Luk

FCN kan spille guldet til København

| International | 7 kommentarer
FCN kan spille guldet til København
Foto: Getty Images

Infoboks

Hvis FC Nordsjælland mandag tager point fra FC Midtjylland, kan FC København lade sig hylde som danske mestre.

FC København besejrede søndag OB med 4-0 i Superligaen, og mandag kan københavnerne blive danske mestre.

Det kræver, at FC Nordsjælland tager point fra FCK's nærmeste forfølgere fra FC Midtjylland i aftenens kamp på Right to Dream Park.

FCM har før aftenens kamp 14 point op til Ståle Solbakkens mandskab med fem kampe tilbage.

Uden for landets grænser spilles der blandt andet fodbold i Sverige, hvor flere danskere kan komme i aktion i Allsvenskan.

I Serie A mødes Atalana med Jens Stryger Larsens Udinese, mens Christian Nørgaard tager imod Sassuolo, som har Jens Ørgaard i truppen.

Mandagens højdepunkter:
19.00 FC Nordsjælland-FC Midtjylland
19.00 Atalanta-Udinese
19.00 Allsvenskan
21.00 Real Betis-Espanyol
21.00 Fiorentina-Sassuolo


Af Mikkel Nøhr

7 kommentarer

Hovedstadendanskemestre 07:55          
Jeg kan desværre ikke se fcm vinde ude over FCN, så mesterskabet kan vindes over brøndby.

Når men et mesterskab er da et mesterskab for suværene København. Og tænk engang.. I sommers blev jeg kaldt jubelidiot af flere, endda medfans, fordi jeg - som burde være åbenlyst for enhver med bare lidt fodboldforståelse - kunne se at FCK var den resterende superliga overlegne.
AG 09:37          
Ja, FCK har været bedst i år. Og her til sidst også med stor afstand til de næste.

Husk at sende et takkekort for talentudviklingen til Silkeborg, Esbjerg, OB, Brøndby, Lyngby, AGF og FCM. Den storhed kan man vel godt have i en så suveræn klub.
FC Nordsjælland 12:05          
Husk at sende et takkekort for talentudviklingen til Silkeborg, Esbjerg, OB, Brøndby, Lyngby, AGF og FCM. Den storhed kan man vel godt have i en så suveræn klub.
Så skal de pågældende klubber vel også sende et takkekort til FCK for at købe deres talenter og dermed bringe noget økonomi ind i klubberne?
MadsLeb 12:15          
Husk at sende et takkekort for talentudviklingen til Silkeborg, Esbjerg, OB, Brøndby, Lyngby, AGF og FCM. Den storhed kan man vel godt have i en så suveræn klub.
At kalde Fischer et produkt af FCMs talentudvikling holder jo slet ikke stik. Fischer var i FCM i 2 år og i Ajax i 6 år.

Boilesen var 6 år hver i hhv. BIF og Ajax så der kan man godt tilskrive BIF noget kredit.

Mht. Bjelland, så er det næppe Lyngbys talentarbejder der har udviklet ham til den spiller han er i dag. Nok mere hans mesterskab med FCN samt efterfølgende udlandseventyr og landsholdsfodbold.
AG 12:19          
Ja, det kunne de godt! Selvom nogle af klubberne godt nok ikke har været dygtige nok til at få særligt mange penge ud af deres talenter - fx røg både Boilesen på en fri transfer fra Brøndby og Falk fra OB, hvis jeg husker rigtigt.

Du understreger sådan set bare min indirekte pointe. Nemlig at FCK´s position langt hen ad vejen skyldes en god evne til at drive god forretning i højere grad end en evne til at skabe gode fodboldspillere. Men det gælder jo nærmest enhver klub, der klarer sig godt i moderne fodbold. Med få undtagelser som fx Ajax pt., hvor billedet er lidt mere nuanceret.
Hovedstadendanskemestre 13:43          
Alle de spillere du nævner, AG, er enten blevet videreudviklet drastisk i udenlandske klubber og/eller FCK selv.

Derimod har FCK selv en mase unge spillere på vej, blandt andet giver man masser af spilletid til 17-årige Daramy. Ligeledes er Carlo Holse udlejet og profil hos superligaens nr 3, så du kan ikke komme og klantre FCK for noget - deres talentudvikling er bestemt ligeså god (hvis ikke bedre) som resten af fodbold Danmark.

Du kunne i stedet bare anerkende at FCK er bedst på samtlige parametre, men det gør måske for ondt?
AG 20:42          
Du mener ikke seriøst, at den spilletid der i år er givet til Wind, Daramy og Holse i Esbjerg (og evt. enkelte andre) berettiger til, at FCK kan kaldes den klub, der er bedst til at udvikle talenter??? Så tror jeg ikke, at der er så meget grund til at diskutere yderligere.

Nej, det gør ikke ondt på mig, at FCK er blevet mestre. Det synes jeg, er yderst velfortjent. Jeg er imponeret over, hvor stabilt FCK præsterer år efter år, og hvordan de allerede for mange år har skabt sig et klart forspring til de næstbedste ift. sportslig organisation m.m.m. Men jeg synes stadig ikke, at de er de bedste til talentudvikling (se fx samlet på resultaterne i ungdomsrækkerne de seneste 5-7 sæsoner). Og deres egne talenter har ikke sat noget væsentligt aftryk på dette mesterskab. Det er for så vidt ret naturligt: Når man skal præstere på et niveau, hvor man kan spille med internationalt som dansk klub, er det vældig svært at gøre det med en stor andel af egne talenter. Der er mere plads til talenter, når man fx er en klub som FCN med mindre sportslige ambitioner.

Jeg anerkender, at FCK´s talentudvikling er blevet bedre - der er bl.a. rykket flere talenter til udenlandske klubber på det seneste fra deres ungdomsafdeling. Og flere er måske tæt på førsteholdet nu med Wind, Daramy og Holse som aktuelle eksempler.
Onsdag 19. juni
Tirsdag 18. juni