvad mener I?
21:35
Agent: Coutinho ville nok elske at spille i PL
21:32
LIVERPOOL F.C. - Champions of the World
21:31
Lykkelig Müller: Bayern er min lidenskab
21:28
Dortmund-kaptajn: Bayern-skifte er udelukket
21:27
LIVERPOOL F.C. - Champions of the World
21:26
Coronavirus - vi åbner 15. april - og 1. september
21:25